Erkekler neden toplumda her şekilde sözünü geçirebilen ayakta durabilen baskın karakterde birini istemez? Biz napalım ölelim mi? -.-
Cevabın nedir?
hiçbir şekilde bunun tartışması veya savunulması yapılamaz. Toplumumuzda asılardır süregelen bir hastalık gibi devam eden ATAERKİL toplum anlayışı çoğu insanların seninde özetlediğin gibi dominant karakterli bir karşı cinse tahammülü yokmuşcasına empoze edilmesinin bir sonucudur. Bunuda bahanelere dayandırmak bizlerin en basit en aciz savunma taktiğidir. Kısacası eğer beğenmiyorsa dominant bayan gitsin lafını geçirebileceği bilinçli olarak eğitimden yoksun bırakılmış birisini bulsun da kendi egosunu tatmin etsin o arkadaşlar.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Dışarda dominant biri iyi olabilir sürekli aklım onda kalmaz fakat erkeğine de dominantsa çatışma baslar çünkü erkeğin doğasına ters bir durum
2410 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılErkek olmalarının bir anlamı kalmıyor.
Onlar yemek yaptıklarında bizim hoşumuza gider ama biz musluk tamir edersek onların zoruna gider böyle de çelişki var aslında.30 Yorumla
Çünkü yediremiyolar hiçbi konuda kendilerinden iyi olunmasını
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
320Cevap
Bir ülkede kaç lider var veya kaçtane kral kraliçe gördün yöneten... kaç taht gördün ayrı ayrı? eğer Kimin hükmü daha üstünse bu zaten zamanla ortaya cıkar ve kabul görürsün --- düşün askerlik bile sıralamalıdır sınıfında bile bir başkan vardı yardımcısı vardı cocuktun abin vardı ablan vardı misal ya sen daha iyisindir ya da eşin ikiniz arasında kabul görürsünüz bunu ve dışarıdaki konuşmalar sizi etkilemez
00 Yorumla
+1 yılÇünkü özgür olmak, kontrolü elinde tutmak ister. Üzülmek, fedakarlık yapmak ya da bir şeylerin gerçekleşmesi için çabalamak istemez. Kendisine karışılmasını, olduğundan farklı biri haline getirilmeyi yorucu bulur, dominant olan bir kadınlaysa bunları yapması istenecektir.
00 YorumlaHerşekilde Sözünü Geçirmesi Saçma Olmuş , Hep Benim Dediğim Olsun Diyen Birisini İnsan Olarak kimse İstemez Zaten. Gerektiği Yerde Sözünü Dinleten Ve Haklıysa Hakkını Savunabilen Ayakta Durabilen Bir Kadını Herkes İster , Böyle Bir Kadınla Beraber Olmak istemeyen ya da karalayan Erkek Kendisine Güveni Olmayan Geri Kalmış Eğitimsiz Bir Erkektir
00 YorumlaBunun ilgili çok geniş araştırmalar var bir kaçını okumuştum. Söylenene göre ilk insandan beri hakim sınıf erkeklerdi. Kadının bu hakimiyeti devirmemesi için din kuralları toplumsal yasalar vs. ler yarattıp kadını sürekli kısıtlayarak kendilerini sağlama aldılar. Hangi iktidar kendisini devirmek isteyen bir devrimciye eyvallah eder ki :)
00 Yorumladominanttan kasıt ne ben her şeyi ben bilirim havalarında ukela başkasının lafına genelde değer vermeyen kadını da erkeği de sevmem ama hep aklını kullanmayan ben bilmem kocam bilir havalarında kızlardan da hoşlanmam akıllı kendisine de başkasına da saygısı olan yeri geldiğinde kendi fikrini söylemekten de çekinmeyen kadın tercihimdir.
00 Yorumla
+1 yılErkekler genelde himaye edebildikleri kızları severler ve onunla evlenirler. Çünkü erkek ailesine , eşine hükmeder ; aile içerisinde son sözü söyleyendir. Astrolojik açıdan mesela benim gördüğüm ikizler erkekleri kendisini yöneten , yönetebilen güçlü akıllı bir kadını sevip onunla evlendiğinde iyi bir eş olup mutlu olabilir ; yani ikizler erkeği dominant , akıllı , yönetici bir kadın arar.
00 YorumlaYa erkekler böyle kadın istemez diye genellemek doğru değil. Kadına baskı ve tahakküm kuran erkekler istemez. Onun dışında kendine güvenen erkeğin böyle bir kısıtlaması yoktur. Çünkü pekala bilgisi ve kisiligi ile dominant karakterli bir kadinla dahi uzlasma temelli bir iliski yasayabilecektir
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılGörünüş hakikaten yanıltıcı derler de inanmazdım :)
Hiç de dominant birine benzemiyorsunuz.
Ha dominantlık konusunda işi inada bindiren bir bayanı kimse istemez, ha konu hakkında geçerli bir sebebi varsa ve devamlı bunu ego olarak üst düzeyse düşünmezse hak veririm.00 Yorumla Tamam buna eyvallah diyelimde. O zaman yatakta da başat (dominant/baskın) karakteri oynayın da görelim ;). Ataerkil (erkek egemen) bir toplumda yaşadığınızı unutmayın yeter. Tabii bu durum erkeğin kadını suistimal edeceği / edebileceği anlamına da gelmiyor. Bunu da altı çizili şekilde belirtmiş olalım.
00 YorumlaTam aksine Ata erkil bir toplumda aksi kabul edilemeyeceği için.. Her erkek atasından gördüğünü uyguladığı bir durumdur. Avrupada ise tam tersi kabul edilir. Çünkü orda erkil ya da dişil değil zeka ön plandadır. Kadınlar güç ile değil zeka ile kontrol altında tutabilirsin. Daha farkına varacaklar umarım ölmüş olmayız.
00 YorumlaBaskın karakter diil de kompkleksli kişiliklere uyuz oluyorum kendini sürekli benle kıysalayan bir sevgilim vardı en sonunda bastı gitti hayatımdan kompleksleri yüzünden kadın ne olursa olsun herzaman erkeğinin yanında bir çiçektir asla kendini erkeğiyle kıyasa koymamalı bence baskın diil problemli kompleksli kadın vardır
00 YorumlaBence ilişkilerde ortak karar alıp hareket edilmeli ama bir kız bir erkeğe sözünü geçirmeye çalışmasın çünkü tüm erkeklerin gururu vardır ve ister istemez erkeklik gururumuz ön plana geçiyor o yüzden dışarda dominantlık iyi ama bana karşı öyle olmasın ben zaten ortak karar alan biriyim
00 Yorumladominant bayan genelde akilli ve kariyer odaklidir ama türk toplumunda kadinin pozisyonu genelde erkekten sonra gelen ona sonradan tutkalla tutturulmus mecburen bakip beslenilecek senin ihtiyaclarin icin yaratilmis bir obje olarak bilinir ve görülür o yüzden siz ve sizin gibi bayanlar belli bir süreden sonra duygularini ve düsüncelerini gizlemesi gerekki bir iliskiyi yürütebilsin
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 525 cevap paylaştı. Genelde kedi yavrusu kadar tatlı ve savunmasiz kızları seceriz egolarımız boyle tatmin olur ama ben bana tavir koyabilecek karsi cikabilecek birini isterim
10 Yorumla
+1 yılKızın baskın olmaya çalışması genelde sıkıntı oluşturur. Erkeğin de haddinden fazla baskın olmaması gerekir. Orta yolu bulmak en iyisi. Böylelikle saygı kaybolmamış olur, sevgi daim olur. Baskınlık birazdan güvenle alakalı. Birbirine güvenen, o güveni sağlamış çiftlerde şimdiye kadar baskın olma çabası görmedim
00 Yorumla
+1 yılOlay pek de öyle degil aslında çoğu erkek gurur yaptığından dolayı toplum içinde kadının kendine baskı kurduğunu insanları görmesine asla izin vermek istemez ancak ev içinde buna karşı gayet uslu olabiliriz. Cinsel yaşamdaysa zaten tam tersi kadının üzerimizde hakimiyet kurmasını isteriz yani ben de böyle araştırmalar erkekler büyük bir kısmında da böle olduğunu söylüyor.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü ilişkide kontrolü elinde ister ama ne kdr istese de kadınlar düşünmedikleri için yönetimi elden kaçırırlar :) şunu unutma bayanlar isterse çok alçak veya etkisiz biri bile olsa erkeğe söz geçirmesini bilir. Ama dusunemedikleri için senin gibi düşünür
00 YorumlaNazı kadınlarımız dominantlığı yanlış algılayıp küçük büyük her boka laf yetiştirmek olarak kabul ediyorlar. Böylelerine ben şahsen yangın ayşe diyorum.
