İnsanlara olan bağımlılık, bütün bağımlılıklardan daha kötü sonuçlar doğuruyor.
Uyuşturucu kullanıldığı zaman, senaryo az çok bellidir. Bağımlı olursun, bulmak için çabalarsın, ölürsün veya ölene dek bağımlı kalırsın, nadiren bu bağımlılıktan kurtulursun.
İnsanlara olan bağımlılık ise çok farklı. Bu bağımlılıkta ölürsün, psikolojini öldürürsün, öz benliğini yok edersin, kendini kaybedersin. Uyuşturucu gibi anlık etki etmez. Sinisidir, yavaş yavaş hakim olur ve yavaş yavaş işkence ederek yok etmeye programlıdır. Ya kurtulursun ama etkilerini ömrün boyunca yaşarsın, ya da ölürsün. Kurtuluş çok meşakkatli ve zordur.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Uyuşturucudan kötü şeyler de vardır ama uyuşturucu gerçekten kötü herkesin uzak durması gereken bir şey. bana kalırsa sigara var. aslında hemen öldürmez ama uzun sürede ciddi zarar veriyor. birde psikolojik takıntılar olabilir eski sevgiliye takıntılı olmak ya da o tür şeylere.
Kendim için duygusal çöküntü diyebilirim. Tipsiz olduğum için hiç kız arkadaşım olmadı , hiç kız arkadaşım olmadığı için de özgüvensizlikte zirveyim resmen. Bana hiçbir kız hiçbir koşulda bakmaz mottosuyla dolaşıyorum. Ben de olsam ben de bana bakmazdım cümlesi dilime çok dolanmış durumda.
Farkında olunmayan takıntılar daha kötüdür. Uyuşturucu bırakılabilir. Kumar bırakılır. Farkında olunmayan bilinmeyen takıntılar, psikolojik durumlar daha kötüdür, hayat kalitesini düşürür ve ne yapacağını da bilemezsin, harekete geçemezsin.
Evet var, televizyonda yayınlanan şiddet ihanet içerikli diziler elimizdeki cep telefonları 😊 bunun yanında sosyal medya ve en büyük bağımlılık ve zevk olan @KızlarSoruyor 😃
Kumar bağımlılığı. Çocukluk arkadaşımın kapıldığı girdap. On numara delikanlı dürüst adamın geldiği noktayı aklım almıyor, inanamıyorum. Adamın yaşama hevesi gitti, yüzünün feri söndü resmen. Allah düşmanımı düşürmesin o bataklığa.
En çok öldüren sigara bağımlılığı yani nikotinmiş. Fakat en kötüsü hazırlanışı nedeniyle yüksek oranda kokain içeren crack'mış. Son derece tehlikeli ve bağımlılık yapıcı bir ürün. Bana sorarsan her türlü hastalık olan bağımlılık yıkıcı. Mesela benim bağımlılığım şeker ve beni mahvediyor..