#İnsan ne yaparsa başarabilir kendisine düşman veya dost olmayı?
#KişilikKarakter

#SheWolfWoman
#İnsan ne yaparsa başarabilir kendisine düşman veya dost olmayı?
#KişilikKarakter

#SheWolfWoman
Çünkü maalesef insan bazen kendine kötülük yapabiliyor ama ben hiç bir zaman kendime kötülük yapmam her zaman kendime iyilik yapma taraftarı olurum
imam Gazali Kimya - i Seadet kitabında diyor ki - insanın ruhunda 4 hususiyyet vardır - it hususiyyeti, domuz hususiyyeti, şeytan hususiyyeti ve melek hususiyyeti. it hususiyyeti - öfke, intikam gibi hissler; domuz hususiyyeti - karnını düşünmek, anca yemek, uyumak ve s; şeytan hususiyyeti - şehvet ve melek hususiyyeti - akıl. Eğer insan diğer 3 hususiyyeti aklına tabi etmezse, mutluluğu asla tadamaz, mutlu olamaz. Her insanın doğuştan bi potensiyeli vardır, o potensiyeli nefsin güzel gösterdiği ama gerçekte çok kısa süren ve sonuçta insanı söndüren şeylerle boğarsa, hem zayi olur, hem mutsuz. Yani insan bu yüzden kendine hem düşman ola biliyor, hem dost.
Kendi iyiliğini gözeterek adımlar atmakta kendini dibe çekmekte insanın kendi elinde. Hayata hangi açıdan baktığına ve kendini nasıl bir konumda görmek istediğine göre değişiyor.
Güzel soru, kendimizi tanımanın en güzel yolu, hatalar yap, ağla, zırla, düş kalk, kendini tanı. Düşman olup kendimize sürekli çelme takmamız bu sebepten ötürü bence.
Cevap
8Cevap
Bir insanın kendine yaptığını 9 köy bir araya gelse yapamazmış sözü bunu açıklıyor aslında.
Çünkü insan hayatını alacağı ve hayatından çıkaracağı insanları iyi seçerse ona göre davranırsa kendinin dostu da olur düşmanı da.
Kendimi seviyorum güveniyorum kendime canım kendim seni seviyorum..
Kendinden kaçtıkça kötü, yaklaştıkça ve tanımaya çalıştıkça iyi oluyor.
Bizi en çok üzen de en çok mutlu eden de yine biziz zaten 😇
seçim ve tercihleriyle
Bütün sorun biz insanlarda özeti. :)
Verdiği kararlardan dolayı
biraz hayatı sallarsan olabiliyor:)
İnsan kendisinin en iyi dostu olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?