https://www.youtube.com/watch?v=fY-fzSLvMeY
Hangimiz bu elleri öpülesi dedemiz kadar bağlıyız?
Hangimiz bu elleri öpülesi dedemiz kadar bağlıyız?
Gönülden yapılan ve sadece Allah rızası gözetilen tüm ibadetlerde melekler yardım eder gücü yetmeyene Şeytan hz. Ömer sabah namazına kalkmasın diye hergün uğraşır birgün hz. Ömer uyanamaz ve Allah (cc) ona bin rekat sabah namazı sevabı yazılmasını emreder bunu duyan Şeytan her sabah hz Ömer'i sabah namazlarını kılması için uyandırmaya gelir birgün hz Ömer ya iblis sen insanları namaz kılmasın diye yoldan çıkarmaya uğraşmakla meşgul olacakken beni sabah namazına kaldırırsın nedir sebebi der Şeytan senin kılman kılmamandan daha çok işime geliyor der Bu gün ise içimize öyle derin ve üstün gelen bir gaflet çökmüş ki insanlar şeytana hizmet için yarışır olmuşlar Allah (cc) hakkımıza hayırlı olanı hakkımıza hayırlı olana gönlümüzü razı eylesin
Amin inşallah.. Ama öyle bir zamandayız ki insanlar şeytan oluvermiş ne yazıkki..
Maalesef öyle ve ne yazıkki canımız herşeyimiz dediğimiz insanların bile şeytani bir zikre ve bedene bürünmüş olması ayrıca bir dert cümle ümmedi Muhammedi (sas) sapkınlıktan haddi aşmaktan ve razı olmayacağı emelden muhafaza hayırda hasenatta razı olacağı amellerde muzaffer eylesin Allah (cc)
dedemin ismini bana vermişler her gittiğimde soruyodu benim ismimi ama her gece yatarken yasini okumayı unutmuyodu. tabi ki onun kadar olamamda. ömrü namazla geçti nafile namazları bile eksiltmez 40 rekat teecüt kılardı çoğu pantolnu dizinden yamaydı.
Allah razı olsun onlardan. İşte islam aşkı böyle birşey..
inanırmısın güle oynaya öldü hiç acı çekmedi ne zaman ölümden bahsetsek. Ölüm müminin bayramıdır diye söylüyordu.
Nasıl yaşarsan öyle ölürsün, nasıl ölürsen öyle dirilirsin.. Allah mekanlarını cennet eylesin.
Amin.
Dedemi hatirlattin bugun tamda bir yil oldu oleli 😔😔😔 benim canim bir yil once bu hastaliktan gitti, 15 yil cekti bu hastaligi 8 i yatalak 😔 yatalak olmadan once oda evinin yolunu kaybedince camiye gidip namaz kilardi rabbim mekanini cennet etsin 🙏🙏🙏 Allah tum muslumanlari cennetine koysun.
Allah rahmet eylesin. İnşallah bizde onlar gibi olabiliriz..
Allah kabul etsin :)
Rabbimin cennette en guzel yerini nasip etsin dedeme...
Ne buyuk bir gaflette yasiyoruz. Şahsen kendi adima soyluyorum son dakikalara kadar birakiyorum namazimi bazen. Allah hidayet nasip etsin hepimize..
Amin...
Azıcık kolumuz bacağımız ağrısa oturarak kılıyoruz namazımı.. Bu dedemiz ne büyük gayretle ayakta duruyor..
Oyle gercekten. Dedemize masallah subhanallah. İbretlik gercekten..
Cevap
2Cevap
Onu da unutucak zamanla.. anneannemin ablası 13 yıldır alzheimer. Ilk hastalandığı zaman namazı bırakmıştı. şu an sadece yatıyor konuşamıyor artık. Gerçekten çok zor bir hastalık. Hasta olana da bakanınada allah yardım etsin.
Allah yardımcıları olsun gerçekten çok zor bir durum..
Allah ondan hep razı olup, razı olduğu halde de bulundursun inşaallah.
Amin cümlemize...
kaldı mı senin gibi kullanıcı.. bazen insan gafletin içine o kadar dalıyor ki çınlatan bir şey gördüğünde içi burkuluyor. öyle oldum şimdi.
Bu videoyu gördüğümde gözyaşlarıma hakim olamadım.. Allah bizlere de bu iman gücünü nasip etsin inşallah..
amin
Maşâallah SübhanAllah
malesef nerdeyse hiçbirimiz.
Çok yazık bize..
Helal olsun dedeye valla bence kimse.
Allah kabul etsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar