Herkes bir şekilde selamlaşır ama ya kafa tokuşturmayı nasıl buluyoruz?
Bu tarz selamlaşmak hakkındaki düşüncelerimizi paylaşalım...
Bu tarz selamlaşmak hakkındaki düşüncelerimizi paylaşalım...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ''Aslında Tarihsel olaylarla ilgili Türk Flimlerine dikkatli bakarsanız , bazı bölümlerinde de bu tür kafa kafaya tokuşturmayı görebilirsiniz.
Türkler Ergenekon'dan çıkarken çıkış yolunu gösteren Kurt'lar İnsan dostu olarak bilinirler. Bir nevi Türk'ün simgesi olarak kabul edilir. Kurtlar kendi aralarında birbirlerine hislerini geçirebilmek ve tanıyabilmek için şakak kısımlarını birbirlerine değdirirler. Bu onların bir yaşam biçimidir.
Ergenekondan kurtulmanın sevinci ile İnsanoğluda bu dönemlerde birbirleri ile şakaklarını tokuşturarak selamlaşmaya başlamışlar. Osmanlı döneminde de çok sık kullanılan bu selamlaşma şekli zamanla Batılılaşma yolunda gitgide azalmıştır.
1944 Yılında Nihal Atsız'ın Türk'çülük hareketi alevlenen bu hareket tekrar başlamış ve günümüze dek gelmiştir.
Doğrudur çoğunlukla Ülkücüler arasında kullanılan bu selamlaşma şekli , yanak yanağa öpüşmek istemeyenlerinde tercihi olmuştur.
Orta Asya Türk Ülkelerinde de kullanılır. ''
Alıntıdır.
Cevapları okuyunca insanların ne kadar anlayışlı(!). kibar(!). hakaret etmeden(!). özgürce fikir beyan ettiklerini gördüm ve karar verdim artık kafa tokuşturarak selamlaşacağım...
Ayrıca BDP (PKKnin Meclisteki temsilcisi) de bu konuyu eleştirmişti link
Hayret ettiğim bir nokta var bu ülkede vatanını sevenler vatanı için canını verse öküzlük, mallık, hayvanlık olarak görülecek...
Zaten aşağıda yorum yapanlarla BDP arasında bir fark göremiyorum artık...
işte bak tam da senin gibi insanların kafasını kırma taraftarıyım. kafanı öküz gibi tokuşturunca mı adam oluyorsun? ya da vatansever. zihniyet bu kadar zayıfken kafa tokuşturma davranışına çok da şaşırmamak lazım. ha aşağıda dinime söven... demişsin. ben de sana dinsizin hakkından imansız gelir diyorum.
Bu sene bir iki akrabalarıma / tanısıma el uzattim adam beni kendine çekti acaba beni öpecekmi diye süpelenirken kafasını beni kafama koydu ve bir oyana bir boyana tokuşturdu.Kendimi güreşçi gibi hissettim :).Yemin ediyorum kafam ağrıdı.Bir kafa atmadıkları kaldı tanışırken tokalaşırken.Onadada yakında başlarlar.Uçan tekme, kafa atma.Bir dahaki sene memlekette herşeyle karşılaşırım diye kendime kasketmi alım diye düşünmüyor değilim :)
Bende şaşırdım kaldım.Kadınlarada yapıyorlar.Adam sıradan tüm ailenin kadınlarıyla böyle selamlaştı.Bir dahaki seneye kasketsiz surdan şuraya gitmem ve hiç kimseyle tokalaşmam veya uzaktan selam derim geçer giderim.Bundan sonra herşey olabilir.Korkmaya başladım :)
Bana iş münasebetiyle bir araya geldiğim adamın biri kafa attıydı öyle.
Kendimi çekmeme rağmen tokuştuk :)
Şaka gibiydi...
İlk önce teşekkür ederim en iyi cevap icin ama ben korktum :).Adam ensemden tuttu ve kafamı kendi kafasına koydu ve tokuşturdu.Neye uğradığıma şaşırdım.Kafam ağrıdı.Bu ne cesaret?Bir dahi sene bu adamı görünce selmalasmıcam.Malum başıma gelenleri hayal bile etmiyorum.Bundan sonra uzaktan merhaba merhaba veya onu görünce yolumu değiştirmek olacak .
bana elle tokalaşmak birde sarılmak arkadan şap şap vurmak daha samimi geliyor..
