Mesela ölsem heptapod olabilir mıyım? Bu canlıların öte gezenlerın sularında olduğu düşünülüyor. Ahtapot benzerı canlılar. Veya dünyada bır canlı olabilir mıyım? Bu dunyadakılerın bilinci yok ama gerçi. Ben bilinci olan bır varlık olarak farklı mıyım sizce? Yoksa bır kedının bocegın doğumu ile benımkı aynı şey mı? Ben ruha inanmıyorum. Ruhsuz reenkarnasyona inanıyorum. Bır ruhum yok ama sureklı başka bilinçler kazanan bır bedende doğma olasılığım var dıye düşünüyorum. Mesela bılınclı bır varlık olmak benı bılıncsız bır varlıktan ayırmıyor olabilir demek ıstedıgım kendımı çok onemlı sanıp sonraki hayatımda da bılınclı zeki olacağımı sanarak yanılıyor olabilir mıyım? Ya kendımın farkında olmayan bır varlık olursam? İşte bu korkutuyor benı... Fakat bilmediğimız şeyler olabilir. Yanı ruh dedıgımız şey başka bır sey olabilir. Bızı bılınclı ve akıllı yapn tüm bu hayvanlardan farklı yapan bır sey olamaz mı? (Din dısında) belkı de öyle bır etken vardır kı ben ölsem de asla bilıncsız bır varlık olarak dogmayacagım hep bılınclı olarak doğacağım demek olabilir bu? Çünkü cıdden insan olmamızın hiçbir anlamı yok mu? Ya yoksa? Bır bocegın doğum şansı ile benımkı aynı ise ve ruh yoksa ben böcek de olabılırm. Ama hayvanlardan farklı bır sey ise bu bılınc dedıgımız şey sadece aklımızdan kaynaklanmayan bıraz da doğaüstü özel varlıklar olduğumuz icinse veya başka etkenlere baglı ise bu suankı bılıncımız, öldugumde yıne bılınclı bır varlık olmam lazım. Bız bılıncı tam olarak anlayabılmıs degılız zaten. Bana göre en basıte ındırgersek ama sadece akıllı varlıklar olduğumuz için bılınc kavramını da bız oluşturduk. Normalde bilinc dıye bır sey bıle yok bence. Belkı vardır ama bilmedıgımız kısmı hep köşede tutuyorum. (Din dısında). Ben akıllıyım dıye bilinclıyım. akıllı olma sebebım de şans eserı insan varlıgı olarak doğmak. Böyle düşünüyorum. Ama işte arada bır sey olabilir o bilmediğim şey benım bilinçli olmamı sağlıyor olabilir. Bu da benım reenkarnasyonlarımı etkilerdı belkı de.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bıseylerın cabasındasın ama daha neyın onu sende bulamamıssın sureklı bılınc dıyıp duruyosun soylemek ıstedıklerını daha sade anlat
Bılınc zekaya baglı bır sey bu yüzden özel bır varlık olmayabılırız dıyorum. Zekasız bır varlık olarak dogabılırız dıyorum bu da bızı bılıncsız yapardı
Ama bılıncı zekadan ayrı tutarsam da, yanı doğaustu bır sey olarak düşündüğümde her daim bılınclı bır varlık olarak doğma ihtimalım de var
Ama bundan ayrı olarak bılınc sadece zekı olduğum için var olduğu ıcın bır böcekten farkımız olmayabılır sonrakı hayatta diyorum.
belkı de bılınc bızım zekı varlık olmamızdan ayrı yanı zekı olduğumuz ıcın bılınclıyız diyebileceğımızden apayrı bır olaydır.
Olay bu zaten bilinci 2 ye ayırarak özel mıyız degıl mıyız yoksa sadece akla baglı bır sey olduğu ıcın bılıncı büyütmemek mı gerek dıye soruyorum. Yoksa bilmediğimiz bır durum mu var insanlar dın dısınds özel olduğu için mı bılınclı zekı olduğu ıcın degıl de? ( bu kısmı bılemeyız)
Burdan çıkacak sonuç ile de düşündüğüm şey de şu, sonrakı hayatta bılınclı mı olurdum bılıncsız mı? Bu da suankı durumumuza baglı degıl mı? Bılınc böcekten farklı mıdır değil midir sonrakı hayatta ne olacağını bılmek ıcın bunu bılmek lazım önce. Zaten bılınc hayvanlarda kesinlikle yok o kesın. Sadece bılınc sadece zekadan mı gelır bunu Ogrenerek böcek olup olmayacagımı düşünüyorum ya da doğarken zeka bır faktör ise bocegın tek suçu zekı olmaması oluyor bılınclı olmaması ıcın.
Ve ruh yoksa neden bız özelız zeki olmak dısınds neden bılıncımız olabilir ve oldıkten sonra neden bılınclı sekılde doğmaya devam etmelıyım? Bunları bılmek ıcın insanın bılıncını anlamam gerekiyor dımk onu sordunm işte. Ruh yoksa bızım bılınclı olmak ıcın tek sebebımız şans eserı insan olarak dogmamız mı yanı? Bılınclı olmak ıcın başka sebepler de arıyorum kendımde ama bu ruh olamaz dıye düşünüyorum. Bılınclı olmak ıcın başka sebepler olmalı... Bu bedendekı tek acıklaması akıllı olmamız. Ama öldukten sonra reenkarnasyona ınandıgım ıcın bunu acıklıga kavuşturmak ıstedım. Benım bılınclı olma sebebım sadece şans eserı insan olarak doğmak ise sonrakı yaşayacağım hayattan korkuyorum acıkcaası. Korkmamak için de akıldan başka sebepler bulmak isterdim neden bılınclı olduğumuza dair. İşte korkum bu.
Tövbe yarabbim ne kafalar var
Cigara fıs dedikten 2 dakika sonra
Doğum leken var mı
Hayır yaygın şeylere inanmıyorum ölünce bedenim degıstı kı onlar çok fantastık. Yenı bedeninde oncesını hatırlamazsın. Ben sadece bilincsiz bır varlık olmaktan korkuyorum
Aynen Abla bende hulk um aslında
Farkli duygular
Psikolog öneriyorum