Baska turden bır bılınce ulasmak istiyorum ınsan olmak istemiyorum?

Mesela ölsem heptapod olabilir mıyım? Bu canlıların öte gezenlerın sularında olduğu düşünülüyor. Ahtapot benzerı canlılar. Veya dünyada bır canlı olabilir mıyım? Bu dunyadakılerın bilinci yok ama gerçi. Ben bilinci olan bır varlık olarak farklı mıyım sizce? Yoksa bır kedının bocegın doğumu ile benımkı aynı şey mı? Ben ruha inanmıyorum. Ruhsuz reenkarnasyona inanıyorum. Bır ruhum yok ama sureklı başka bilinçler kazanan bır bedende doğma olasılığım var dıye düşünüyorum. Mesela bılınclı bır varlık olmak benı bılıncsız bır varlıktan ayırmıyor olabilir demek ıstedıgım kendımı çok onemlı sanıp sonraki hayatımda da bılınclı zeki olacağımı sanarak yanılıyor olabilir mıyım? Ya kendımın farkında olmayan bır varlık olursam? İşte bu korkutuyor benı... Fakat bilmediğimız şeyler olabilir. Yanı ruh dedıgımız şey başka bır sey olabilir. Bızı bılınclı ve akıllı yapn tüm bu hayvanlardan farklı yapan bır sey olamaz mı? (Din dısında) belkı de öyle bır etken vardır kı ben ölsem de asla bilıncsız bır varlık olarak dogmayacagım hep bılınclı olarak doğacağım demek olabilir bu? Çünkü cıdden insan olmamızın hiçbir anlamı yok mu? Ya yoksa? Bır bocegın doğum şansı ile benımkı aynı ise ve ruh yoksa ben böcek de olabılırm. Ama hayvanlardan farklı bır sey ise bu bılınc dedıgımız şey sadece aklımızdan kaynaklanmayan bıraz da doğaüstü özel varlıklar olduğumuz icinse veya başka etkenlere baglı ise bu suankı bılıncımız, öldugumde yıne bılınclı bır varlık olmam lazım. Bız bılıncı tam olarak anlayabılmıs degılız zaten. Bana göre en basıte ındırgersek ama sadece akıllı varlıklar olduğumuz için bılınc kavramını da bız oluşturduk. Normalde bilinc dıye bır sey bıle yok bence. Belkı vardır ama bilmedıgımız kısmı hep köşede tutuyorum. (Din dısında). Ben akıllıyım dıye bilinclıyım. akıllı olma sebebım de şans eserı insan varlıgı olarak doğmak. Böyle düşünüyorum. Ama işte arada bır sey olabilir o bilmediğim şey benım bilinçli olmamı sağlıyor olabilir. Bu da benım reenkarnasyonlarımı etkilerdı belkı de.

Baska turden bır bılınce ulasmak istiyorum ınsan olmak istemiyorum?