Gösterişli şatafatlı kutlamalar, adet adı altında kızların kendini pazarlaması ve dahası.
Farkındaysanız her gün yeni bir şey çıkarıyorlar. Onlar adet diyor ben eski köye yeni adet..
Her zaman sadeliği çok seven biri oldum. Dolayısıyla abartılı şeyler gözümü alıyor. Her zaman eğer evlenirsen organizasyonsuz sade bir isteme ardından düğünsüz sade bir nikah hayal ettim. Eskilerdeki gibi… Sık sık eskilere gidiyorum. Sanki o zamanlar daha sade ve zarifti. Ben z kuşağının başlarındanım 1998 doğumluyum. Fakat z kuşağının hiçbir şeyine ayak uyduramıyorum. Bir burası bir YouTube var harici sosyal medya bile kullanamıyorum çünkü saçma buluyorum. Bu çağın çoğunu ( trendlerini, şarkılarını, insanlarını..) yapmacık, sahte ve kalitesiz buluyorum. Bu yüzden giderek izole ediyorum kendimi. Eski rock müzikleri dinliyorum biraz kitap okuyorum bir şeyler yazıyorum. Günümün 3/4’ü yalnız geçiyor.
İnsanlar teknolojiye sosyal medyaya kendini kaptırdı. Çocuklardan tutun yaşlılara kadar artık herkes birbiriyle telefondan iletişim kuruyor ve herkes birer bağımlı. Özellikle pandemi dönemi iyice bizi yüz yüze gelmekten alıkoydu. Mesajlaşmayı sevmiyorum çünkü sürekli yanlış anlaşılma oluyor buluşmayı daha doğru buluyorum. Ama herkes mesajlaşmayı tercih ediyor.
Bana biraz da kolaya kaçma çağındayız gibi geliyor. Her şeyi basitleştiriyoruz. Bir kitabı alıp okumaya vaktimiz yok ama telefonda tiktokta saatlerce gezilebiliyor. En fenası da böyle giderse daha kalitesiz kuşaklar oluşacak. Bu konuda çok muzdariptim paylaşmak istedim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer