Bu artık ruhunun kalbinin dolup taştığının yansıması değil midir? Ağlamamak için tuttuğun şeylerin sessiz bir çığlığıdır. Kim, nasıl, neden olduğu önemsiz. Bir görüntü, bir kelimele, bir koku, bir şarkı, geçmişin acıları, geleceğin kaygıları, sebepsiz ufak bir dokunuşla deprem yaratmaz mı bünyede? Hızlı hızlı dökülüverir bazen. Kimin gördüğünü, ne düşündüğünü umursamadan. Peki siz yaşar mısınız böyle durumlar?
Bu benim şahsi düşüncem. Bu doğru olmayabilir yani ama ben ağlamanın güçsüzlük belirtisi olduğunu düşünüyorum.
Ağlama güdüsüne sahip olmadığımı hissediyorum. Çünkü böyle bir şeyi, çok uzun zamandır yaşamadım veya hissetmedim. İçimden de yaşamadım veya hissetmedim.
Güçsüz düşmeye, güçsüz hissetmeye hiç tahammül edemem. Duygulara ve ağlama güdüsüne, vücudumda ve hayatımda yer vermiyorum.
Saygı duyuyorum. Yapı meselesi muhakkak. Ancak güç göstergesi değil bence ağlamamak ☺️ belkide siz çok realistsinizdir veya belki de ben çok fazla duygusal. Netice de değiştiremiyoruz benliğimizi ☺️
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Evet geceleri özellikle oluyor bu durum.. sessizlikten ve hayallerden bazen derin düşüncelere dalarken ağlar rahatlarım..
Göz pınarlarında birikir hüzün, Damlalar süzülür kirpiklerden sessizce. Acı mıdır, sevinç midir, bilinmez, Ancak bir şeyler akar yürekten, dile geçemeden.
Yaşlar bazen bir sel olur coşar, Taşar kirpiklerden, akar yanağından. Bazen de damla damla süzülür, İnce bir çizgi çizer yanakta, sessizce.
Her yaşın bir hikayesi vardır, Anlatır sevinci, acıyı, özlemi. Bazen bir veda eder, bazen bir kavuşma, Bazen de bir duadır gökyüzüne.
Ağlamak zayıflık değildir, unutma, Güçlü kalpler de ağlar sessizce. Gözyaşları temizler ruhu, Arındırır kalbi, hafifletir yorgun bedeni.
"Sen, kurşunla vurulanları hiç işitmedin mi, be hemşireciğim? Bazıları, vurulduklarının farkında bile olmazlar, üç beş adım koşarlar, kaçıp kurtuluyoruz sanırlar. Yara sıcakken acımaz, hemşireciğim. Hele bir soğumaya başlasın. Sen bak, seyret o kızcağız nasıl yanıp yakılacak.."
Kim bilir hangi yara soğuyordur. Kabul ediliyordur. Affediliyordur. Yaraya dokunmadan merhem sürülmez. Öylece bırakmak belki iltihap'a çevirir, uzunca süre alır geçmesi. Belki de öylesine dökülüyordur, anlam arayışı benimki de 😃
Sanırım artık bana onlarda fayda etmiyor. 2 yıldır kullanıyordum. Söylediğiniz gibi ağlamak istesemde yapamıyordum. Şimdi onu aştım. Bol bol döküyorum gözyaşı iyi geliyor ☺️
Evet.. dün hastaneye gece giris yaptim. Doktorlarim geldi ziyaret etti. Dinlenip tedavi olmam gerektigini söylediler. Gece teras'a cikip yasak olmasina raglem bir sigara ictim. istemsizce gözlerimden yaslar döküldü.
Gerçekten şiir gibi yazmışsın çok etkileyici sanki bir kitaptan alıntı gibi ama senin içini dökmen lazım güvenilir birine anlatarak ancak öyle rahatlarsın herşeyi içine atmayı bırak
Aslında ruh halin tam şiir veya kitap yazmaya Uygun yazı tipin hoşuma gitti sen yazsana birşeyler fobi olur hem senin için belki bazı olumsuzluklar senin için dezavantaj olur çoğu şair yazarlar hep senin gibi kişilerden çıktı
Eskiden bol bol yazıyordum şiir. Uzun zamandır ara vermiştim. Kitap düşüncem mevcut ancak onun içinde bol bir zamanım yok. Öneriniz için teşekkür ediyorum 😊🙏
Bazen oluyor evet. Birden bire ağlıyor buluyorum kendimi. Oysa ki hiçbir olumsuz bir şeyde yaşamamışımdır o an. Psikolojik midir onu da bilemiyorum. Ama bana çok iyi geliyor. Çok rahatlıyorum.
Yaprak Dökümü Fikret gibiyim, doldu doldu ağlayamadı en son kolu kapıya çarpınca oturup hüngür hüngür ağlamıştı kolum acıdı diye. Halbuki acıyan kolu değildi..
Aynı bana benziyor. Zamanında güçlü olmalıyım ağlarsam kendimi bırakırım buna mecburum ben güçlü olmazsam etrafımdakiler daha çok üzülür diye halı altına süpürdüğüm şeyler, yavaş yavaş çıkıyor meydana. Ne kadar kendimi arka plana atmışım.
Sadece eşimin yanında rahat ağlayabiliyorum annemin yanında bile rahat ağlayamam kolay kolay bir tek geçen gün annemin yanında Afrika'daki çocuklar için oturup ağlamıştım hüngür hüngür.
Üstünüze gelmek gibi olmasın ama bir şey de sormak isterim. Erkek adam ağlamaz düşüncesi mi yoksa erkeklerin bizlerden daha az duygusal olması mı sebebi desem 🙃 cevap vermek zorunda değilsiniz pas geçebiliriz 😂
Estağfurullah tabi ki cevaplarım 👍🏻😅 Erkek adam ağlamamak için kendini tutar, tutar ama erkek veya kadın fark etmeksizin her insanda olduğu gibi aşırı duygusal biriyse biriktiği yerde ağlar.