Bir insanın size karşı samimi olduğunu nasıl anlarsınız? Samimiyet zamana mı bağlıdır?
Kısacası, bir insanın samimiyetine inanmanız için zaman mı gerekir? Ne kadar zaman gerekir?

Bir insanın size karşı samimi olduğunu nasıl anlarsınız? Samimiyet zamana mı bağlıdır?
Kısacası, bir insanın samimiyetine inanmanız için zaman mı gerekir? Ne kadar zaman gerekir?

Her zaman doğru orantılı değil sanki. Görmesini ve bakmasını bilmeyenler, zamanla da tanıyamıyorlar, sadece tanıdıklarını sanıyorlar. Olayları akıl süzgecinden geçirmeyenler, körü körüne teslim olanlar sürünün ardındaki koyunlara takılıp gidiyorlar. Herkesin inanması bir şeyi doğru mu kılar, kılmaz, her zaman doğru kılmaz. Kendini tanımayan, objektif bakmayan kişi de ne kadar akıllı olursa olsun hipnoz altında olur, doğru yolda olduğunu, arkadaşının doğru olduğunu sanar sadece, halbuki bir insanın bana saygılı olsa bile, alt sınıfta gördüğü kişiyi aşağılaması onun notunu vermeme kafidir, dilerse ayağıma kırmızı halılar sersin, o kişinin hakiki karakteri kötüdür ne kadar iyiyi oynarsa oynasın, savunması ne olursa olsun.. Manipülatör, hilekar, yalancı, kibirli, sinsi, olayları kendi lehine anlatan kişiyi bile dünya iyisi sananlar var, o kişiye gönüllü kölelik yapanlar, ah ne acı, bazıları var ki ömürleri boyunca karşılarınınkinin hakiki yüzünü görmüyor, görmek istemiyorlar belki de, kukla olmaktan keyif alıyorlar belki de, çünkü sorgulamıyorlar, hakiki manada adil değiller, dünyayı tek bir insandan ibaret sanıyorlar ve o mutluluğu da o insan üzerine kuruyorlar, zamana rağmen uzunca geçen zamana, ömre rağmen yanında oldukları kişinin fesatlığını görmeyenler var, hayatlarını feda edenler. Bense insanları tanıdığımı düşünüyorum, miniklerini okuyorum, ağız kenarlarının kaydığını görüyorum bazen. Cümlelerinden tatlılık aksa da kimilerinin; aslında o ağız kayması varya, her şeyi ortaya döküyor. Hissediyorum da kimin ne düşündüğünü, ne yapmaya çalıştığını, sadece farkında değilmişim gibi davranıyorum, üzerinde durmuyorum. Bir insanın samimi niyetine inanmam için;eylem ve söylemlerinin tutarlı olduğunu görmem gerekir, sorgulayıcı bir zihne sahip olduğunu, öfkeliyken bile seviyesizleşmediğini görmem gerekir, tüm duygularını görmem gerekir, keza duygularını gösterirken sergilediği davranışları da, bunun için kesin bir zaman söyleyemiyorum lakin samimi olan kişi sabırlı ve seviyeli olur, kendini inandırmaya da çalışmaz, kimsenin de kuklalığını yapmaz, başkalarının ağzıyla da konuşmaz, kendine ait aklı, fikri vardır çünkü samimi kişinin, onay peşinde de koşmaz, kims
Kimsenin istediği kalıba da girmez, kendi gibi olur, kimsenin lafıyla bir başkasını kötü bilmez, kendi akıl süzgecinden de geçirir niyetinde samimiyet olan kişi.
Samimiyet zamana bağlı değil ya yarım saat sohbet ettiğim biriyle hemen kaynaşıp sanki 40 yildir tanıyormuş gibi oluyor tamamen aldığım enerjiye, samimiyete bağlı
Evet bence öyledir.. ama her zaman değil. bazen yıllar sonra bile bir insanı yanlış tanıdığını fark edebiliyorsun güvenmek çok zor oluyor.. ama insan zamanla daha çok samimi olur tabi ki de.. kimse 1 günde samimiyet kuramaz bende zaten öyle bir anda samimi olmayı sevmem.. önce güvenmem ve o insanla anlaşmam gerekiyor
Samimiyetin Zamanla bana göre alakası yok.
Ben anlıyorum samimi olan insanı da samimi gibi davranan insanı da.
Bazıları karşındaki insana göre maske takıyor. rol yapmazsa olduğu gibi davranırsa onun samimiyetine zaten inanırsın. ben anlayabiliyorum yapmacık insanları..
Ve sevmiyorum o tipleri..
Cevap
3Cevap
Alakası yok hic zaman geçirmeden de içine sokasin sevesin gelir bazen
Kesinlikle alakası var
Hayır bence, kişinin samimi olup olmadığını anlarsın zaten gözünden zamansa arkadaşlığı artırır
Evet bence öyle
Orantılı değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?