Ancak dozunda ve asaletiyle dominant ise baş göz üstüne... Böyle bir kadının hayatımda olmasından onur duyarım...
Hatta ben her tartışmada haksız da olsam bir şekilde haklı çıkmaktan sıkılmış biri olarak biraz aksiyon istiyorum yahu ;)00 YorumlaAbicim Türk milleti olarak anne geri planda büyüyorsunuz. Sonra sözünü geçiren oldunuz mu da ön plana geçmenin verdiği havayla yanınızdaki kocaya ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsunuz. Sonra kaçış arıyorsunuz. Aldatıyorsunuz. Adamlar aldatmayasınız diye salaklara rabet gösteriyor. Çünkü azla yetinmek yok Lûgatınızda :)))
00 Yorumlabiz ne kızlar gördük öyle peşimizden kavgaya gelen.. gel görki aşık olunca hepsi süt dökmüş kedi,, okadar masum hanım hanımcık oluyorlar ki denedim gördüm :)
10 Yorumla
+1 yılToplumda sözünü geçirebilen ayakta durabilen kavramıyla dominant aynı şeyler değil. Dominant demek hakimiyet kurmak isteyen, kendi dedikleri hayata hep geçirilsin isteyen karakterdir. Böyle bir kadının da evlenebileceği bu tür kadınlardan hoşlanan erkekler de var. Sen öyle isen bu tür erkeklere yönelmelisin.
00 YorumlaDominant derken kastın nedir her konuda ileri geri gerekli gereksiz atılan illa b, enim dediğim doğru diyen şımarık bir karakterse hiç gerek yok onla olmaya ama yok evi çekip çevirendoğru kararlar veren ve çizgisini aşmayan biri ise çok iyi olurdu Açıkcası öyle biri varsa söyleyin hemen evlenme teklifi edeceğim :)
00 Yorumla:D:D sen bilirsin ama hayat güzel ölme. Sen nasıl fazla maço erkek istemezsen bende dominant hatun istemem. Kim isterki dediğim olacak diye direten inat eden bir insanı kadın ya da erkek fark etmez. Hayat zaten zor bir insan olarak siz kasmayın
00 YorumlaBu erkeğin karakteriyle ilgili değil bence. Toplumsal bir çatışmanın ürünü. Dominantlik olayı erkeği toplumda "face to face" sendromuna sokar. Sonuç olarak özgüveni kendi otoritik iradesini sarsar. İste bunların hepsi Türkiye toplumu.
00 YorumlaEvin reisi erkektir. kadinin evinde sözü gecmeli erkeğinde disarda. mesela ben bir çift gördüm karisi adama azina sicarim senin diyordu adam mal mal yuruyordu. simdi bana Esim öyle dese gebertirim onu. herkes yerini bilecek. haksizmiyim
10 Yorumlaortak karar en iyisidir, biri birine laf geçirirse sürekli o ilişki dayanma süresi kadar sürer ya da daha iyisini bulana kadar bence
11 YorumlaCunku dominant olmakla abartmak arasındaki dengeyi hic bir zaman tutamadiklari icin gece hali saha macina dahi gece macmi olur diyen bir cins baskin olursa cok zor anlar yasanir.
10 Yorumla
+1 yılBen bana bağıran çağıran kızlardan çok hoşlanırım, yanlışımı yüzüme vuran, yapılmaması gerekeni cimcikliyerek anlatan :D bence sert ve güzel kızlar kadar, çekici kız yoktur.
00 Yorumla
+1 yılSizin ölmenize gerek yok, kadın yapıcıdır anaçtır, bizim türk örf adetleri gereği kadın ezilen, hor görülen ve dışlanam taraf. Hadi kadınsız bir dünya hayal etsenize?
00 Yorumla
+1 yılKadınlar yapıları gereği acımasız yaratıldığı için, fazla dominant olduklarında biraz çekilmez bir karaktere bürünüyor. Birçok erkek bu kadar acımasız bir kadını itici bulur, en azından ben öyleyim. Biz erkekler duygusal yaratılmışız, her ne kadar çoğunluğumuz bunu göstermeyi bilemese bile.
00 YorumlaÇünkü sözünü geçiren bayan modeli erkeğin fıtratına terstir. Erkek yaradılış olarak Liderlik Vasfı ile Doğar. Basit bir örnek verecek olursak, hiç kadın peygamber var mı? yok. olay bu yani (y)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,2b cevap paylaştı. Dominant kadın her zaman iyidir.. Çünkü onun ile olan erkek kolay kolay hata yapmaz.. Düzenli ve mutlu evlilikler de her zaman dominant bir kadın vardır..
00 Yorumlaİnsan doğası gereği olan bir şey. Sadece istemiyorsun. bir çiçeğın kokusu neden güzel gelir gibi. Çünkü güzel. Başka açıklaması yok. Çünkü istemiyoruz. Koca memeleri seksi buluyoruz neden bilmiyorum sadece seksiler.
00 YorumlaÇünkü erkeklerin hayatlarında dominant bir kadın vardır, halk arasında buna anne deriz :) ve erkekler annesi gibi bir kadın istemez. Ne yani hayat arkadaşı mı arıyoz, anne mi :D dimi ama
00 Yorumlabırakında erkek erkekliğini yapsın kadın dediğin narin olun zarif olur kırılgan olur ki onu kırmadan o çiçeği soldurmadan ona bakabilesin işin güzel yanıda bu değilmi zaten?
şimdiki zmanda erkekler yumuşamaya kızlarda erkekleşmeye başladılar :I00 Yorumlaerkek doğası gereği korumak sevmek ve yönetmek ister
kadında doğası gereğikorunmak sevilmek ve yönetilmek ister
bu sebeple dominant olan erkek olmak ister
ama kadın zekasını kullanırsa onu yönetir ve erkek dominant kalır
bilmem anlatabildim mi...00 Yorumlasen hep pısırıklara denk gelmissin kendini dominant sanıyosun adam akıllı hiç bir erkeğe sökmez o dominantlık :)
01 Yorumla
+1 yılBen boyle birini isterim neden istemiym. Ama evet erkekler boyle kadinlara temkinli yaklasir. Cunku evlendiginde otorite sorunu yasayacagini dusunur. Bence de genel olarak bir kadin kocasina tabi olmali. Kadin sosyal statusunu gelirini vs. aile icinde baski kurmak icin kullanmamali.
00 Yorumladominant derken sürekli kontrolcü bir kadını istemem şahsen %50 olursa kabul ama sürekli seni çekip çevirmeye kadına sevgili değil anne diyesim gelir
02 Yorumla
+1 yılNeden bir taraf dominant olsunki. İkinizde ortak karar veremiyor musunuz? İlla bir sahip mal iliskisi olmak zorunda mi
41 Yorumla
+1 yılÇünkü erkek duygularından önce mantığıyla kadınlar ise mantığından önce duygularıyla hareket eder buda erkeğin doğası ters bir durum oluşturur doğrudan
00 YorumlaBen severim domimant kadınları, dozunda tatışmalar oluyor. Her dediğime -he diyen kızlar biraz kişiliksiz geliyor bana, soğuyorum zaten çok kısa sürede. Tartışma her zaman canlı tutar.
