- Kişilik & Karakter konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi doyumsuz olduğumuz için mutsuzuz aslında eskiden kanaat etme vardı, saygı vardı bereket , paylaşım, hoş görü vardı. Ne zaman ki bu değerleri kaybettik mutluluğuda beraberinde kaybettik
22 Yorumla- +1 yıl
Bayramları bile iple çekerdik yeni kıyafetler giyeceğiz ayakkabılar giyeceğiz diye. Şimdi Bayram sadece tatil için kullanıyoruz.
- +1 yıl
Aynen öyle Bayram coşkusu diye bir şey kalmadı ki insanlarda. Sıradan bir gün oldu bizler için bayram gelmiş neyime misali
En İyi Cevaplar
+1 yılEskiden alternatif çok yoktu bence. İnsan azla yetinmeyi, tatmin olmayıbiliyordu. Sosyal medya yoktu. Yalan yanlış, şişirilmiş hayatlara bakıp insan kendini, hayatını sorgulamıyordu. O tatile gitmiş, bu araba almış, şu mutlu evlilik yapmış bla bla bla. İnsanlar onda var ben de niye yok diye özenti, yarış içine girmiyordu. Evli insan için de alternatif daha güzel kadın, daha yakışıklı erkek de yoktu, gözünün önüne bir tuşla çıkabilecek. İşte insan böyle böyle mutluluğu tüketti hüüü. Ay bu kadar ciddiyet yeter🤣
12 Yorumla- +1 yıl
Hepsinde haklısın. İnsanlar zoru başarıyordu.
- +1 yıl
☹️✌️
+1 yılEskiden teknoloji yoktu insanlar bir araya geliyordu insanlık merhamet vardı şimdi her şey berbat
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle insanlar konuşmayı paylaşmayı biliyordu.
Eskiden her şey güzeldi şimdi hiçbirşeyin tadı tuzu yok
115 Yorumla- +1 yıl
Eskiden apartmanda perşembe akşamları helva dağıtırlardı, aşure dağıtırlardı. Bir iletişim vardı şimdi insanlar da hiçbir şey yok.
- +1 yıl
Haklısın vallahi ben de komşularımı tanımıyorum.
- +1 yıl
Maalesef. Çünkü herkes hayat mücadelesinde. Eskiden böyle değil iletişim oluyordu bir şekilde bu kadar sorun yok insanların.
- +1 yıl
Vallahi öyle en ufak bir şey için koştura koşa markete gidiyoruz.
- +1 yıl
Evet o da vardı. Biz öğrenciyken kısır bile yapardık komşularımıza verirdik. Şimdi öğrenci olduğun binada selam bile vermiyorlar.
- +1 yıl
Çok haklısın 👏✌️
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim 🌹😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBir şiirde geçen güzel bir söz vardı
Yollar bozuk, musluklar bozuk, paralar bozuk ama insanlar sağlamdı diye. Maaşesef Yeni türkü şarkısının tam karşılığını yaşıyoruz. Biz büyüdük de kirlendi dünya.
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle. Önümüz daha da kötü.
+1 yılÇoklu kıyafet dolaplarımız yoktu.
Tek bir kot ve tşörtle geçirirdik tüm yazı. Kot keşerdiğinde kot boyası ile bakır kazanlarda boyardık. Yağmur yağdığı gün bacaklarımız simsiyah olurdu.
Yumurtanın sayılı alındığı, iki üç çeşitle kurulan kahvaltı sofralarında daha mutluyduk.
11 Yorumla- +1 yıl
Valla haklısın. Aynen hepsini yaşıyorduk.
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkeklerin şu eskiden yoksul mutluyduk edebiyati hic mi bitmez ya. Tabi mutlusundur abim. Hele eskiden daha da iyiydiniz. Yemeğiniz önünüze geliyor camasiriniz derede yikaniyor kuruyor geliyor. Tarlaya bağ bahçeye de kadin iniyor. Bir sey yaptiğiniz yok. Sizden mutlusu mu olurdu? Ama erkekler icin gecerli. Kadinlar adina da konusmayin kendi adiniza konusun.
