AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
İşi diyelim. Para bulunuyor
İş bulunuyor
Borç ödeniyor
Hayat devam ediyor
Ammaa giden zaman geri gelmiyor
Hmm. Peki her şeyi akışına bırakmak tam olarak ne demek? Bir örnek üzerinden açıklarsan çok sevinirim
Mesela şöyle söyleyim. Araba almak için kredi çekmiştim. 2 hafta sonra kaza yaptım. 7 ay işe gidemedim. Maaşım sigortadan yattı bu süreçte. Tabi ilk 3 ay maaş almadım ben. Ev kirası faturalar, krediler mutfak masrafları hep bana bakıyordu. Araba alamadım ama o parayı 3 aylık süreçte kullanmak zorunda kaldım. Sonra maaş almaya başladım, tabi ne zaman yatacağı belli değildi. O para yetmemeye başaldı kredi kartıyla döndü. Sonra başka yerden para gelmeye başladı, sonra ben iyileşmeye başladım tatile gittim 2 hafta. Bu süreçte 25 bin harcadım. Aonra işten çıkarıldım. 2 hafta boşta kaldım maaş yatmadı. Eve yakın yerde iş buldum. Sigortadan alacağım kalmış o yattı. Tazminat alma hakkım çıktı. İşsizlik maaşım onaylandı. Hiçbir zaman parayı dert etmedim. Çıktı geldi bana. İş de aynı şekilde, hiç ummadığım anda çıktı. Su akar yolunu bulur. Tabi iş aradım. Kendi kendine gelmedi. Biraz çaba göster olursa olur olmazsa olmaz
Cevabın için çok teşekkür ederim. 🤗
Rica ederim, aklıma gelmeyen bi sürü şey var ama emin ol akışına bırakmak iyidir. Tabi çaba göstereceksin.
Bi örnek daha vermek istiyorum. Araba almak istiyordum. Bazı sebeplerden dolayı alamadım. Alacağım araba da 120 bin civarı yani çok para değil. Param var ama ödemelerden dolayı alamadım bi türlü. Sonra her şey yoluna gitmeye başaldı ki aradığım araba ilanda. Ama bil bakalım ne eksik? Bu sefer de para kalmadı. 140 bin arabanın fiyatı. Çok istiyorum ve çok da istediğim araba. Ben para aramaya başlamışken araba satıldı. İçim gitti ama. Nasip değilmiş dedim. Aradan 4 ay geçti. Baktım ilanda. Hemen aradım adamı. Pazarlık ettim. Yine aynı fiyat 140a aldım. Zamanım da param da vardı o zaman. Nasipten öte yol yok. Şu an istediğim arabayı aldım biniyorum.
İnsanları akışına bıraktım ve boşuna yorulmaktan kurtuldum.
Eşime hiç bir zaman baskı yapmadım akışına bıraktım. Hiç bir konuda kısıtlamadım. Ne istediyse yaptım. Sonuç ne biliyor musun boşanmak istiyor.
Senin gibi kocaya can feda ya. Demek ki herşeyi akışına bırakmamak lazım
Bak yemin ediyorum bir dediğini iki etmedim. Konforu için elimden ne geldiyse yaptım ama demek ki yeterli olmuyor. En ağırıma giden ne oldu biliyor musun? Yıllarca çalışıp emek verdiğim eve polisi çağırdı beni uzaklaştırmak için
Peki uzaklaştırdı mı seni?
Polis sordu şiddet felan var mı diye eşim yok dedi. Gidecek yeri var mı dedi yok dedi. Şikayetci olmadan dava açmadan uzaklaştırma yapamayız dedi
Hmm. Valla ne diyim Allah sonunuzu hayır etsin
Zor ya her şey insanlar için. Sonunda ölüm yok mutlu olmak için daha önümde uzun yıllar var. Olaylara ve kişilere aslında çok takılmamak gerekiyor. O kadar çok şey gördüm ki hayatımda artık her şey normal gibi gelmeye başlıyor
Hayatı akışına bıraktım. Eskiden boğuluyordum, şimdi hiç nefes alamıyorum. Toparlamam lazım 😄
Eski ilişkimi ve bitti
Hmm. Peki her şeyi akışına bırakmak tam olarak ne demek? Bir örnek üzerinden açıklarsan çok sevinirim 🙂
Çıkmaza giren sorunları, çözüldü.
Birtanesini söyle istersen
Aile ilişkisinde ters düştüğümüz konular adına üzüldüğüm zamanları akışına bıraktığımda çözüldü.
Peki bu akışına bırakmak tam olarak ne demek? Mesela bende obsesif kompulsif bozukluk hastalığı var, bilmem bilir misin? İşte bu hastalık bana ışık kapı her neyse sürekli kontrol ettiriyor. Mesela ışığı kapatıyorum sonra bir düşünce geliyor ışığı kapatın mı? Git ışığı kapat diyor. Böyle işte. Her neyse şimdi ben bu durumu kabul edip aklıma gelen o düşünceye hep uyayım mı? Akışına bırakmak tam olarak bu mu demek?
Aksine bu şartlanmış reflekse dönen bir durum, akışına bırakmak sonucu ne olursa olsun olacağın oluşunu kabul etmektir. Senden örnekleyeyim. Işığı kapatma düşüncesi sen dışarı gidip geldiğinde de çözülecek o ışığın yanması senden önemli değil
Yani ışık açıksa da açık olsun gidip kontrol etmiyim, umursamayayım o düşünceyi? Akışına bırakmak bu mu demek?
Umursamamak biraz farklı sadece o öyle olacak şimdi de yapsan olacak o zaman da yapsan olacak kendini o ana esir hissetmemek
Tamam her şey için sağ ol 🙂
Estağfurullah kendine güzel bak
hüsran hep amdmfk
Hmm. Peki her şeyi akışına bırakmak tam olarak ne demek? Bir örnek üzerinden açıklarsan çok sevinirim 🙂
kendimi ve harika
Ne sorununuz vardı ki?
aldatılmış üzerine bir de terk edilme sonra dedim zevklerimi yaşayayım
yani olaylara pek takılmamak anı yaşamak ddiyebiliriz
Hayatımı sonuç olumsuz 😃