Nasıl olgun bir Türk olurum?

Türk olarak doğdum ama Türk gibi yaşamadım/yaşayamadım...

Bugün zile biri bastı. Gelen Hacı Tahir'di. Adam 70li yaşlarında. Davetiye getirmiş oğlu evleniyormuş. Hacı amcayla iki kelime edemedim. Annem geldi kapıya beni kurtardı. Ben orada yeni gelin gibi ayakta dikildim, yere baktım. Amca gözüme gözüme bakıyor bu niye konuşmuyor diye. Ve yine farkına vardım ki, Türk olamamışım ben. 33 yaşındayım ama iki cümle kuramıyorum. Yeni gelin gibi çekingenim. Kimseyle muhabbet kuramıyorum. Bir iki yıl önce İlhan Abi diye biri bana "Sen babanla biraz takıl, sana büyüklerle nasıl konuşulur öğretsin" diyordu. Hakikaten bugün büyüklerle nasıl konuşulur, yetişkin gibi nasıl davranılırı bilmediğimi tekrardan şahit oldum.

Nasıl bu hale geldim diye soracak olan varsa; küçükken de sessiz biriydim, bilmezdim büyüklerle nasıl konuşulur, sıcakkanlı olmayı hiç beceremedim, baya akran zorbalığına da uğramışlığım var. Sonra kendimi bir odaya kapattım yıllarca sosyal hayattan izole yaşadım ve neticede 33 yaşında yetişkin bir çocuk haline geldim.

Ben bu yaşdan sonra nasıl her Türk gibi samimi, sıcakkanlı muhabbet edebilmeyi bilen, abi, amca, dayı, teyze, abla demeyi bilen biri olmayı öğreneceğim? Ben bu saatten sonra nasıl değişeceğim? Değişebilir miyim ki? İmkansız görünüyor... ben bitmişim yaaa. Benden adam olmaz. Oooof offfff.
Nasıl olgun bir Türk olurum?