öyle kafaları tokuşturunca sanki karşımda geyik var gibi hissedyorum :)
Cevap
42Cevap
Bazi erkek kuzenlerimle falan bende öyle selamlasiyorum. Yanaktan öpmekten hoslanmiyorum erkek erkege - ama her hangi birileri olmadiklari icinde sirf elimde tokalasmak istemiyorum.. o yüzden kafalarimizi tokusturuyoruz :D sorun yok hersey chillig :D
Ya ne alaka, siz koçmusunuz ya da öküz müsünüz ki kafa tokuşturarak selamlaşıyorsunuz. İnsan gibi sadece tokalaşın o bile yeter, sarılmak ve öpmek zorunda değilsin
Tam anlamıyla itici .Bu tür bir tokalaşmayı ben horoz dövüşlerine benzetiyorum.Ne gerek var hiç .
Horoz? :)
Tokalaşmayı verirsin olur biter. hakaret etmeye ne gerek var...
genel durumda saygı ve sevgi duyduğum kişilerle bu şekilde selamlaşırım. öyle anlatılan gibi bi hareket değil bence. he bazı insanlar abartıyor o ayrı bi konu. onların da bunu farketmesi dileklerimle...
Saygı ve sevgi duyduğun insana sarılırsın, kafa tokuşturmazsın.. Siz ne yaptığınızı bilmeyen bir acaip insan demediğim topluluksunuz.. Ya müslüman müslümana sarılır omuzlarından öper, bayanlar sadece tokallaşmak yeter..
genellıkle ulkucu kesım kullanıyor.otiken yolu yokusdur kafaları tokusdur :D ama artık moda olmus genclık anlamını bılmedem uyguluyor.oysakı cok derın bır anlamı vardır
bu geçmişte bir durumu anlatıyorsa veya bir simge ise yapılabilir fakat altında yatan bir felsefe yok ise selamlaşmak adına bu yapılır mı?! ben oyle yapacağımı sanmıyorum.
Ülkücüleri seviyorum.
Onlarda bir fark yaratmak istiyor
Ama daha estetik bir selam şekli bulmaları gerek :)
Ülkücüleri seviyorum diyorsun ya, bana nelerini sevdiğini anlatır mısın. Onların sana ya da memlekete ne faydaları var.. Tam tersine uyuşturucu onlarda, mafya desen onlarda, gasp-taciz ve tecavüz onlarda.. Nesini seviyorsun bu köpek sürülerinin..
Lanet olası bir konyalı geleneğidir. Ülkücü selamlaşması olarak da kullanılır. Lisedeki amele arkadaşlardan dolayı bende de bu tip bir selamlaşma mevcut.
Çok ilginç birşey. Eskiden bizim buralarda yoktu yada benim çevrem bu kadar geniş değildi sonradan baktım millet kafaları vuruyo birbirine. illginç yani
garip geliyor değişen kulturun gostergesii... bu şeye benziyor sabahları birine guler yuzlu gunaydın dersin aleykum selam diye yanıtlar... daha sonra sorgularsın dahada dememeye baslarsın...
Arkadaşımla onlara türkücü derdik. Hayvani iç güdülerin tavan yapmış hali. Altında mantık aramaya gerek yok.
Piki :/
Hayvanlarla aynı dili kullanıyorsun ama... İnsan gibi fikrini beyan etmek varken...
o boynuzlu hayvanlarda görülen bir davranış, yalnız selamlaşma değil de kavga manasında. Bizim insanlar arasında evrimi yarım kalanlar var, bir de ne hikmetse milliyetçi olduklarını iddia ediyorlar :)
Fikrini insan gibi beyan etmek yerine küfür hakaret kullanarak sen de zaten kendi değerini göstermiş oldun böylece...
Zaten senin gibi düşünmeyen herkes kesin BDP'lidir ya teröristtir ya da satanist oluyor
Sevmem, hiçbirşey yapmadan sadece elinle tokalaş daha iyi.
Budur işte ne güzel beyan etmiş fikrini... ne hakaret ne küfür... sevmem... bu kadar...
o kadar saçma ki... ve unutmayın saçmalık daima herşeyden daha hızlı yayılır.. bazen kendimi de bu halde bulunca şaşırıyorum. sana uzanmış el, kafa da geliyor... sonrası kafaların birbirine değmesi.. ne şimdi bu?
Bir selamlaşma şekli... Ama yüreklice şunu deseydin sırf ülkücüler böyle yaptığı için eleştiriyorum. o zaman tebrik ederdim seni...
tokalaşsın ne var bunda nesi garip sen öyle tokalaşmaszın olur biter ama hakaret etmeye de gerek yok...
olabilir benim senin fikrine itirazım yok ki, itiraz şekline itiraz ettim...
