Evet erkekler ağlamaz çok eski bir klişedir şimdi bir de erkeklere küsmek yakışmaz çıktı...
Sizce saçmalıkta hangisi daha üstün yani erkeklere hangisi daha büyük haksızlık?
Evet erkekler ağlamaz çok eski bir klişedir şimdi bir de erkeklere küsmek yakışmaz çıktı...
Sizce saçmalıkta hangisi daha üstün yani erkeklere hangisi daha büyük haksızlık?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Böyle böyle erkekleri canileştiriyorlar. Hele biraz da içinde varsa.
Daha çocukken aşılamaya başlıyorlar; erkek adam ağlamaz, erkek adam gülmez, erkek adam öyle oynamaz, erkek adam şöyle yapmaz, erkek adam böyle yapmaz. Sonuç? Anneleri / babaları tarafından Kadınların başına bela edilen erkekler. (Düzgün yetiştirilenlerden söz etmiyorum ya da genelleme yapmıyorum)
Kırılabilir, üzülebilir, küsebilir, ağlayabilir, içine kapanabilir, her duyguyu yaşayabilir bir erkek. Yaşamalı da zaten.
Bir robottan bahsetmiyoruz, bir insandan bahsediyoruz.
Düşünsenize, küsmek istiyor, ya da ağlamak istiyor o an ama yapamıyor, neden? Çünkü erkek.
Yahu ağlayabiken, küsebilen, incinebilen bir erkekten kimseye zarar gelmez. Blakis insani yanları çalışıyordur o erkeğin.
Şahsen ben diğer tip erkeklerden her türlü zararı beklerim. Çünkü duyguları anlaşılmaz, ne hissettiği anlaşılmaz, çok kolay maskeleme yapar kendine.
Ağlama konusu biraz aynı fikirde değilim evet ağlayabilir ama kolay olmamalı erkeğin ağlaması. Yani erkeğin erkek gibi olması taraftarıyım yani ağlama konusunda biraz k3ndimize iltimas geçebiliriz... cani demeyelim ama erkekte biraz erillikler de olmalı zayıf görünmek erkeklik gururunu incitir ki bu da belli ölçülerde normal karşılanması gerekir...
Eril kelimesi küfür gibi algılanmaya başladı buna da karşıyım...
Bir de erkeğin işlevi veya öncelikli tercih kriteri zararsız olması mı o varken kimsenin sana zarar vermesine izin vermemesi mi? Yani erkeği zarar verme potansiyeli olan ve ehlileştieilmesi gereken varlıklar gibi de görmeyelim.
Ama bana göre küsme kesinlikle erkeğin hem de gayet maskülen bir tavırla uygulayabileceği bir tepki verme biçimi bence yani sonuçta erkeklerin konuşarak tepki vermesi zordur bizle haklı da olsalar sözle başa çıkamazlar... %90 haklı bir erkeği ortalama bir kız sözlü tartışmada bastırır.. kesmesine de ayıp dedik mi nasıl göstersin tepkisini?
Başlığın vaat ettiğinden biraz farklı oldu ama artık idare ediver :)
Yazdıklarının hepsininin altına imzamı atarım :) aslında ben biraz konuyu yanlış anlamışım, o sebepten yetiştirilme şekillerine kadar gittim 😂 esasında ben biliinçli olarak duygusuz hissiz yetiştirilenler üzerinden yorum yaptım canım benim ya 😀
Yani erkek ağlasın ama ağlamamak için dirensin biraz... diyelim kaza yaptı ve o an yol ortasında kendini çok zorda hissetti... yanında sevgilisi var "ay sinirlerim boşaldı deyip gözleri yaşarmasın; zorda da kalsa içinden bir ses:sen erkeksin yanında bir kadın var ona güven vermen gerekir" demeli yani di mi? veya o kazanın diğer tarafıyla tartışma çıktığında biz tartışmaya fazla katılırsak bundan rahatsız olmalı tamam ben hallederim demeli biz de o arabadan çıkamamalıyız :)
Erkek sadece sevdiğine küser ama b@kunu çıkarmadan Erkekler ağlar ama gizli ağlar gizli ağlarla düşmanları sevinmesin
Yani sevdiğin önünde zaten ağlayamazsın erkekliğe genelde yalıltırılmaz... konuşarak tepki vermeniz zaten zor %90 haklı olsanız biz üste çıkabiliyoruz... bağırıp çağıran erkekleri zaten sindşrdiler eee... küsmek neden yasak olsun... biraz haklarınızı savunun bence siz de
Sahsen yasadim. Erkekler kuserde aglarda yani insaniz ya hani sonucta
Eski erkekler ağlamazdı bu bir gerçek yani sert ve güçlü erkek tanımı için belji tamam ağlama lüksünüz olmayabilir ama küsmek nasıl feminen bir tavır olsun ki?
Eski erkekler derken :D bu hep boyleydi bunun sertlikle alakasi yok
Babamı sadece 1 kez ağlarken gördüm babam kendi babasını hiç görmemiş
:D illaki aglamistir emin ol baskasinin yaninda aglamiyor diye hic aglamadigi anlamina gelmez tas bile catliyorken
Hiç demedim ama bizim kadar kolay ağlayamaz ve bunun da böyle devam etmesi bence doğru gibi... bir erkek ağlıyor ise gerçekten canının çok ama çok yandığını anlıyor olmalıyız...
Bu konuda kadınlar olarak biraz daha toleransı hak ediyoruz ama küsme konusunda bit ayrıcalığımızın olması öok saçma
Dedim ya erkegiz ve sonucta insaniz bunlar insani duygular sadece su cinse ait diyebilir misin
Benim son mesajımda söylediğimi yeterli bulmadın mı?
Son kismi tekrar oku
Ben sadece kadınlar ağlar demedim ki? Yani neden sadece kadınlar demişim gibi cevap yazdın? Ama biraz da fark olmalı yani bir kız kadar da düşük olmasın ağlama eşiğiniz diyorum...
O eşiğinizin de bizler kafar düşük olmasını mı savunuyorsun?
Herkesin esigi farklidir bunu genele yayma yeter
Kaba güç olarak da herkesin gücü farklıdır hatta öyle kadınlar vardır ki erkekten güçlüdür ama genel olarak ağır valizleri erkek taşır
Toplum icinde bazi genellemeler olur ya bu soyledigin onun gibi bu kadinlar icinde gecerli tabi