Baktın mı yürüdüğün yollara, hangi engellere takıldığına, nasıl zorlandığına, geçmeyecek dediğin ne çok şey geçti değil mi? Peki gönlün neden darda? Seni sıkboğaz eden yeni yolları yürümeye olan korkun mu? Geçmişte yürürken yüreğine batan kırıklıkların yansıması mı? Neyi özlüyorsun? Neyi, kimi bekliyorsun? Hiç gelmeyecek sevgiliyi mi? Gelmeyeceğini düşündüğün o güzel günleri mi? Özlediklerin mi canını yakıyor? Yoksa sahip olamadıklarının isteğinde misin? Çok fazla düşünmüyor muyuz? Aidiyetimizin olmadığı bu dünya’yı. Gelip geçeceğiz netice de. Bir zamanlar gelip geçenler gibi. Ne kalsın istersin geri de? Bir tebessüm? Hayallerin, Umutların. Hala şansın varken denemekten neden korkuyorsun? İçinden ne geliyorsa bırak kırgınlıklarını, korkularını bir kenara.
Gözüm yolda değil gönlümde darda değil birisi ya da bir olay için şükür diyeyim🌺☺️Gözüm geleceğime dair bana dair ileriki hayatım için ancak yolda gönlüm ise belki ummadığım kadar sevgi dolu ve nefretten uzak pozitiflikle kaplı🎀🎈
Gözüm yolda değil, gönül darlığı olmayan var mı, sanmıyorum. Hayat kolay bir şey değil, hassas bir kalbin varsa hele ki oldukça zor. Mühim olan bu gönül darginligimizi ne kadar dile getirdiğimjz, bundan ne denli etkilendiğimiz...
Yoksa çocukluk travmaları, anne baba çatışması, yanlış secimler, hayal kırıklıkları, güven sorunu gibi pek çok konuyla hiçbir zaman baş edemeyiz.
Geçtiğimiz yollar hiç bir zaman çiçekli değildi, olmayacak da..
Ama biz sürekli yoldaki dikeni, taşı görürsek yolu bitirmek işkenceye dönüşür. O yüzden güzel arkadaşım çok düşünmeden güzellikleri fark ederek yürürsek daha ferah hissedecegimiz kesin, dünyaya bir kere geliyoruz.
Gözüm yolda değil ancak gönlüm darda. Genişlik, yâr olanda. Çare kul olmakta. Dediğin gibi, aidiyetimizden esame okunmayan fâniyatta payımıza başka bir şey düşmesini beklemek de çok saçma.
Soruların içeriklerin çok güzel bu yazıları kendin mi yazıyorsun? Denemekten korkmuyorum ben aklımda ki halini bozmak istemiyorum kendisi biraz cadıda. d