İçe kapanıklıkla oldukça karıştırılan bir özellik.🙄İçe kapanıklar zihinsel aktiviteleri ve içsel yaşamı dış dünyadan önde tutarlar."İçe dönük kişiler, dış dünyadan çok kendi iç düşüncelerine ve fikirlerine odaklanma konusunda daha rahat hisseder."

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İçe kapanıklıkla oldukça karıştırılan bir özellik.🙄İçe kapanıklar zihinsel aktiviteleri ve içsel yaşamı dış dünyadan önde tutarlar."İçe dönük kişiler, dış dünyadan çok kendi iç düşüncelerine ve fikirlerine odaklanma konusunda daha rahat hisseder."

Kesinlikle içe dönük olduğumu düşünmüyorum herkesin fikrini almak veya bir şey meydana getirirken yardım almayı isteyen her zaman vardır tek başıma Karar verdiğim konular çok azdır ama onlar da kesin ve geri dönüşü olmayan konulardır
Açık fikirlisin👏🏻
Her ne kadar benim için huzur verici olan sessizlik, kendimle kalma, içe dönük sakin yaşama isteğim olsada maalesef öyle bir hayat yaşayamadım. İçe dönüklük içine kapalı olmak her ne kadar olumsuz görünsede insanların bu kadar kötüleşmiş olduğu günümüzde bence en doğru yaşam şekli olduğunu düşünüyorum. 😅
Evet ôzellikle iki karıştırılan kavramı seçtim içe dönük olmak olumlu içe kapanıklık olumsuz çok doğru👏🏻✨
Rica ederim☺️
Evet ben içe dönük bir insanım.. dışa dönük olmayı da pek sevmem.. genelde sessiz sakinim pek konuşmam ayda içimi dökmem.. ya da kimseye dert anlatmam.. ya da bir ortam da hemen kaynaşmam samimiyet kuramam.. ama bu benim için eksik bir şey değildir.. böyle güzeldir
👍🏻👏🏻
Bence her ikisiyim de; insanların zulmünü görünce, ikiyüzlülüğünü görünce kendi içime sığındım, yöneldim, kendimi keşfediyorum ve tanıdıkça da çok seviyorum kendimi.
Hayattan sosyallikten soyutlamıyorsan kendini iyidir zaman zaman içe kapanmak kendi sesini duymak👏🏻🌸
Kesinlikle, hem hayatın içindeyim, hem de kendi içimde, hayatın sesini de duyuyorum kendi sesimi de🌸
Denge seviyen çok iyi🌹
Denge seviyemi korumaya çalışıyorum diyelim, birtakım dengesizler ayarlarımı bozmaya çalışıyor çünkü. :))
🙃🙃🙂
Teşekkür ediyorum☺🌺
Rica ederim☺️☺️
Cevap
12Cevap
İçe kapanık degilim. Aksine dışa dönük kendini hiçbir şeyden saklamayanim. İyi kötü güzel veya korkunç ne varsa ortada olanim.
Açık fikirlisin güzel birsey🌺
İçe dönük biriyim. Dışa dönmede bir sorun yaşıyor muyum hayır. Kendi kendime yetebildiğimden beri kuru kalabalıklardan ve sosyalleşmek adı altında yapılan ve artık zaman kaybı olarak gördüğüm her şeyi bıraktım.
👏🏻💯
Kendi zihin ve düşüncelerimi tek başıma hayata geçiririm hiç kimseden kolay kolay öneri teklif almam ama iletişim konusunda sosyallik konusunda tamamen dışa dönük bir insanım.
Ben de dik başlılık vardır yani biri bir şey söylese de onun doğru olduğunu biliyorsam ama ben kafama bir şeyi koymuşsam o yanlış olsa bile ben kendi bildiğimi okurum Çünkü o şekilde rahat ediyorum başkasının yönetmesiyle bir şey yapmak benlik bir durum değil, Çok takıldın bazı konularda güvendiğim Bilge insanlardan Elbette akıl alırım Kafamdaki soru işaretlerine cevap bulmak için de o da
Hepsinden var çok iyi içe kapanmadıkça sorun yok🌺
Evet, içe dönük biri sayılırım.. kendimi, kendi düşüncelerimi daha çok dinlerim.. çözümü de kendimde ve tekbaşına ararım
Özgüvenin yüksek tebrik ederimm🌹
🙏🏻🌸
Evet. Kendimle vakit geçirmeyi, kendimi dinlemeyi çok severim
Kendi kararlarını almayı seviyorsun.🌺
Ahhahaha bende de var o😄😄
Yok ya pek olduğum denemez ahahah😄😄
Dışa dönük olsam da zaman zaman içime dönebiliyorum
İçe kapanma olmadığından yolunda durumlar🌹👌🏻
Kendine zarar verecek boyutta değil geçici o sebeple sana zarar vermez şekerlik aşabiliyorsun.🌺☀️
Patavatsız im kimsenin arkasından konuşmam ne işe yüzüne söylerim
👍🏻👏🏻
Tamamen içe dönük olduğumu söylemem ama şimdi yazdıklarına bakınca biraz öyleyim sanırım ✨️😀
İçe dönük olmak içe kapanıklıktan çok daha iyi ve kötü bir psikolojik durum değil için rahat olsun.🌸
Anladım canım🌸✨️
Bazen karamsarlığa kapıldığım zamanlar oluyor. Bu beni özbenliğime itiyor.
Her zaman değilse tanımına göre içe dönüksün🙂
Dışarıdan ne gördüysem artık döndük işte içimize iç sesimize
içe kapanıklık ve içe dönükluk tanımı arasında fark bulamadım. biraz daha açıklar mısın?
İçe kapanık zihnin yanında sosyal yaşamdan daha izole (uzak) yaşam süren, içe dönük fikir konusunda kendini en çok dinleyen ama aynı zamanda sosyalde olabilen insanlara deniyor. Sevgili @scorpiongirl429🌺
yerine ve zamanına göre sosyal yani
Evet içe dönük öyle👍🏻
ben içe dönüğüm o zaman. yeri gelince duygu ve düşüncelerimi başkalarıyla paylaşırım, içime kapanmam.
Evet kendini tanım şeklin içe dönükle uyumlu☺️
Çok özel konularda evet kendi kendimde yaşarım ama genel olarak içe dönük değilimdir
Açık fikirlisin👏🏻
İçim neyse dışıma vurur benim 😇
Hem içe hem dışa dönük karmakarışık ruh hali diyelim
Dönüşümlü dengeyse sorun yok👍🏻
Çalışmaktan nefretedetim ama mecbur hayat işte
O da bir çesit sosyallsme deme öyle✨
Yok be eski işim de sosyalleşme oluyordu ama bu işim de olmuyor
%70 içe dönüğüm diyebilirim.
Kendi kararların ön planda👍🏻
İçe dönüş yaşadım bir yaştan sonra.
Bazen en iyi kılavuzu kendimiz görürüz🌺
Sosyal ve açık fikirliyim
👏🏻💯
Evet öyleyim
💐☀️
Ben ikiside öyleyim
👍🏻💯
🤍🥲
İçe dönüğüm.
Kendi kararlarım diyorsun☺️☺️
Kesinlikle öyle 😊
Olaylara göre değişir bu
👍🏻👍🏻
İnsanlarla muhattap olmayı sevmiyorum
Mesafe iyidir💯
Bi yarım öyle
Dönüşümlü👏🏻
Mecburen. Bazı insanlar, iyi olmayı haketmiyo. bazıları da, içinde ki kötüyü görmek için gerekli zaman ve zemini bekliyo.
Katılıyorumm👏🏻💯
😁
içe dönüğüm evet :D
Kendi kararlarını almayı seviyorsun☺️🌺
evet kendi kararlarımı kendim alırım hep aldığım karardan emin olmadığım durumlar tabiki var ozamanda anneme danışırım sen ne diyorsun diye evin dışına çıkmam elalemi takmam :D:D
😄😄
Yok.
Açık fikirlisin demek✨
Biraz
💐👍🏻
Evet
Kendin karar almayı seviyorsun👍🏻
Sayılmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?