Senin hayatında nasıl bu durum? Güvendiğin insanları düşün, sana benzeyenler mi çoğunlukta, yoksa sana benzemeyenler mi?

Senin hayatında nasıl bu durum? Güvendiğin insanları düşün, sana benzeyenler mi çoğunlukta, yoksa sana benzemeyenler mi?

Ben tabi ki de kendim gibi olana daha çok güvenirim ama bunun güven konusunda pek de anlamı ya da farkı yok.. bir insan benden çok farklı da olabilir.. farklı düşünceleri olabilir ama ben karakterine bakarım.. çünkü bana benzeyen ama güvenilmez olan insanlar da olur.. zaten kimseye de kolay kolay güvenmem
İnsan kendi zihinsel kapasitesine göre karşısında ki insanın olaylar yaşanıyorken hangi tavırları sergileyebileceğine -emin- olmaya başladıkça içinde o kişiye ait güven duygusu yeşermeye başlar. Birine güvenmek bu bağlam da o kişinin neler yapıp yapmayacağı hakkında ki kendi yorumlarımıza bağlıdır. Bu da elbette çevreyi ve olayları yorumlama becerimizle (zihin kapasitesi) direkt alakalıdır. Salt bize benzemesi ya da farklı bir birey olmasıyla direkt alakalı olamayacağı kanısındayım.
Kişilik özellikleri aynı ya da farklı olduğu önemli olmaksızın davranışları ve kişilik yapısı hakkında yeterince kestrim de bulunduğum birine gayette güven duyabilirim.
Bu olayın en ilginç tarafı, kendilerine ve iyi niyetlerine inanmanı isteyenlerin, senin ve iyi niyetine hiç güvenmeyecek olmaları. Topluluklar, bireyler arasındaki güvene dayanarak var olur ve devam eder, ama insan kendisi güvenilmez bir varlık olduğunu en iyi bilir... İnsanlara güvenilmemesi gereken konular kişisel çıkar ve menfaatlerin kesiştiği noktadadır. O noktada dil zekasının önemi yadsınamaz. Nitekim, bir restorana gittiğimizde gelen yemeğin zehirli olduğu aklımızdan bile geçmez, biz orada şefin vicdanına güveniriz. İnsanlara "ben hiç güvenmem" diyen birinin bile, tanımadığı birinin vicdanına güvenmesi ironi.
Ben kendim gibi olana daha fazla güveniyorum. Benim zıttım olana karşı elektrik de alamıyorum. Bana benzeyenin bir sonraki hamlesini bilmek ya da tahmin etmek benim kendimi daha güvende hissetmeme sebep oluyor.
Cevap
13Cevap
Akıllı insan kendinden başkasına güvenmez, ben gibi. 😃
Söz konusu güvense bana benzemesi ya da benzememesi pek de önemli değil. Çok daha küçük ama derin detaylara bakarım ben.
Kendi gibi olmayana güvenir...
Kendi gibi olanla iletişimde anlaşır. İkisinin düşünceleri fikirleri konuşma tarzları aynı olduğu için oradan yürür..
Karşımdaki insanın benzer veya farklı olmasına gerek yok ben detaylara bakarım, güvenilir mi değil mi hissederim
Kendi gibi olana güvenir. Mesela bir koyun gidip kurt sürüsüne girmez ama keçi eşek gibi hayvanlarla beraber yaşayabilir.
Sadece kendime güveniyorum.
Genel olarak yakinlik ve samimiyetine inandigina guvenir.
Kimseye güvenmem. Güveni hissettiriyor dediğin kişi çarpabilir. Türkiye bunu kaybettirdi bize.
Gibi olur en fazla. O yüzden ben sadece kendime güvenirim.
Bir insanla ne kadar benzerseniz o kadar samimi hissedersin
Güven konusunda benim bakış açım daha farklı açıkçası
Cahile laf anlatmayı ve insanlara güvenmeyi bıraktım.
Kendim gibi olana guvenirim
Kendi gibi olana güvenir
Bence kimse kimseye güvenmiyor..
İyiyse kendi gibi olana bence yinede bilemiyorum
Kişiden kişiye değişir bu benim için
Olana ama yokki. bn bulamadim
kendi gibi olana
Olmayana
Kendi gibi olana
Karışık olay
Kendi gibi olana
Ben olmayanı isterim