Siyasi güç yer değiştirdikçe rotasını güce göre değiştiren Uğur Işılak'ı samimi buluyor musunuz?

1990 yılıydı. 1980 darbesiyle kapatılan ülkü ocakları Bizim Ocak dergisi adı altında faaliyet gösteriyordu. Bizim Ocak dergisi genel merkezi de Ankara Kızılay'da eski bir binanın 3. katında köhne bir daireden ibaretti. Bizim Ocak dergisinde Uğur Işılak'ın Yürüyelim yiğitler albümünün reklamı vardı. Yani 1990'ların başında Ülkücüydü. 90'lar boyunca da böyle devam etti.

Siyasi güç yer değiştirdikçe rotasını güce göre değiştiren Uğur Işılakı samimi buluyor musunuz?

2000'lerin başında MHP baraj altında kaldığında Deniz Baykal'ın CHP'sine ücret almadan seçim müziği yapıp oraya yaklaştı. Hatta AKP para verse yapmam diye de büyük bir laf etti. Akabinde Fethullaçı cemaat yapılanması yükselişe geçince Pensilvanya'ya gidip Fethullah Gülen'in elini öptü. 2010'larda AKP tek parti olma yoluna girince rotayı bu sefer AKP'ye kırdı. AKP genel merkezinde Erdoğan'ın meşhur Balkon konuşması öncesi mikrofonu eline alıp onu takdim etti. Yaltaklığın bedeli olarak da 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekilliği kaptı.

Siyasi güç yer değiştirdikçe rotasını güce göre değiştiren Uğur Işılakı samimi buluyor musunuz?

Aslanbek Sultanbekov'un Dombıra şarkısını çalıp Erdoğan'a seçim şarkısı yaptı. Şarkının telif hakkı ortaya çıkınca da "Ben anonim bir şarkı sanıyordum" deyip tornistan yaptı ama telif hakkı da ödemedi.

Şimdi mahalli idareler seçiminde AKP yenilip halk arasında da basında da AKP "Kibir" yüzünden kaybetti diye bir gündem oluşmaya başlayınca bir de baktık, Uğur Işılak bu defa Dur patron Dur diye şarkı yapmış.

Ben samimi bulmuyorum. Siz ne dersiniz?

Güncellemeler
+1 yıl
Bir düzeltme yapmam gerek. Dur patron adlı şarkıyı geçen yıl yapmış, ben yeni gördüm.
Siyasi güç yer değiştirdikçe rotasını güce göre değiştiren Uğur Işılak'ı samimi buluyor musunuz?