00 Yorumlasürekli tek taraflı istek olmaz erkek eve para getir erkek btün tamir işini yap romantik ol yok yatakta şahane ol gel birde üstüne kılıbık ol pehh pehh pehh daha neler :))
00 YorumlaAnlayış şart ama kimse yoğun iş stresinden dolayı anlayışta bulunamıyor eşine sevmek ve sevilmek güzel şey kimse asker değil emir verince yerine getirsin konuşmak şart konuşarak çözmek gerek iş paylaşımı yapmak gerek
00 Yorumla
+1 yılHassas bir konu bu tarz kisilikli kadinlari hayati boyunca hukmeden her isini emir altindaki insanlara yaptiran erkekler kabullenir hatta aradigi kadin bole olsun ister benim tercihimde bole olsun iaterdim ;)
00 Yorumlaortak karar almayı dene kimse kimsenin kölesi değil bir zamanlar öyle sevmiştik ama olmuyor fazla sevgiyi korkaklık olrak algılıyolar yeri geldinde rest çekmekte lazım bence ortak karar alacağın birini bul :P
00 Yorumla
+1 yılBana yol göstericek, beni taşıyabilecek birine o kadar ihtiyacım var ki.. Öyle biri hiç karşıma çıkmadı. Benim ona verebileceğim tek şey sevgim, ve bir ömür bağlılığım olurdu ama hiç ne sevgilim oldu, ne de öyle biriyle karşılaştım.
00 Yorumla
+1 yılben kendi ayakları üzerinde dura bilen öz güveni tavan yapmış bir kız isterim yanımda
öyle pasif ezik birini istemem
"f. g"00 YorumlaKarşında ezilen kişiden bir süre sonra sende hoslanmamaya başlayacaksın ve aşık olacağın kişi senden baskın bir kişi olacak işte o zaman gerçekten mutlu olacaksın
00 YorumlaNEDEN İSTEMESİN?
BEN MESELA HAYATIMDA ÖYLE BİR BAYAN İSTERİM
BUNU İSTEMEYEN ERKEKTE ÖZ GÜVEN EKSİKLİĞİ VEYA BAŞKA YETERSİZLİKLER VARDIR00 Yorumlaçok basit erkekler rahatlığı sever ha bir de erkek yetiştirilişinden mi bilmem hep haklı ve güçlü olmak ister
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çünkü öyle bir kızın yanında erkek ya kılıbık olmak zorunda ya da sürekli çatışma çıkar o yüzden pek istemeyiz
00 YorumlaDisarida aslan olmasi sorun degil guclu azimli bayanlari severim ama iliskide herhangi bir ipi elime almaya kalksa dahi buyuk sorunlar yasariz
EvimiDe kedi olmali00 YorumlaÇünkü erkeğin yapısında baskinlik vardır genlerden geliyor karakter olarak sert yaratılmıştır ama sen sıkıntı yapma bir süre sonra ceneyle öne geçiyorsunuz zaten.
00 YorumlaOuwww sen kendinin böyle olduğunu iddia ediyorsun yani.. Genelde bu tarzda hatunlar orta yaşlı olur ama du bakalım.
00 YorumlaValla sahsen ben kendime koca aramiorm kadin ariorm yerini bilmeli oyle bir insanla kesinlikle mutlu olamam
00 Yorumlaerkek önde olmak ister kadının kendisini gölgelemesini istemez. yani bir nevi kılıbık olmak istemez. otorite olmak ister erkek sen otoriteyi sarsmaya çalışıyorsun
00 Yorumla
+1 yılTuttuğunu kopartan kadın-erkek iyidir. Pısırıklardan oldum olası nefret etmişimdir. Fakat belli sınırlar içinde olmalı. Bazıları çirkefleşebiliyor...
00 Yorumlaerkeğe bağlı... bende dominant bir karaktere sahibim ama hayatımı renklendiren bir insan karşısında ona bırakırım bazı şeyleri.. bazı erkekler vardır.. biraz daha pasif.. onlara karşı dominantlar işe yarar..
00 Yorumlaisteriz ama çoğu bayan para görünce çok havalara giriyor laf dinlemiyor falan evlilikte herşey karşılıklı olmalı o sana danışmalı sen ona ama biraz cebine fazla para giren bayanlar karşı ytarafı yok sayıyor
00 Yorumla- Devamını Gör (275)
Devamını Gör(320)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem