İyi bir insan demek ne demektir, iyilik neye göre iyilik olur..

Karşıdaki insanın istediği kişi olmak iyilik midir?
"Bir rolü oynamanın en iyi yolu, karakterin kendisi olmaktır. "
- Arthur C Doyle
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İyi bir insan demek ne demektir, iyilik neye göre iyilik olur..

Karşıdaki insanın istediği kişi olmak iyilik midir?
"Bir rolü oynamanın en iyi yolu, karakterin kendisi olmaktır. "
- Arthur C Doyle
Fedakar her insan iyidir bence. Kalbinde zerre endişe taşıyorsa, kendisine hiçbir yararı dokunmayan birine bile yardım etmekten çekinmeyen biri iyi insandır. Zor zamanlar geçirdiğinde sinirlenip çevresine zarar vermiyorsa vs
Vay yine çok güzel bir cevap verdiniz peri kızı
Yaa bende utandım şimdi
:D
İyilik aslında kişiden kişiye değişen, göreceli bir kavramdır. Benim için iyi insan, karşısındaki insanları incitmeden, onlara zarar vermeden kendisini gerçekleştirebilen, başkalarının da mutluluk ve refahını gözeten, dürüst ve özgeci bir kişidir.
İyi bir insan, kendi çıkarlarından çok başkalarının ihtiyaçlarını ve haklarını gözeten, empati kurabilen, hoşgörülü ve anlayışlı bir kişilik sergilemektedir. Ayrıca, kendi doğrularına sadık kalarak ancak başkalarına saygılı bir şekilde düşüncelerini ifade eden bir karaktere sahip olmalıdır.
İnsanlık tarihi boyunca, iyi insanlar toplumun gelişmesine, iyileşmesine katkıda bulunmuşlardır. Bu nedenle, toplumumuzda da böyle iyi insanlar olmalı ve onların sayısı artmalıdır. Herkesin kendi içsel değerleri ve kişisel gelişimi sayesinde daha iyi bir insan olması benim için çok önemlidir.
Elbette karşıdaki kişinin duygularını ve isteklerine önem vermek önemlidir ama kendi duygu ve düşüncelerimizde sınırlarımızda bir kenara atmamak gerekir.
Çok güzel bir yorum, teşekkürler.
Teşekkür ederim
Çok zor bir soru ve en iyi cevabı da yazsam, hep bir eksik kalacak...
Sürekli iyilik yapabilen ve iyilik denen şeyle çok sık karşılaşan birisi değilim. Bu yüzden yabancı olduğum bir konu.
Bir gram merhamet taşıyan herkes iyi bir insandır. Her iyi insan, her adımında iyilik yapıyordur sanmak biraz tuhaf. İyilik yapmanın bir zamanı olabilir. Gelişi güzel iyilik yapılmaz. Bunu bir içgüdü olarak düşünebiliriz. Ağlayan bir çocuk görürüz ve istemsizce o çocuğun yanına gitmek isteriz. Konuya böyle bakarsak, bir vicdan muhasebesi meselesidir.
Birisi istedi diye iyilik yaparsak, yaptığımız şey iyilik olmaz.
Ben böyle düşünüyorum.
Teşekkürler.
Ne demek.
Cevap
4Cevap
Kendisine iyi davranan başkalarının hakkını yemeyen ve kötülük yapmayan insandır benim için iyi olan.. ve hayvanları seven
Birçok anlam taşıyabilir ancak en önemlileri anlayışlı olmak ve yardımseverlik bence.
Kendime iyilik yapmayacak kadar aciz başkasına hak etmediği halde iyilik yapacak kadar salağım
Masum temiz kendi halinde kimseye karışmayan yağında kavrulan biridir..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?