Herkese saygiliyim ama gelip de sorumu bulandırani engellerim...
çok çirkin bir davranış. defalarca uyarmama rağmen benimle hala bu şekilde selamlaşmakta ısrar eden biri var. şimdilik saflığına veriyorum. ama birgün kafasını kıracağım.
kafasını kırarak hiç de .çirkin olmayan bir davranış varmış zaten sende... dinime söven...
bikaç tane ülkücünün çıkardığı insanlarında alışkanlık olduğu haraket . bakanın biri demişti insanlar öpüşerek hayvanlar tokalaşarak samimiyetini belirtir diye
Hayvanlar tokalaşıyormuş hahahaha... kim diyor bunu İsviçreli bilim adamları mı :D
bazı erkek arkadaşlarımla ve kuzenlerimle öyle selamlasıyoruz :D
Aştık deyorsun yani.Eyi o da güzelmiş :)
+1
ülkücülüğe laf etmem ama o tarz kafa tokuşturma hoş görünmüyor .
yumruk tokuşturarak selamlaşan tiplerden daha saygın olduklarını düşünüyorum. ülkücülük geliyor hemen aklıma :))
Ergen misin diyesim geliyor ama susuyorum o tiplere.
Aslına baktığında siyasal bir imgedir. Belli bir kesime aittir. Zamanla herkes yapmaya başlamıştır. İğrenç bulurum, yapmam.
Nefret ediyorum. Kültürümüzde böyle bir selamlaşmaya yer yok.
Nerden taklit ettiysek adet edinip kültürümüze girivermiş.
Üzüntü verici bir durum. Özümüzü kaybediyoruz..
kafa atar gibi tokalaşmak hiçte hoş görüntü degil bence
boynuz biliyo elemanlar. kafanız kopsun diyorum içimden kikikiki
doğru demiş.
Genelde milliyetçi siyasi görüşe sahip insanlar yapıyor. Bu bayram bi kaç kişiden kafa yedim bu yüzden .)
bildiğim kadarıyla eskiden ülkücüler böyle tokalaşırdı ama şimdi bilmiyorum :)
evet kafamız arıyor. amerikalılar gibi yumruk tokuşturarak selamlaşmak en iyisi
sadece erkekler yapar nedeninde sakalları olduğunu düşünüyorum
çok itici
Hazzetmem. Hayvan selamlar gibi bişey.
aynen.seni katılıyorum
olabülür.Böyle söylediysem demekki benim cümlem şeffafımsı bir hal almış demektir.yani senin sözün yerine geçer zati.Bu felsefeyi bi kenara yaz sonra arkamdan ağlama şeffaf sözcük bulamadım ggoooşş daççminn diye ;))999dokuz))9
Sonuncu cevap güzel miydi neydi sanki :) O yüzden +1
kibarlığından dolayı da hayvanlar seni selamlıyor...
en iyisi görünce yanaktan öpmek çok samimi oluyo el sıkışınca çok ciddi oluyo kafa tokuşturmak iyidir arada kafa çalışır
ergenlerin selamlaşma şekli. şuursuz hareketlerden biri
Şuursuzluk tarafını açıklar mısın biz de öğrenelim...
iyi ve cidi bir selamlaşma şekli bana göre şap şup öptürmeyi sevmiyorum yanaklarımdan
tiksiniyorum o güruhtan
kafalarını birbirine sürtüp alev çıkartmak istiyorum:(
öpüşmekten iyidir.artık biraz ergen işi oldu,
hızla uzaklaşılası tipler
eğer hiçbir tarafta olmak istemiyorsan bir tarafa da hakaret etmeyeceksin...
iyi şeyler düşünmüyoruz
mongol selamlaşması diyodu bizim bi arkadaş
bence çok ereksiz bir selamlaşma hiç haz etmem.
Tokuşturulması gerekiyorsa tokuşturulur :)
Aslında saglık açısından faydalı.
ülkücüleri sevmiyorum.
Bu sayfadaki en yürekli insan sensin... diğerleri senin gibi düşünüp ama senin gibi cevap vermek yerine hakaret ederek cevap yazmaya çalışmış...
I'm against.
Lise çağında ülkücü takılanların kalıntıları
selamlaşabilmelerine dahi şaşıyorum
ilgincccc
mallık
Kibar yorumundan dolayı mallar da seni selamlıyor...
çok malcaaaaaa ögg
İlginç .. :D
tam barzolar
cok kroca:)
gereksiz dedim
mahoca
fark etmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar