Unutulmaya yüz tutmuş yaşanmışlıkların birikmesi, size de bunları gelecekte unutma endişesi yaşatıyor mu?

Unutulmaya yüz tutmuş yaşanmışlıkların birikmesi, size de bunları gelecekte unutma endişesi yaşatıyor mu?
Bu soru tam bana göre. Sıklıkla öyle bir kaygıyı yaşıyorum, çünkü güzel anıları unutmak istemiyorum. Hep aklımda kalsın ve her hatırladığımda gülümseyeyim istiyorum. Kötü anılar unutulması gerekirken güzel anılar unutulursa yazık olur.
Çok fazla kötü anın varsa hayatında istemeyecek kadar iyi anıları da sevmemen normal. Düzgün bir insana denk gelirsen hep hatırlamak isteyeceksin.
Rica ederim. İstersen sorunlarından bahsedebilirsin.
Enişten çok mu kötü baba?
dostum biliyor musun beynimin kivrimlarinin ucundan geçmişti ama düşünce olarak bile dillendirmemistim, herhangi bir yere de yazmamıştım, kimseyle de konusmamistim 😇 waking life diye bir film izledim geçen, soruda yazmıştım, şimdi filmin adını yanlış yazmış olabilirim, oradan bakabilirsin izlemek istersen 😆 orada diyordu belki de tüm insanlığın erişebildigi bir bilgi havuzu vardır diyordu. belki de benim aklımdan ya da birilerinin aklından geçtiği için senin aklına gelmiştir. belki de benim beynimiz kivrimlarindan geçme sebebi de senin aklına gelmesidir. belki de insanlık olarak ürettiğimiz her şey insanlığın ortak ürünüdür. belki de kim bilir bilgisayar devrelerinden ibaretiz ve çok büyük bir bilgisayar bir şeyler üretiyor, biz de bilgisayarız işte 😄😄
senin inandığına hiç şüphem yok yapay zekasin zaten ahahahahhaahhaha 😄
Kötü olanları unutmaya çalışırım
Teşekkür ederim Semiiii🍓🌸🍫✨🍰🐣🙃🙂
Olur oluyor.
Teşekkürler reis
Cevap
16Cevap
Hayır yaşamıyorum çünkü kötü de olsa iyi de olsa hiç bir anıyı unutmuyorum istesem de. hafızayla mı ilgili bilmiyorum ama unutmamak iyidir..
Yaşamıyorum o anıların içinde yaşadığım hisler bana her daim o anıları hatırlatır
Hayır endişelenmiyorum. Mümkünse bu anıları tekrarlamalı ve yenilerini yaratmalıyız. Ayrıca fotoğraflar faydalıdır. Stratejim Facebook'u kullanmak: Fotoğrafları bir açıklamayla paylaşıyorum, böylece arama yaparken onları bulmak kolaydır (kaydırmaya gerek yoktur). Facebook'u Twitter gibi satarsam mahvolurum... Başka yöntemler bulacağım.
Yok olmuyor aksine unutmak istediklerim vardi unuttum insaAllah hatirlayip hatirlayip uzmem kendimi😔
Korkuyorum valla alzheimer hastası gibi hissediyorum bazen kendimi 😂
Öyleee çok zor ya hdndjsnj sanki üfleseler her şey uçacak gibi
Hayir henuz degil. Onun da zamani gelecek, dursun biraz simdi.
Bazılarının gitmesini yok olmasını daha çok istiyorum ve ben istedikçe de oluyor. Ancak ileri derece bir hastalığa yakalanmadığım sürece bu gayet de mümkün.
Taşımıyorum. Yitip gidecek belki aklım ancak izleri ve hisleri bence beni bir duraklatıp o duyguyu hissettirecek bana.
Birde neyden çok korkarsan o başına gelir demişler. Korkmuyorum o yüzden.
Evet unutkanlığım arttı hayatımda çok fazla yer ve kişi değişti büyük ihtimal değişmeye devam edeck ister istemez unutuyorum
Evet beni yaralayanları değil de mutlu eden anıları unutmak dan korkmuşumdr hep
Pej kolay kolay unutmam Maşallah ama arada unutmak olabiliyor insanız ne de olsa 😅
Unutsam da umurumda olmaz ki geçmişi geride bıraktım zaten en iyisi de böyle devam etmek
Hayır pek değil
Her şeyi unutan biriyim zaten. Takılmıyorum artık unutkanlığıma
Keşke gözlerim o ani bir fotoğraf makinesi gibi çekebilseydi ama işte
Unutmak istemem elbet
Unutmaktan korkuyorum.
Hayır öyle bir yaygım yok
Hayır yaşamıyorum bu pek umrumda değil
Unutmam gereken i unuturum
Keşke unutsam 😃
İvet bajen yaşıyoyum abiş
Bazıları için ödüm kopuyor
evet bu beni tedirgin ediyor