Şizofreniye doğru gidiyor psikolojim?

Zamanında çok şey yaşadım arkadaşlarımdan darbe yedim sevdiğim güvendiğim herkeste mutlaka yanlış gördüm ve çok kötü şeylere şahit oldum. şu an hepsinden kurtuldum ve çok sağlıklı bir hayat yaşıyorum 2 seneye yakındır evden bile çıkmıyorum ailemleyim ama psikolojik olarak kalıcı hasar oluştu gibime geliyor. Arada sanki şizofreni atağı geçiriyor gibi hissediyorum. Anlıyorum atak olduğundaki histen dolayı. Her konuşulan kelime sanki biri bana küfür ediyormuş gibi hissediyorum her gülüş benimle alay ediyo bana duyuruyor diye düşünüyorum çok saçma biliyorum ama elimde değil böyle hissetmekten çok yoruldum. Hiç arkadaşım kalmadı hepsini hayatımdan çıkarttım. Kimseye güvenmiyorum herkes bana yanlış yapabilir gibi hissediyorum. Biriyle sevgili olmak gözüme çok zor geliyor asla güvenemiyorum. Eskiden çok güzel duygular yaşardım normal insan gibi hissetmeyi çok özledim. O kadar zor ki bir insanın kendiyle savaşması gücüm kalmadı artık. Ben ki dışarıya hep güçlü gözüken yorulduğunu asla belli etmeyen insan aslında yorgunluktan kolumu kaldıracak halim bile yok. Ne sorduğumu bile bilmiyorum inanın belki de içimi dökmek istedim sadece. Benimle aynı duyguları yaşayan biri varsa da duymak isterim.

Şizofreniye doğru gidiyor psikolojim?