Kendimi nasıl seçebilirim?

Genel olarak çevremdeki insanlar güzel olduğumu söyler ama ben kendimi güzel bulmuyorum git gide daha da çirkinlestiğimi hissediyorum sanki milletde yalan söylüyormuş gibi geliyor. YouTube de birini dinledim ruhsal olarak bunalımda olunca depresyon falan olunca kendini böyle hissedebilirmis insan. Aslında sadece o an kötü düşündüğü için böyle düşünürmüş. Benim hayatım genel anlamda zordu çocukken de çok elestirildim. Bı yengem vardı sürekli dalga geçerdi her hareketimle dış görünüşüm le tabi o zamanlar çocuk olduğum için gerçekten öyle zannediyordum büyünce aslında yengemin sadece dümdüz kötü ve egoist biri olduğunu öğrendim ve kendimle de barıştim. Kendimi kimseye ezdirmezdim. Çevrem de de hep beğenilen biri oldum ama ihanete uğradım bilmiyorum bundan dolayı ama kendimi beğenmiyorum artık beğenmeyi bir yana bırakın artık kendimi sevmiyorum ve kimsenin de sevicegine inanmıyorum. O psikoogunn dediği gibi belki de zor süreçlerden gectigim için böyle hissediyorum ama 3 sene geçti ihaneti ogrenmemin üstünden ama hala değişmiyor düşüncelerim

Kendimi nasıl seçebilirim?