Belirli bir kıyafet giyene hemen bir etiket yapıştıran oluyor. Bir tepki verene hemen "sen şusun busun" diye tanı koyuluyor. Sen de bunu yapanlardan mısın?

Belirli bir kıyafet giyene hemen bir etiket yapıştıran oluyor. Bir tepki verene hemen "sen şusun busun" diye tanı koyuluyor. Sen de bunu yapanlardan mısın?

Şu fotoğraftaki kıyafeti gram bir şey demem saygı duyarım seve seve saygı duyarım ama şu göbeğini açan pirsing takan işte göğüs açıklığı vs onlara da saygı duyuyorum ama seve seve duymuyorum benim kimseyi yargılama gibi hakkım olduğunu düşünmüyorum kimseye aşağılayanmam kötü söz söyleyemem bu benim haddim değil ama rahatsız olurum rahatsız olduğum kişilerin yanında da olmam onlar benden uzakta mutlu ben onlardan uzakta mutlu
Ön yargımı kişinin hak ve hürriyetlerinden yana değil daha çok ikili ilişkilerimde kullanıyorum. Bir başkası hakkında ne eylem ne de söyleminden kolay kolay zanda bulunmam.
Cevap
30Cevap
Yok, kimseye ve hiçbir olaya ön yargıyla yaklaşmamaya özen gösteriyorum
Siyasi yargım var sadece. Geriye kalan hiçbir konuda kimseyi yargılamam.
Siyasal islamcılarla kürtçüler dışında kimseye karşı önyargım yoktur.
Çok detaylı bir soru. Uzun uzun üstünde durulması gereken bir konu. Ben şimdi bir yazarım, sen sabaha kadar okursun 😄
Yaz okuruz 😄✌️
Ön yargili degilim fakat kimden elektrik alamadiysam ya da bana zarar gelir dediysem o insana mesafe koydum zaman icinde de tespitlerim dogru cikiyor fakat şunu da yasarim bazen kavganin esigine geldigim insan en yakin arkadaslarimda birine de donusebiliyor o yüzden relax takilmak lazim..
Ben asla önyargılı davranmam ama bir kişiyi görünce ona notunu veririm sonra da haklı çıkarım. Eğer birine yakın davranıyorsam ondan bi elektrik almışımdır ve benim için önemlidir onda da yanılmam 😇
Ben şeye takıyorum mesela gariptir tabiki banane ama ne alakaysa bir başörtülü olanın her yeri kapalı pantolonun altı yani biraz bacak görünüyor ben buna anlam veremiyorum tabiki herkes ne yapacağın
da özgür ama bana en garip gelen o
Ön yargım daha çok davranışlardan kaynaklanır.. Görünüş, giyim tarzı buna konu değil..
Fazla ön yargılı birisi değilim ama 30 yıllık hayatımda şu gerçeği de yadsıyamam ki kıyafet çoğu zaman kişilik hakkında bilgi verir. Dozu ayarlandığı sürece biraz ön yargı iyidir bizleri korur
Değilimdir kimseyi yargılamam beni ilgilendirmez ama tabiki benim sevgilimse öyle açık saçık giyinemez o ayrı
Hiç kimseye karşı ön yargılı değilim. İnsanları etiketlemem hor görmem. Yüzde 15 diyeyim o da öngörü ve önsezi olsun.
Hiç yok gerçekten rahatlık seviyem daha kimsede yok neyse o kabullenirim
Yok ya ben hep iyi düşünüyorum. Zaman geçtikçe tanıyorum.
Değilim tahrik edici kıyafet giyenler çok var bakınca kızıyorlar dedem yaşımda adamlar laf atma taciz ediyorlar
Genelde herşeye önyargılıyım, önyargı olmasa insanların kötülüğünden şerrinden korunamayız ki bi nevi korunma refleksi gibi bi şey bu önyargı
Evet azda olsa ön yargılarım var
Yatak odasındaymış gibi giyinilmediği sürece ön yargılı değilim 😃
Asla fikir dusunce bana zarar vermedikce banane guzel olmus kotu olmus yorumu yaparım
Kıyafette önyargım popo yanağı ve vajina dudağı gösterenden başlıyor.
Kim ne seviyorsa kendine ne yakıştırıyorsa onu giysin. Sadece bazıları göz kanatiyor. Onlara da sövme özgürlüğümüz var olmalı
Ön yargı bilgi eksikliğinden kaynaklanır ne kadar çok bilirsen o kadar azalır
Dış görünüş, kıyafet olarak asla ön yargım yoktur.
Hiç yok 17 li yaşlarda gömdüm bidaha da mezardan çıkarmadım on yargıları mi
Yüzde yüz ön yargılıyım
On yargim yok öyle bir algimda
Evet var duruma göre değişir. %33
Hayır önyargılı değilim.
Tanımadan kimseyi yargılmam ben
Herkes her şeyi der ama kendine bakmaz.
Yok hayır
Onyargilarim var
Yarıya yarıya desem yalan olmaz
%20 gibi
orlar libido yükseltir beyaa