Yetenekli İnsanlar her zaman önde başlarlar ama Azimli olanlar hep Yarışta öne geçenlerdir….

Yetenekli İnsanlar her zaman önde başlarlar ama Azimli olanlar hep Yarışta öne geçenlerdir….
Hırs ve azim arasındaki farklar şunlardır:
1. **Hırs**: Hırs, bir hedefe ulaşmak için yoğun bir istek, tutku ve kararlılık duygusudur. Hırs sahibi olan kişi, genellikle büyük bir başarıya ulaşmak için sıkı çalışır ve motive olur. Hırs, genellikle içten gelen güçlü bir arzudur.
2. **Azim**: Azim, karşılaşılan zorluklara ve engellere rağmen hedefe ulaşma konusunda devam eden kararlılık ve istektir. Azimli bir kişi, uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için sabır, direnç ve sürekli çaba gösterir.
Özetle, hırs bir hedefe duyulan yoğun istek ve tutkuyu ifade ederken, azim bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla çalışma ve zorluklara göğüs germeyi içerir.
"Başarıya giden yol, hırs ve azimle döşenir. Hedefleriniz için tutkuyla yanın, kararlılıkla ilerleyin ve engelleri aşmak için azimle çalışın. Unutmayın, sabır ve gayretle her zorluk aşılır, her hedefe ulaşılır."
Senin cevapların çok daha güzel
Azim elinden geleni yaptıktan, tüm kapıları zorladiktan sonra önüne bakmak.
Hırs kapıları zorlamaktan öteye gidip yıkıp kırıp geçmek.
Hırs zararlı azim yararli
Sence ben de hangisi var tahminen
Tahminde iyi degilim
Kaç kaç
Hırs düşencedir kafaya takarsın bunu yapacacım dersin azim ise hırstan dolayı yaytığın eylemlerdir yani hırs düşünce azim ise o düşünceyi eyleme geçirmektir. Ben böyle olduğunu düşünüyorum.
Cevap
3Cevap
Karşıma çıktı soru ama şu anda hiç keyfim yok cevaplamak için belki sonra gelip cevabımı söylerim 😥🤗
Bir konu da başarılı olmak istemek hırslı olmaktır. Hedefe giden yolda ise azmetmektir.
azim kararlılıkla çalışmak demektir hrıs ise insanı uçurumdan aşağı atar
Hırs bazen kötüye götürebilir azim devamlılıktur
Biri bilinçsiz öbürü bilinçli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?