Affetmek, acıları hafifletip ilişkiyi onarırken, unutmak, geçmişi geride bırakıp yeni bir başlangıç yapmayı sağlar. Hangisi kökten çözüm ¿

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg
Affetmek, acıları hafifletip ilişkiyi onarırken, unutmak, geçmişi geride bırakıp yeni bir başlangıç yapmayı sağlar. Hangisi kökten çözüm ¿

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg
Affetmek ve unutmak arasında bir denge bulunabilir. Bir kadın olarak, insanın affetmesi genellikle iç huzurunu yeniden kazanmasına ve ilişkilerini onarmasına yardımcı olabilir. Affetmek, içsel huzuru yeniden bulmayı sağlar ve kişinin negatif duygulardan kurtulmasına yardımcı olur. Ancak, affetmek unutmak anlamına gelmez. Geçmişte yaşananları tamamen unutmak mümkün olmayabilir, ancak affetmek, olayları kabullenmek ve onlara bağlı olmayarak ileriye doğru adım atmaya izin verir.
Öte yandan, unutmak da önemlidir çünkü geçmişteki acı verici deneyimlerden ders çıkararak ve onları sürekli zihnimizde canlandırmadan yeni bir başlangıç yapabiliriz. Unutmak, kişinin kendini ve ilişkilerini yeniden inşa etmesine yardımcı olabilir. Ancak, unutmak tamamen geçmişi silmek anlamına gelmez; yaşananlar bizim deneyimlerimizin bir parçasıdır ve bizi şekillendirir.
Sonuç olarak, affetmek ve unutmak arasında bir denge bulmak önemlidir. Affetmek, iç huzuru yeniden kazanmamıza ve ilişkilerimizi onarmamıza yardımcı olurken, unutmak da geçmişi geride bırakarak yeni bir başlangıç yapmamıza yardımcı olabilir. Bu dengeyi bulmak, kişinin duygusal iyiliği için önemlidir.
Yaptığı ile unutmak. Düşünsene hatırlayınca son yaptığı ile hatırlıyorsun ne kadar kötü için buz gibi oluyor üzülmüyorsunda... kimseye karşı kin tutmuyorum ama “birine en son davranış şekliniz onda bıraktığınız tek fotoğraftır” demişler, nasıl bıraktıysanız öyle kaldınız.
Ben hiç bir şekilde affetmem.. bana yaptığı kötülüğü daima hatırlarım.. ama eğer affedilmeyecek bir hatası yoksa ve pişmansa özür diliyorsa o zaman da affedebilirim.. bunun dışında da unutmam zaten.. sürekli bana yaptıkları aklımda olur.. intikam almam ama
Cevap
20Cevap
Affedilmeyecek derecede büyük bir şey yapmışsa asla dönüşü olmaz. Geçmişi geçmişte bırakmayı tercih ederim.
Yok saymak daha iyidir. Hiç olmamışcasına yaşamaya devam etmek çok daha güzel
Unutmak hafıza kaybı yaşamıyorsa kişi mümkün değil. Affedememiş olduğu ise kişinin beynini ne kadar gün içinde oyalamaya çalışsa da günün sonunda kafasını yastığa koymuş olduğu an o nefret için için kemirip durur kişiyi. Beyninin içinde boşlukta kaldıkça onunla konuşur. Bu da kişiyi yorar. O yüzden affetmek daha iyi ama insan herkesi affedemiyor.
Nasıl yapsak affetmeye affedemiyoruz, unutmaya unutamıyoruz var mı bi ilacın : )
Yok maalesef. 🤦♀️😞
Affetmek daha iyidir. Kendi içinde affedersen kin beslemezsin, unutmanda daha kolay olur bir sorunum yok salla gitsin der gibi. Eger insan içinde birisini affedemez ise onu yıpratır, sürekli düşünur, nefret besler. Nefret çok büyük duygudur kolay kolay taşıyamaz insan
Bazı insanlar var affetmediğin için unutmuyosun onlar için affetmek ama bazı insanlar var sevdiğinden unutmuyosun onlar için de unutmak diyeyim
😊güzel bir ayrım oldu.
