Kişilik & Karakter konusunda 203,7b cevap paylaştı.
Evet ben şansımı zorlamayı severim.. ama tabi ki de beni mutlu edecek bana faydası olan konularda ya da beni geliştirecek konularda.. mesela başarısız olursam inatçı olur başarana kadar tekrar tekrar denerim.
Evet zorlarım ama bunu kendi alanım kariyerim eğitimim mutluluğum vb konularda yaparım. Örneğin bir insanı kendime dert edip kafaya takıp şans zorlamam çünkü bir insanı bireyi kafaya takmak patolojik rahatsızlık ve saplantı boyutuna erişmek demektir ve hem kişinin kendisine hem de karşı tarafa ruhen zarardır😌
İnsanın elbette tek fırsatı şans değil belki öncelik nasipte bile diyebilirim, ama azmin elinden de pek kurtulan şey yoktur. Şansı kendi hâline bırakmak benim düşünceme göre olması gereken. Çabalamaktan vazgeçmemek, azimle sonuna kadar yılmadan gitmek şanstan daha üstün.
Hayır sevmem. Etrafımdaki insanlar neyi zorladıysa ters tepsi o işten bir hayır gelmedi. Eğer olmuyorsa akışa bırakırım, ne zaman vazgeçtiysem daha iyisi beni buldu.
Evet bence şans zorlama talep eder azim ister. Şansını biraz kendin oluşturacaksın. O şansı iyi değerlendireceksin. Azim gayret sonuna kadar zorlamak önemli