Şu fotoğraf beni mahvetti.. Çiçekleri yeşerten insan mıdır yoksa solup giden ömür müdür? Nasıl bir ikilemdir ki bu..
"Bütün çiçeklerin solma sebebi detayda gizli."

Şu fotoğraf beni mahvetti.. Çiçekleri yeşerten insan mıdır yoksa solup giden ömür müdür? Nasıl bir ikilemdir ki bu..
"Bütün çiçeklerin solma sebebi detayda gizli."

Solup giden hem insan hem de zamandır. İnsanın hayatında bir çok şey olur. Yaşadığı hüzünlerle bir gün bambaşka biriyken diğer gün bambaşka biri olabilir. Hem ruhen hem bedenen solup giden insandır. Çiçek için ise solup gitmek bir kurtuluştur belki de.
Belki de insan için ölüp gitmek aynı kurtuluşa gebedir.
Belki de...
İnsanlar da çiçeğe benzer. Kötü türler de var çünkü, yaradılış. Bakıma muhtaç, ev çiçekleri. Doğa da can bulanlar bla bla.. Mesela ben doğada en kuytuda yağmur suyuyla, güneşle büyümek istiyorum. Koparamasınlar, ezemesinler, zarar veremesinler. Kendi arzularına göre büyütüp, sevmesinler. Sonra bakmayı, sevmeyi unutup solmak istemiyorum. Doğanın güzelliğiyle birlikte gelsin sonum. Varsın şiddetli bir fırtına kopartıp derede boğulmam için sürüklesin beni. Ölümümün de bir güzelliği olsun, yaşatan ve güzellik veren güzelliklerle alsın canımı. Ben bundan razıyım. 🌺
Yüreğinize sağlık.
Solup giden insandır bence.. ama çiçek gibi belli etmez içten solar.. önce duyguları sonra da hisleri kaybolur bir daha eskisi gibi mutlu hissetmez ya da keyif alamaz hayattan.. nefes alması bile anlamsız gelir..
İçten solmak ne kötü
Cevap
7Cevap
İki tarafta canlı iki tarafta solup gidecek. Önemli olan o süreci nasıl yaşadığındır.
Hayatımıza çiçek açtıran insanlar girdiğinde herşeyi rengarenk görürüz. Onların yokluğu renksiz ve tatsız.
Aynı görselde ki gibi..
Hayat ve icindeki gerekceleridir canli tutan...
Gerekceler bitince (!) hayat solmaya baslar.
Nedir o gerekçeler?
Egitim al calis sev buyut evlen evlendir
İnsandır. Her dakikamızın kıymetini bilmek. Çünkü solan çiçek bir daha gelmiyor. Solan insan da. Her anımızı dolu dolu yaşamak. Bazen kimse duymasa bile, kimse görmese bile. Değerlenmek. Sevmek 😅
Solup giden sevgidir. Sevgi yoksa ne insan yaşayabilir ne çiçek ne de başka hiçbir canlı.
Solup giden ömürdür. İnsan ömrü berrak bir su gibi ne ekersen onu biçersin misali
Bu fotoğraflarda yuvayı dişi kuş yapar mesajı veriliyor. Bazılarına duyurulur. 😌
Solduktan sonra ne önemi var ki ha çiçek olmuş ha insan.
İnsandır
Çiçek bahanesi mi işin?
İnsan çiçekten daha çok soluyodur
İnsan solarsa çiçekte solar
İkisi de ama çiçek daha çabuk tabi
Sevgisizlik her şeyi öldürüyor.
Yerine göre değişir
Tabikii ömür
İnsandır.
Ben yani çiçek 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?