Hangisi size daha özgür geliyor? Martı da olabilir. 🤔

İstanbul’u dinliyorum, kulaklarım sağır.
Hangisi size daha özgür geliyor? Martı da olabilir. 🤔

İstanbul’u dinliyorum, kulaklarım sağır.
Bence bulutlar daha özgür onlar bi gözükür bi kaybolurlar gelip giderler birleşip ayrılırlar onlar keyfine göre hareket ediyorlar. Bazen güneşin önüne gecip bize gölge sağlar ama sonra sıkılıp tekrar yolarına devam ederler. Bazen bulutların içinde ay kaybolur yıldızlar gibi ama bi zaman sonra tekrar ortalıkdan gider bulut ve geceyi parlatır. Gökyüzü mecburen kalıcı hep olduğu yerde. Deniz ise çok şeye katlanmak zorunda.
İnsanlar her ikisine de ulaşabiliyor. Bulut demek geldi içimden. 😃 Şöyle bir toplaşıp alın size su diye başlarından aşağı şakır şakır yağmak istiyorum, belki pislettikleri yerler ve olmaz ya kendileri temizlenirler. Birde güzeller güzeli bitkiler, ağaçlarda yararlansınlar, onlara sakin sakin uzun uzun su olayım, kuşlar banyo yapsınlar. 😄 Sözün özü bulut dağılabildiğinden bana daha özgür geliyor.
Nokta.
Alışırsın zamanla galiba yol sesine.
Deniz özgür uçsuz bucaksız. Gökyüzü dünyayla güneşin arasındaki ilişki sebebiyle rengini kendi seçemiyor. Bu özgürlük değil bence.
Güzel tabir ettin. Böyle düşünmedim.
Bence deniz daha özgürdür. Sonsuz genişliğiyle dalgalanır, rüzgarla dans eder ve her yöne özgürce akar.
Kesinlikle
Teşekkür ederim
🌿
Cevap
14Cevap
Bence gök yüzü daha özgürdür.. çünkü deniz dünya ile sınırlıyken gök yüzü yıldızlar evren bunların sonu yok gibi gözükür..
Uçsuz bucaksız
Yavrucak faydalansın buyrun
Makbule geçti.
Ben martıları çok seviyorum.. eski yıllarında martılara hep ekmek atardım.. bence gökyüzü özgür, deniz ise umuttur..☘
çok güzel..
Bence gökyüzü özgür.. deniz fazlasıyla zarar görüyor.
Gökyüzü de memnun sayılmaz halinden
Hepsi bizim yüzümüzden
İkiside özgür kendince ama biz insan oğlu onları mahvediyoruz...
En çok da denizi.
Özgür olan gökyüzü değil martılardır... Çünkü onların kanatları var; sanki diledikleri yere uçabilirmişçesine. Özgürlük hissi veren asıl şey rüzgardır aslında. Çünkü gözlerini kapatıp kollarını açan ve rüzgarı hisseden insan da özgürdür. Ama deniz özgürlük değildir mesela. Balıklar da tıpkı bizim gibi kendi yaşam alanlarında bir mücadele verirler. Ama insan için gökyüzünü ya da uçsuz bucaksız görünen denizi izlemekte özgürlüktür. Eğer uçmanın ya da uzaklara gitmenin hayalini kuruyorsa...
Bence gökyüzü havayı ve havacılığı seviyorum sivil helikopter pilotu olmak içimde ukte olarak kaldı
Bence gökyüzü çünkü denizin bittiği bir yer var
İnsan daha özgürdür bence. Toprağı, suyu, havayı dilediği gibi kullanabiliyor.
Deniz karanın arasına sıkışmış.
Gökyüzü diyorum
Denize bakılırken hissedilen huzur apayrı bir olay..
Denizde yaşıyorsan denizde havada ise gökyüzü anlatabiliyor muyum? 😁
Evet
İkisi de Allah'ın emriyle hareket ediyor ve ikisi de çok güzel
İkisi de atmosfere sıkışıp kalmış. Biz daha özgürüz. Daha azız, daha küçüğüz ama daha çok yerimiz var onlara göre.
Denizi ben tercih ederim abi
Ben de.
insanlar deniz seviyesinde daha ozgurdur
Güzel.
Bence gökyüzü, çünkü uczuz bucaksız masmavi 🙃
İkiside
martı kadar özgür olmayı isterdim ama
Gökyüzü
Gökyüzü
Gökyüzünün sınırı yok.
Ama denizin var.
okyanus