Kimi kitap, kimi müzik, kimi tatil isterken sen ne istiyorsun?
Ben çay koyayım canımın içi. Öyle toparlarım kendimi.

Kimi kitap, kimi müzik, kimi tatil isterken sen ne istiyorsun?
Ben çay koyayım canımın içi. Öyle toparlarım kendimi.

Her yele dağılsaydık, poyraz olunca yerle yeksan olurduk herhalde 😀.
Kolay kolay yıkılmam eğer yıkılmışsam da bunun sebebi yine benim çünkü ben buna izin vermişimdir. Benim iznim olmayan bir mevzu beni bağlamaz lakin bile isteye o konuya girişmişsem eğer iyi kötü getireceği her duruma da boynum kıldan incedir. Çekerim çekmek zorundayım. Tercih ve kararlarımın arkasında dururum.
Yanlışa yanlış doğruya doğru dedikten sonra ne olursa olsun poyraz essin yel kopsun o dal kırılacaksa varsın kırılsın. Onun yerine illa ki daha canlı ve yaptığı hata yüzünden koyup yeniden yeşerdiğini unutmayan bir dal çıktıktan sonra bu sefer fırtına kopsa da o yerinde kalır çünkü olayı artık tecrübe etmiştir.
Her yönümüzü tecrübe etmek kadar güzel bir duygu yok daha büyüğü gelince en azından bak bunu yaşadım der daha iyi kararlar veririz. Daha sağlam bir dik duruş performansı sergileriz.
Amacım da gayemde bu.
Tecrübesizliklerimi tecrübeye döküp hayatı eskisinden sağlam yaşamak 🙏
Ruh halime, o an ne istediğime, ne durumda olduğuma göre değişir.
Çok dolduysam ağlamak çok iyi gelir.
Kendimle yüzleşmem, değerlendirmem gereken bir konuysa üstüne düşer düşünürüm, yazarım öyle rahatlarım.
Elimden bir şey gelmiyorsa kafa dağıtmalık şeyler yaparım. Bazen gezme bazen alışveriş yapma bazen bakım yapma bazen arkadaşlarla vakit geçirme bazen müzik dinleme. Seçenek çok 😅
Ben toparlandım sen yazarken. Helal
çok
Kolay kolay dağılmıyorum ki toplama ihtiyacı duyayım :D Fakat diyelim ki canım sıkıldı ya da enerjiye ihtiyacım var, o zaman da dinlenmeyi tercih ederim, gezmeyi, okumayı, film izlemeyi, içmeyi, arkadaşlarımla zaman geçirmeyi, evde bir şeyler yapmayı vs vs. Bu tamamen moduma göre değişiyor..
Senden beklene görüş, keyfin bol olsun :))
Teşekkürler senin de :D
🌿
Kendimi toparlamak için genellikle zamana ihtiyaç duyuyorum ya da biraz dinlenmeye.. ama huzursuz hissettiğim zamanlar da pek kolay olmuyor.. insan darlanıyor nefes bile almak zor geliyor. sabretmek ve sorunları çözmek için plan yapmak gerekiyor bu gibi anlarda.
Cevap
8Cevap
Sessizliğe. Duş alma ihtiyacım günde 2-3 e çıkıyor akan her damla rahatlatıyır sanki. Sonra yeni yıkanmış nevresim ve nevresime akan göz yaşları. Sonrası yanan gözlerle uyumak ve sabah gün aymasını ruhuna yansıtmak. İyleşmek bazen bu kadar sadedir.
Duş en güzel terapi. Nevresim de öyle sanırım
Hele ki yumaşatıcı kokusu tazeyken ve nevresim ütülüyse, eğer safsata değilse zihinselorgazm işte böyle bişey olsa gerek
Zihnin orgazmı mı oluyormuş
Aaa bunu kesinlikle deneyimlemelisin.
Olur denerim
Uzun süredir dağılmıyorum, hayatı arabesk tonlarda da yaşamıyorum. Çünkü biliyorum ki bir daha dağıldığımda kendimi toparlayacak gücü uzun sürede elde ediyorum ve dolayısıyla çok yoruluyorum.
Hiç dağılma dostum
Yalnızlığa. Benim böyle durumlarda ki ilacım kendimle baş başa kalabilmektir.
Daha zor olmuyor mu?
Allah gücünü kuvvetini artırsın
Bedenen yorgunsam sıcak bir duş, kişisel bakım rutinlerim ve temiz bir uyku.. Ama ruhen yorgunsam sadece duruyorum.. Sadece durmak ve farketmek.. Çok etkili oluyor benim için en azından..
Yalnızlık yani.
Ben kendimi çok yıpratmam. Kendi kendime gün içerisinde düzeltirim.
Zamanla hep bir yolunu bulmadık mı, yine buluruz.. ✌🏾
İnşaallah dost
Kendimi toparlamak istemiyor gibiyim çünkü istesem bunu mutlaka yaparım biliyorum
İradenin gücü. Bunun bilincinde olmak bile insanı dağıtmaz. Ne mutlu.
Bir sahil kenarı, iki sandalye bir termos çay, bir paket sigara , bir dost.
Daha ne olsun
Çözmek istemiyorsundur :)
Öyle diyorum. Allah çözülmeyecek dert vermesin. Sağlık en önemlisi, çözmek istediğinde çözebildiğine eminim :)
Kendimi toparlamak istercesine dağıldığımı hatırlamıyorum, ki olmuş olsaydı bile şifayı yine kendi içimde bulurdum. Bir şeylere dayanmaktansa kendimden güç almayı daha çok tercih ederim.
Canlı müziğe
Çok gürültülü bir sessizlik içinde sakince kaybolma
Uzaklara gitmek, müzik dinlemek, sessizlik, yanlızlık ve değişiklik.
Orman evine giderim.. yagmur yagar ve terasta sicak bir icecek ve sigara.
Sanırım toparlanmam için sadece hedeflerimi başarmam gerekiyor.
Türk kahvesi, müzik, şehir değişikliği yapmak kafa dinlemek, sigara :d
Yazmak, kitap, film ve müzik ya da podcast eşliğinde yürüyüş.
Hava almak bu ara havalar da dengesiz hoşuma girmediği için stres atmak için nette takılıyorum sonra vicdan azabından ölüyorum
Neden?
Çünkü halletmem gereken birçok sorumluluğum var o sorumluluklarımı yerine getiremeyince kendimi çok kötü hissediyorum 😭
bazen müzik bazen sessizlik moduma göre değişiyor
Yalnızlık sessizlik insanlardan uzak durmak
Yeni bir yere
Tebdili Mekan.
Hava değişikliği ve çay iyi geliyor abi
İkisi de var bende, toparlanmak istediğinde konum atarım
Cansın her zaman.
film izlemek son zamanlarda bunu çok yapıyorum
Beni anlayan bir insanla karşılıklı sohbete
toparlanamiyorum :') 🧸
Beni benimle bırakacaklar. Zamanla toparlanırım.
Sevgiye ama gerçek olanından.
Zamana. Er gec toparliyorum.
Sadece zaman ve yalnizlik
Kafamı dağıtacak herhangi biri, herhangi bir şey
Bi ağlama seansı biraz olsun çözüyo
Zamana
Yürüyüş belki
Küfür etmek 10/10 terapi
Alışveriş yapmaya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?