Bulunduğum bir ekibi benden tecrübeli kişiler olsa bile (çok uç ekipler hariç) istemsiz motive ve koordine edebiliyorum
Alakasız konular arasında güçlü bağlantılar kurup fikirlerin temellerini geliştirebiliyorum
Genelleme yetenegim sayesinde (bir konsepti çok basit temellere indirgeyip güçlü bir fikirsel altyapı oluşturma) konseptleri hızlı öğrenip birden fazla süreçte etki edebiliyorum
Fikir üretirken veya sosyallesirken çok enerjik birisi haline geliyorum
Bunlar tamamen istemsiz gerçekleşiyor
Güncellemeler
+1 yıl
+ Başkalarının fikirlerine önem verip senkronize edebiliyorum
Problem önceliklidir lakin ekibindeki kişileri doğru tanımakta bir probleme daha esnek yaklasmani ve stres azaltımı gibi avantajlar sağlar zaten Apple gibi devasa şirketlerin şirketlerini yaşam alanı gibi tasarlamasinin bir sebebi de bunu desteklemek
Ya bu cok sacma mesela benden cok cok yasli kadin patron vardi. Kadin bana dokunup duruyodu sirtimi sivazliyodu falan ve bundan rahatsiz oldugumu belli ediyodum. Kendisinden cok daha iyi tasarimlar yapiyorum diye de bu sefer kabalasmaya basladi vs ben de ciktim mesela ordan. Bu gibi seyler kadin/erkek cok yasadigim icin calisamiyorum simdi.
İşte benim de merak ettiğim seylerden birisi bu, çalışma ihtimalimin yüksek olduğu iki şirkette ülkedeki en iyi kurumsal firmalardan o yüzden böyle handikaplar olur mu, olursa nasıl baş edilir diye düşündürdü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Evet
Peki ekip içinde sorun yaratır mı? Kurumsal bir şirkette iyi bir pozisyonda ilk normal iş deneyimimin yaklaşma ihtimali yuksek şu an
Sonuçta hiyerarşi ve rekabet var uzlaşmacı birisi olsamda kurumsal ortamı ilk defa deneyimleyecem
Sadece isine odaklanirsan bence sorun olmaz
Tamamdır teşekkür ettim
Normalde boyle seyler sorun olmamali bence ama bilmiyorum
Şöyle ki doğal lider ozelligi bir üst birimle mevcut ekip arasında uyumsuzluk yapabiliyor bazen onu iyi ayarlamak gerekiyor
Evet, o sorun aslinda diger insanlardan kaynaklanan bisey ben problem cozumunde kisilik vs hic dusunemiyorum sadece probleme odaklaniyorum😐
Umarim basarili bi sekilde yonetirsin kendi durumunu:)
Senin meslek neydi?
Teşekkürler hele bir işe gireyim bakalım nasıl olacak
Tasarimla ilgili ama yapmiyorum :D yani yapamiyorum insanlarla anlasamiyorum onlarin kisiligini onemsemedigim icin
Kişiliği neden onemsemiyorsun? Her farklı kişilikte insan bireye bambaşka perspektifler katabilir
Yani problen daha oncelikli cunku cozulmesi gerekiyo. Fazla samimiyeti sevmiyorum diyelim.
Problem önceliklidir lakin ekibindeki kişileri doğru tanımakta bir probleme daha esnek yaklasmani ve stres azaltımı gibi avantajlar sağlar zaten Apple gibi devasa şirketlerin şirketlerini yaşam alanı gibi tasarlamasinin bir sebebi de bunu desteklemek
O zaten tamamen mantikli bi yaklasim o gibi seylerle problemim yok nedense benden duygusal beklenti icine giriyolar ben de bunu sevmiyorum
Hm sosyallesmek gibi mi yoksa karşı cins etkileşimi mi
Ya bu cok sacma mesela benden cok cok yasli kadin patron vardi. Kadin bana dokunup duruyodu sirtimi sivazliyodu falan ve bundan rahatsiz oldugumu belli ediyodum. Kendisinden cok daha iyi tasarimlar yapiyorum diye de bu sefer kabalasmaya basladi vs ben de ciktim mesela ordan. Bu gibi seyler kadin/erkek cok yasadigim icin calisamiyorum simdi.
İşte benim de merak ettiğim seylerden birisi bu, çalışma ihtimalimin yüksek olduğu iki şirkette ülkedeki en iyi kurumsal firmalardan o yüzden böyle handikaplar olur mu, olursa nasıl baş edilir diye düşündürdü
Yani insanlarin illa bi yakinlik kurmak gibi yaklasimlari oluyo ben de sinirleniyorum sanki onlara borcum varmis gibi davraniyolar.
Kurumsal bi yerde boyle kisisel laubaliliklere girilcegini sanmiyorum bence sorun olmaz
Babamda bu tarz kişiler yüzünden iş hayatından sogumustu bir ara, şuanki şirketi iyi ama o yönden iyi oldu
Evet iyi olmus👍