Bugün sizlere önemli bir konuyu konuşmak için davet ediyorum: Kadınlara ve erkeklere sorulmaması gereken kırmızı çizgi sorular nelerdir? Bana göre “Kaç kilosun?” Sorusu saçma geliyor
Kadınlara ve erkeklere sorulmaması gereken kırmızı çizgi sorular nelerdir?
Kadınlara Sorulmaması Gereken Sorular:Yaş: "Kaç yaşındasın?"Kilo: "Kaç kilosun?", "Diyet mi yapıyorsun?"Çocuk Sahibi Olma: "Neden çocuğun yok?", "Ne zaman çocuk yapacaksınız?"Özel Hayat: "Sevgilin/partnerin var mı?", "İlişki durumun nasıl?"Giyim Tarzı: "Neden böyle giyiniyorsun?", "Bu kıyafet sana yakışmıyor."Evlenme Planları: "Ne zaman evleneceksin?", "Neden hala evli değilsin?"Kariyer Seçimleri: "Kadın olarak bu mesleği neden seçtin?", "Kariyer mi aile mi?"Kişisel Bakım: "Neden makyaj yapmıyorsun?", "Bu saç rengi sana yakışmamış."
Erkeklere Sorulmaması Gereken Sorular:Maaş: "Ne kadar kazanıyorsun?"İş Durumu: "Neden işsizsin?", "Ne zaman terfi edeceksin?"Çocuk Sahibi Olma: "Neden çocuğun yok?", "Baba olmayı düşünmüyor musun?"Özel Hayat: "Sevgilin/partnerin var mı?", "İlişki durumun nasıl?"Erkeklik Beklentileri: "Erkek adam böyle yapar mı?", "Neden daha güçlü değilsin?"Duygular: "Neden bu kadar duygusal davranıyorsun?", "Erkekler ağlamaz."Evlenme Planları: "Ne zaman evleneceksin?", "Neden hala evli değilsin?"Fiziksel Görünüm: "Neden spor yapmıyorsun?", "Bu saç kesimi sana yakışmamış."
Daha tanışma aşamasında özel hayatla ilgili çok detaycı sorular sormak direkt yanlış bir davranış. Kilosunu vs sormakta yanlış sonuçta iyi kötü fotoğraflardan görüp bilgi sahibi oluyorsun, maaş sormak, ailesiyle alakalı sorularda detaycı olmak falan hep yanlış davranmışlar
Vallaha erkeklerin kadınlara ölçü sorduğunu bilmiyorum yani ben yapıyorum ama mesleğim gereği yapmam gerekiyor sormam gerekiyor onun dışında normal olarak sormadım
Gerekte yok yani, senin işin o saygı duyarım ama tanımadığın etmediğin insana insan nezaketen bile sormaz ya. İnsanlıktan nasibini almamış kesimi siteden yok etmek istiyorum da bakalım. şu an erkekler pembeli hesap açıp az buçuk kalan pembelilere yavsama derdinde bizzat kendim şahit oldum
İnsan beşerdir şaşar da sözünün hakkını verecek bir yer burası biliyor musun ister istemez hata yapıyoruz ve illa ki sende yapmışsındır bende ondan yorum yapmamam daha sağlıklı olur gibi 😄
Sen öyle düşünüyorsun ama senin hakkında öyle düşünmeyen insanlar da var anlatabiliyor muyum Bu tamamen insanların vicdanına kalmış bişi. Kendine guvenmen yaptığının arkasında durman duruşunu gostermen bile birçok insana koyuyordur en doğrusu bu ne olursa olsun tavrını bozmamak. Ha işte bunu yapan reelde olduğu gibi olan nüfus burada çok az demek istiyorum
Ozel hayat, maas konulu sorular kirmizi cizgi olanlardir genelde. Yerinde olmayan ve fazla samimilik iceren bir cok soru da bu kategoriye girmeye musaittir.
Her insan farkli. Kimisi buyuk tepki gosterebilir kimisi zamanla bazi sorulara karsi ilimli bir yaklasim sergileyebilir. Gozlem yapilip ona gore, duruma uygun bir sekilde yaklasilmali diye dusunuyorum.