Evet iki farklı ayrım gerekiyordu 😊
Çok iyi açıkladın 🌸
Benim için affı olmayan hatalar varsa affetmek bana göre değil direkt unutmak daha iyidir. Küçük hatalar ve kalp kırıklığı varsa ikinci bir şansı vermek daha doğru olur.
Affedip unutmak. Affetmezsen taze kalıyor duygular nefrete evrilmiş olsa da..
Unutmak en iyisi. Affetmek zorunda olmayı sevmiyorum. Bir insanı ilk yanlışında silip ikinci şansı tanımamak bana daha doğru geliyor. Benim gözümde hiç kimse ikinci şansı hak etmiyor bir vaziyette artık.
Affedilmeyen unutulmaz. O yüzden affedip ipini çözüp serbest bırakmak unutmanın en kolay yoludur. Birini unutmak istiyorsanız onu affedin sonra da salıverin.
Unutulan gündelik şeyler var. Ama bir insanı veya onunla yaşanılan anıları tamamen unutmak mümkün değil. Beyin önünde sonunda o anıyı kutudan çıkarıyor. Sadece alışıyorsun.
Affedici bir yapım yok birisiyle aram açıldıysa o iş bitmiştir gelip özür dilese bile kabul etmiyorum nedense insanlara ikinci şans vermeyi sevmiyorum.
Affedilmez bir hata yapanı affetmek, iyilik değil kötülüğüne ödül vermektir..
Kimse de unutulmaz.. Unutmak için hafıza kaybı gerekir..
En fazla hissizleşirsin..
Ben bu hayatta kimseyi unutmak istemem çünkü her insanın bana kattığı bir şey vardır bu iyi veya kötü
İkisi de insanın kontrolünde değil bence özellikle de unutmak. İnsanlar gerçekten incinirse en fazla MIŞ gibi yapabilir: affetmiş, unutmuş gibi..
Affedersem kendime saygısızlık yapmış olurum. En güzeli kişi ve olayları unutup hatırlamamak..
Hataya göre değişir. Bazen affetmek gerekir bazen unutup yeniden hayata devam etmek
Affetsen bile unutamazsın unutamadığın içinde affının bir hükmü kalmaz o yüzden ikisi de kötü
Bende ki izine bağlı. Bazılarını direk unutmayı, bazılarını da affetmeyi tercih ediyorum
Eğer affetmeyip kin beslersen o kişiye karşı kendine zarar verirsin sadece. Kendin için affet, ve unut sonrasında.. sana kötülüğü dokunan insanları hayatından çıkar
Unutmak ve affetmek ama asıl unutmaktır en iyi çözüm
Affetmeyip kendime yük edemem.. Önce affederim sonra yok sayarım..
Bilmiyorum. Ama birine şans verirsem ve tekrar aynı şeyi yaparsa üçüncüyü yapma fırsatı vermem.
Unutmak daha iyi olabilir.
Affedip unutmak
Unutmak ve yoluna bakmak
Affetmek iyidir ölümlü dünya
Haklısın
Ama dedikodu deyince millet bir numaralı
affedip yol vermek kırgınlıklar batar insana gerek yok
Kimseyi unutamayız içimizde affedip ondan kurtulmak daha iyi 😅
Unutmak için affetmek gerekiyor ne yazık ki.
Unutmak daha iyi çünkü herkes affedilmeyi hak etmiyor
affedip hayatından çıkartmak
Unutmak affetmekten geçer.
Unut gitsin kim kimi hatırlıyor sanki
Affetmek daha iyidir bence. Ben affederim.
Affedersen unutman daha kolay olur 😏
Affetmediğini unutamazsın.
Affetmem ama unuturum
Affetmezsen unutamazsın da
Her insan affedilmez. Unutmak iyidir.
affetmem de unutmam da
İçinde affedip hayatından silerek..
Affetmeden unutulmuyor
Affedib arkada bırakmak yeni sayfa açmak
Yok saymak en iyisidir.
Çivi çiviyi söker demek daha mantıklı
Hem affet hem unut. Ya da direk hayatından sil.
Affetmek daha büyük bir erdemdir
Unutmak 😎
kökten çözüm için köke varmak gereklidir
Affetmeden unutulmaz bence
Takmamak daha iyi
Onu unutmak yok saymak iyi
Ne yaptıgına bağlı
unutmak
Unutmak...
Unutmak
onu unutmak
Affetmek