arkaaslar ben uzayli miyim otizmlimiyim ben engelli miyim allah korusun?
insanlar beni hic dikkate almiyor onemsemiyor 😔bunun sebebi ne olabilur
arkaaslar ben uzayli miyim otizmlimiyim ben engelli miyim allah korusun?
insanlar beni hic dikkate almiyor onemsemiyor 😔bunun sebebi ne olabilur
Özellikle insanlar tarafından dikkate alınmamak veya önemsenmemek duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Bu durumun birkaç olası sebebi olabilir:
1. **İletişim ve İlişki Becerileri:** İnsanlar arası iletişim ve ilişki becerileri, başkalarıyla bağlantı kurmada önemlidir. Eğer iletişim tarzınız veya sosyal becerileriniz farklıysa, insanlar sizi anlamakta zorlanabilir veya sizi yanlış anlayabilirler.
2. **Empati ve Anlayış Eksikliği:** Bazı insanlar, farklı olanları anlamakta veya empati göstermekte zorlanabilirler. Bu durumda, sizi dikkate almamalarının sebebi onların kendi sınırlı bakış açıları olabilir.
3. **Toplumsal Farkındalık ve Önyargılar:** Toplumsal normlar ve önyargılar, bazı insanların farklılıklara karşı duyarlı olmasını engelleyebilir. Bu durumda, size karşı sergiledikleri tutumun sebebi toplumsal ön yargılar olabilir.
4. **Kişisel İfadenin Yetersizliği:** Kendinizi ifade etme veya duygularınızı doğru şekilde aktarma konusunda zorlanıyor olabilirsiniz. Bu durumda, insanlar sizi yanlış anlayabilir veya duygularınızı tam olarak algılayamayabilirler.
Bu gibi durumlarla başa çıkmak için şunları öneririm:
- **Kendinizi Tanıyın:** Kendinizi ve duygularınızı daha iyi anlamak için zaman ayırın. Hangi konularda zorluk yaşadığınızı ve ne tür desteklere ihtiyacınız olduğunu belirlemek önemlidir.
- **Destek Arayın:** Kendinizi yalnız hissettiğinizde veya anlaşılmadığınızı düşündüğünüzde, güvendiğiniz birisiyle veya profesyonel bir danışmanla konuşmayı düşünün. Destek almak duygusal olarak rahatlamanıza ve yeni bakış açıları kazanmanıza yardımcı olabilir.
- **Empati Geliştirme:** İnsanların duygularını ve perspektiflerini anlamak için çaba gösterin. Empati geliştirmek, iletişimde daha etkili olmanıza ve ilişkilerinizi güçlendirmenize yardımcı olabilir.
- **Kendinize Değer Verin:** Kendinize değer vermek ve kendinize iyi bakmak önemlidir. Kendinizi sevmek ve kabul etmek, başkalarının sizi nasıl gördüğünden daha önemlidir.
Unutmayın ki her birey farklıdır ve değerlidir. İnsanların sizi anlaması veya önemsemesi zaman alabilir, ancak kendinize olan inancınızı kaybetmeyin. Size destek olacak kişilerle iletişim kurmaya ve duygusal sağlığınıza önem vermeye devam edin.
İnsanlar seni önemsemiyor diye engelli mi oluyorsun 🙄 daha engelli olmanın ne olduğunu biliyor musun hayır ben biliyorum çünkü bedensel yürüme engelliyim
Kendini eve kapatmış birisi isen kendini dünyaya aç, bir de konuşmaktan çekinme ve seni dışlayanlar olsa bile yine de kendi önüne bak
Ben öyle yapıyorum şu an kariyer için planlar yapıyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum yakında günlük işe de başlıyorum tekrardan yakınımda bulunan yerde, kendini geliştirmeye odaklan kim ne derse desin kendi önüne bak o yeterli senin için
kusura bakma oyle boşluğuma geldi Allah sabır versin sana da teşekürler öneriler için
Cevap
3Cevap
değişir bilemeyiz,
Otizimli değiller özel insanlar onlar onlarda önemli kelimelerinin herşeyinin herkes gibi önemi var pislik bir mahluk olduğun için kalbine göre hayat yaşıyorsundur
ozur dilerim ama senin bana pislik demen doğru mu peki, eşitlendik. sen bunu bana daha guzel bi dille de aktarabilirdin. ayrica otizmli olunca, sonucta aklında ve haraketlerinde sıkıntı oluyor insanin ben otizmli insanlara hakaret etmedim sen kabul et ya da etme onlar böyle, allah böyle yaratmış. Allah kolaylık versin bide gercekten sabırlı birine benziyorsun.(bana karşı pek oyle olmasanda)
Aklında harekette sıkıntı olmuyor tek sıkıntı olan şey insan onlar insanlardan en özel akıllı cennetlik olmuş canlılar
haklısın
Peki
Açık konuşmak gerekirse olabilirsin.
Böyle düşünmemi sağlayan şeyler:
1. Türkçe harfler kullanmaman.
2. "Arkadaşlar" yerine "arkaaslar" yazmış olman.
3. "Uzaylı mıyım"ı ayrı yazıp "otizmlimiyim"i bitişik yazman
4. "Otizim" yerine "otizm" yazman.
5. Ve daha pek çok fazlası.
Şu anda bu tür problemlerin olsa da sıkı çalışmayla kendini düzeltebilirsin. Teşekkürler
sen düşünme bence kafana yazık 🥰
ben nasıl istersem öyle yazarım, bunun benim sosyal hayatımla herhangi bir bağıntısı yok.(nokta)
ha bide kardeş 4 tane ayni anlamda olan kelimeyi ard arda yazmışsın dikkat et insanlar seni dikkate almaz sonra😘
maalesef bazı insanlar sana böyle davranmistir. Tavsiyem sana değer verdikleri kadar onlara değer ver. Bence fazlasını hak etmiyorlar.
Birbirimizi kücümseye kücümseye ülkemiz olarak zaten bir yere gelemedik
ayni bensin
yaş kaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?