Kendim olamıyorum, neden?

Şöyle ki ben normalde arkadaşlarıyla iyi vakit geçiren, sosyal ve aktif biriydim ama bir kaç aydır bir türlü o kişi olamıyorum. Bir yıl önce çok iyi arkadaş olduğum biri vardı ama yaklaşık 4 ay önce onunla aramız bozuldu tam burada öyle hissetmeye başladım. Arkadaşımla hiç bir şekilde konuşamıyorduk konuşacak konumuz yoktu kısacası çok sıkıcı biri haline geldim neredeyse kimseyle iletişim kuramıyordum denesem de olmuyordu kimseyle konuşucak konum yoktu mesela biriyle selamlaşıyorduk ve orada konuşmamız bitiyordu. Bende boş bir insan haline gelmiştim sonra bir gün dedim ki niye başkasıyla takıl mıyorum? Başka kişilerle takılmaya başladım ama anladım ki ben komik olmazsam kimse benimle takılmaz. İlk başta çok güzel gidiyordu ama farkettim ki artık eskisi kadar şaka yapamıyorum ve kimse benimle konuşmak istemeyecek. İşte durumum bu niye böyle oldu anlam veremiyorum. Hatta şaka yapmadan önce nasıl tepki verecekler diye düşünüyorum veya beni istemezler mi diye. Kendim gibi hissetmiyorum normal bir iletişim kuramıyorum , şaka da yapamıyorum ve insanlar ben sıkıcıyım diye benimle takılmamalarından korkuyorum.
Kendim olamıyorum, neden?