13 Yorumla- +1 yıl
Tarlaya hep beraber giderdik. Çamaşırımız yine makinede yıkanıyordu benim zamanım da. Merdaneli makinede vardı tabii o sıra. Yemeğe gelince o zamanlar yapmayı bilseydim yine yapardım yemek.
Cevap sahibi+1 yılBaban yapiyor muydu? Yok. Yardim eder miydi sofraya? Yok. Ev işi de kadinda. Temizliği bilmemnesi. Camasirini makinede yikayip asan kurutan dolabina koyan da gene annenizdi. Hele su muhbbet. Makinede kaliyor sanki camasir.
- +1 yıl
Babam sabah gider işe akşam gelirdi. Hangi ara yapacaktı. Annemler olmadığı zaman kahvaltıda yumurta kırmışlığı var ama 😀
- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılKral şimdide yokluk var memleketin yarısı icralık olmuş, mutluluk kişinin kendisiyle alakalı basit şeylerden mutlu olmasını unuttu insan, aşklar satılık duygular kiralık herkes kendi sanal dünyasında yaşıyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Eskiden en azından mutluyduk.
- +1 yıl
Katılıyorum ama mutluluğun yokluk ile bir alakası yok 80° 90° 2000° leri iyi hatırlarım insanlar daha medeni ve ahlaki açıdan daha duyarlıydı ama yıllar geçtikçe kültürel bir yozlaşma görülüyor, mısırdaki piramitleri yapan kölelerden hiçbir farkımız yok bu durumda mutluluk imkansız mutlu olanlar ise firavun ve rahipleri.
+1 yılŞimdi daha iyisine ulaşma isteği ağir basıyor. Bu da tüketim çılgınlığı yüzünden. İndirimler mağazaların kapısı kırılıyor girilmiyor bile. Gratis indirimi daha yakın zaman örneği. Kızcağız görevli çaresizlikten ürün tezgahına çıkmıştı.
12 Yorumla- +1 yıl
her şey ateş pahası olunca nerede indirim oraya hücum ediyorlar. İnsanların da birbirine saygısı zaten yok. Alt alta üst üste kavga dövüş birşeyler almaya çalışıyorlar. Eskiden kuyruk bile adabı ile varmış. Filmlerde görüyoruz. Bende bazı kuyruklarda bekledim ama sıra geldiğinde aldık. Kavga dövüş değil.
- +1 yıl
Aynen öyle sanki dünyanın sonu gibi bir telaş var.
Kişilik & Karakter konusunda 5,9b cevap paylaştı. Eskiden daha mutluyduk huzurlu günlerimiz vardır.. şimdilerde eskisi gibi mutlu değillerdir.. toplumsal ilişkileri mutlu nedir bilmiyorlar, hasta toplumlar çoğalmış vaziyettedir.
11 Yorumla- +1 yıl
Kimse de memnuniyet yok.
Şimdi mutluluğu maddiyatta aradığımız için bir türlü ulalamıyoruz o mutluluğa. Hayatımız yaşayacağımızın garantisi oşmayan yarını hatta yarının yarınını planlamakla geçiyor. O sebeptemdir ki anı yaşayamayıp gözümüzün önünde ki mutluluğu kaçırıyoruz.
20 YorumlaMutlu değildik sadece alternatif olmadığı için dizimizi kırıp mutlu olmak zorundaydık,
25 Yorumla- +1 yıl
Valla mutluyduk. Köye gitmek için can atardık. Bisiklet kullanırdık, top oynardık. Bahçeden dalından meyve toplardık. Lastik ayakkabılar ve yırtık pırtık eski kıyafetler giyerdik. Ama güzeldi bee.
- +1 yıl
Tatil hala lüks Naciye. Ama tatilde lazım. Bayramları bile iple çekerdik yeni kıyafetler giyeceğiz falan diye
Gizli Üye(30-35)+1 yılFakirlik insana mutluluk getirmez. Fakirlik güzellemesi yapmaya gerek yok. İnsanlar yalnızca daha samimiydi ama fakirlik hiçbir dönemde mutluluk getirmez. İkisi farklı.
