Merhaba arkadaşlar, tesettüre girmek istiyorum ama nefsimle bi türlü baş edemiyorum sürekli vesvese veriyor. Çevremde ailemde kapalı insanlar nadir bu insanların saçma sapan bakış açılarından dolayı birşeyler söyleyip kırarlar diye biraz tereddütteyim ve iş hayatım konusunda da tereddütlerim var malum kapalı insanın biraz daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum çalışma ortamı olarak. Yakın zamanda yakınımı kaybettim ve dünyanın boş olduğunu önemli olanın Allah’ın koyduğu kurallara göre yaşamak olduğunu düşünüyorum ve kendimi açık görmekten dolayı vicdan azabı çekiyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum :( güzel yorumlarınızı bekliyorum 😓✨
Abla tavsiyesi çevrem şunu der bunu der diye endişenle sen tesettüre girsende girmesinde seni her zaman eleştirecekler ve önce sen ne istiyorsun gerçekten. İstediğin bu ise inandığın dinin kitabını oku önce Müslümansın ve Kuran ı okunan ve anlatmanı çok isterim. Hem dinini iyi öğren hem de nasıl kapanman gerekiyor nasıl ibadet etmen gerekiyor öğrenmiş olursun. YouTube kanalllarından sesli kitap veya direk Kuran ı alarak okuyabilirsin.
Önemli olan içinden gelmesi zaten şeytanın bacağı kırıp inş kapanırsın Nur süresi 31. ayetinde bir kadının nasıl kapanması gerektiğinde ilgili bilgi veriyor
Allah muvaffak etsin. Bu sitede bu konuda size yardımcı olabilecek kadınlar vardır. Ama şunu bilin. Size farklı bakacak, eleştirecek vs herkesi yaratan Allah. Şimdi bu kişilerin rızası mı önemli yoksa Allah ın rızası mı?
İlk önce çevrenin bu şekilde kapalı insanlarda olması gerekiyor seni teşvik etmelwr sevdirmeleri gwrekiyor. İstersen bu konuda yardımcı olabilirim aslında arkadiaım sayemde feraceye girdi çok mutlu oldu
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çevremde ve yaşadığım şehirde kapalı insan görmek nadir o yüzden de nefsim zorlanıyor