23 Yorumla- +1 yıl
Peki şimdi varlıklısın düşün internet var sosyal medya var insanlar neden TV programlarına çıkıyor sen bunu yaptın sen beni aldattın falan diyerek zenginler mutlular mı
Cevap sahibi+1 yılEğitimsizlik çünkü. Ülke sağ partiler yüzünden Atatürk’ün çizdiği aydınlık yoldan ayrıldı. Sağ partiler öncesindeki insanların konuşma şekli bile daha anlamlı yani daha gelişmişti. Şimdi insanlar kendini ifade edemiyor. Kaldı ki fakirlik güzellemesi de tembel, üretemeyen ülkelerin bahanesi
- +1 yıl
Bir yönden haklısın bir yönden değil.
+1 yılPara var ama mutlu değiliz eski günleri gerçekten özlüyorum bazen
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle. Paranın kıymeti yok.
- +1 yıl
Aynen 👍
+1 yılÇok haklısınız ama daha çok teknoloji bizi bu hale getirdi gibi
11 Yorumla- +1 yıl
Evet her şey değişti. Görseller insanları yoldan çıkarıyor.
O mutluluk bambaşkaydı şimdi çok daha başka 😃
19 Yorumla- +1 yıl
Evet ya. İnsan yetinmeyi biliyordu.
- +1 yıl
Elektrikler gittiğinde aydınlatma yoktu. Küçük tüp yakardık.🤣
- +1 yıl
😃 ya bi de kardeşler çok daha güzelleştiriyor anıları. Sobalar, üstünde kabuk yakmalar.. Kar kış dizlere kadar eve koşup ayak el ısıtmalar. Saçları sobada yakmalar.. aman aman 😃 evet evet yazdıklarımdan da anlaşıldığı üzere en çok da sobayı özlüyorum çoğu kez yakmaya yardım ederdim, kömür taşırdık babamla birlikte.. 😄 tereyağlı ekmekler vardı bizde vazgeçilmezimm. 😋 Naptın ya nerelere gittim 😃
- +1 yıl
Hepsi güzel günlerdi. 5 kat kömür odun taşımak hariç tabii 😂
- +1 yıl
😂😂
Bizde pazardan pazara. - +1 yıl
😄😄
Bu devran hep döndü bee, yine dönecek ama kim görür kim görmez bilinmez..
13 Yorumla- +1 yıl
O da doğru. Kimine giydirir yelek kimine yedirir kelek.
- +1 yıl
Ahaha iyi olur 😂
- Kişilik & Karakter konusunda 7,8b cevap paylaştı.
m +1 yılDünya'nın en mutsuz ülkelerinden birisi de Türkiye.
12 Yorumla- +1 yıl
Birinci sırayı alıyoruzdur.
- +1 yıl
Evet öyle.
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi de yokluk var. Gelecekte ay ne mutluyduk diyeceğiz ama şu an mutlu hissetmiyorz
11 Yorumla- +1 yıl
Şimdi yokluğun alası var o zamanlar yokluk yoktu. İstediğin kadar alamıyordun sadece. Ama şu anda hem mutsuzsun hem yokluk var çalışıyorsun yetmiyor istediğini alamıyorsun öyle bir durum yani.
Gizli Üye(30-35)+1 yılşimdi dee yokluk var mutluluk parayla alakalı degil
11 Yorumla- +1 yıl
Şimdi yokluğun alası var o yüzden insanlar mutsuz.
Şimdi mutluluğu arama kriterlerimiz değişti
11 Yorumla- +1 yıl
Doyumsuz herkes.
Bence eskiden de aynı şeyler vardı. Sadece şu anda sosyal medya sayesinde her şey ortaya çıkıyor gibi.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 41,4b cevap paylaştı. Şimdi bolluk var ama mutlu değiliz çünkü şükürsüzlük var artık
12 Yorumla- +1 yıl
Evet. Kimse az ile yetinmeyi bilmiyor çoğu zaten bulamıyor.
- +1 yıl
Maalesef öyle
yani bence asıl eskiden yokluk yoktu rahattık şimdi pahalılık daha çok
10 Yorumla
+1 yılEski tat asla yok zaman çok hızlı ve tatsız geçiyor eskiden bayramlara mutlu uyanırdım şimdi umrumda bile değil bu üzüyor
11 Yorumla- +1 yıl
Bayramlar heyecan doluydu. Yeni kıyafetleri giymek için can atardık. Şimdi bayram demek tatil demek.
- Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
u +1 yılMutluyuz efenim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu devirde mutlu olmak istiyorsan ya kaderin güzel olacak ya da zengin olcaksın.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBana hep hava hoşi 😬🤪🤪
11 Yorumla- +1 yıl
Ya hoşi hoşi tabii.
- Kişilik & Karakter konusunda 22,6b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi mutlu olmak imkansz
11 Yorumla- +1 yıl
her şey üst üste geliyorken mutlu olmak imkansız evet.
Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Evet mutluyum tekim yanliz güzel
12 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel 😊
- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılKimse mutlu degıldı.
Resmen fakir tesellisi bu13 Yorumla- +1 yıl
Vallahi çok mutluyduk ya köyden her şeyimiz gelirdi sütümüz yağımız çökeleğimiz. Biz de gider bahçeden meyve toplardık sebze toplardık. Eğlenceli zamanlar bile geçer de o zamanlar.
- +1 yıl
Yağ , süt , peynir gibi şeyler mi mutluluk kaynağınızdı?
Mutluluk öyle bir şey degıl ya - +1 yıl
Anlatmak istediğimi anlayamadın. Azla yetiniyordu insanlar çoğu aramıyordu bile. Şimdi tatile gidelim pansiyonda kalalım diyorsun otel istiyorlar eskiden pansiyona bile razıydık.
- Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
+1 yılTevekkül vardı şükür vardı. Şimdi o yok
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle çok haklısın 👍👍
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞimdi daha çok yokluk var
15 Yorumla- +1 yıl
şu an zaten yokluk var mutluluk yok.
Cevap sahibi+1 yılEskiden yokluk vardı mutluluk vardı şimdi mutluluk yok yokluk var Çünkü her şey çok pahalı
- +1 yıl
Aynen öyle.
Cevap sahibi+1 yılHatırlarım Ben küçükken babam memurdu her yaz tatile giderdik arabamızla arabamızı benzinliydi Türkiye'yi dolaşırdık şimdi yapamıyoruz Çünkü çok pahalı her şey
- +1 yıl
Depoyu bile doldurmak hayal artık.
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben hala yokluktayım a*w
10 Yorumla
+1 yılHayır değiliz, robot gibi olduk
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef abi değiliz.
10 Yorumla Yoklukta mutlu olunmaz
10 Yorumla
+1 yılŞimdi de yokluk var ama sorunlar daha çok büyüyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılhayır çünkü şükretmiyoruz
10 Yorumla
+1 yılmutlu degilizzzz
10 YorumlaBen hiç mutlu olamıyorum
10 Yorumla
+1 yılMutluyum 🥲🦦
11 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten mi. Neden sonunda ağlayan emoji koydun peki.
Eskiler en güzeliydi
11 Yorumla- +1 yıl
Evet çok güzeldi.
+1 yılAz biraz ucundan
12 Yorumla- +1 yıl
Her yerinden mutlu olalım.
- +1 yıl
İnşallah
+1 yılduygulandım.
13 Yorumla- +1 yıl
Görünce bende. Lastik top ve ayakkabı tamir yapardık.
- +1 yıl
Bisiklet için tamirciye para verdiğimi hiç hatırlamıyorum. Ama aldığım tamir malzemeleriyle yeni bir bisiklet alabilirdim :D
- +1 yıl
Ben çok gittim tamirciye
+1 yılHala yokluk var?
12 Yorumla- +1 yıl
Şimdi var evet. Eskiden para ile alamıyordun varken. Çünkü almaya gidemiyordun. Ama elinde ki ile idare edebiliyordun.
- +1 yıl
Eski olanlar beni ilgilendirmez, çünkü o orada kaldı. Şu an burdayız, buna göre konuşmak gerekiyor. Eskiye bakmam için ders alıcı bir şey olması gerekiyor. Ders alabileceğim bir şey yoksa eskiye bakmanın anlamı yok.
Mutlu olmasak bile mutlu rolü yapıyoruz
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 945 cevap paylaştı. çok şükür
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Evet mutluyduk
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılşimdi farklı sanki
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt