Teşekkür ederim @KızlarSoruyor
Hayatınızın en büyük korkusu nedir ve bu korkuyu nasıl yenmeyi planlıyorsunuz?
Teşekkür ederim @KızlarSoruyor
İnsanların genellikle en büyük korkusu, bilinmezlik ve kontrol kaybıdır.

En büyük korkum ölümle yüzleşerek ailemden birini kaybetmek.. ve yaşadığında anlıyorsun ki başkasının anlattığı o acı o kişinin ağzında sana ne kadar uzak ve kolay aşılabilecek bir durum gibi gözükürken kendinde ise o acıyla her gün oyuluyorsun, yenmek gibi bir gücünde kalmıyor sadece razı gelip günleri deviriyorsun. .
Ama şöyle bir de düşün ölüm hiç olmasa tamam mı ailenle yakınlarından birisi acı çek bazen diyoruz ki ya Allah'ım iki iyilikten birini var bazen bir de böyle düşünmek lazım yani ölüm kötü bir şey kaybetmek kötü bir şey ama belli bir zaman sonra şunu diyorsun ki iyi ki de kurtuldu
Yani evet sonuç olarak bir kabulleniş var, teselli buluyorsun bir şekilde ama o boşluk hiçbir zaman dolmuyor işte..
Allah büyük sevdiklerimiz ahirette karşılaşacağız
Amin..
Teşekkür ederim..
Şu an öyle takıntı ettiğim bir korkum yok açıkçası
Ne güzel senin adına sevindim
Rica ederim ne demek
Cevap
5Cevap
Korkum yok.
Anladım
Birilerine muhtaç olmak ve birilerinin bana muhtaç olması
Bu en kötü duygu gerçekten Allah kimseyi düşürmesin
Yüseklik ve yüksek hız şuanlık sadece onlardan uzak durmak yetiyor yenmek için
En güzeli
hayatımızın en büyük korkusu içten içe yaşayacağımızı bildiğimiz senaryo değil midir esasında
Aslında belki korktuğumuz şeylerle yüzleşsek her zaman için daha sağlıklı olacak ama biz bunu yapamıyoruz.
insan korktuğu şeylerle er ya da geç yüzleşiyor zaten vakti zamanı geldiğinde..
Bunlarla ne kadar erken yüzleşirsek o kadar zor kabul ederiz aynı zamanda şunu unutmayalım Allahu Teala verirken bize sormuyor ki alırken bize sorsun
olacak olan olur çabaya rağmen değiştiremezsin kabulde değil bence zoraki riza etmek durumunda kalmak , unutmayalım dediğin şey basa gelene kadar fark edilmeyecek tek şey, çünkü bilimum herşeye bizimmis gibi davranıyoruz idraka varana kadar herşeyin üzerine bir iyelik eki ekleme çabaları hepsi emanetken oysa
Çok zaman bunu aklımıza getirsek zaten Her şey güzel olacak
Ölümden korkuyorum. Bazen de ölmek istiyorum.
Aslında ölümden birçok insan korkar ölümün yüzü soğuktur yani ölümü bize hep şöyle düşünüyoruz işte ölmek mezara girmek falan filan ama bir de şöyle düşün şu anda genç yaştasın belki ilerleyen dönemlerde Allah göstermesin öyle durumlara gelebilirsin ki belki ölüm bazen insan için bir hediye olur zaten Allah'a inancı olan bir Müslüman için ölüm hediyedir..
Sen peki. Genç misin?
Ben ölümden korkmam evet yaşım doğru 33 yaşındayım gencim Ama şunu düşünüyorum hayatta öyle insanlar gördüm ki bakıma muhtaç başkaları onlara bakarken kötü davranıyor bazı zamanlar dersin ki Allah'ım iki iyilikten birini nasip eyle dolayısıyla ölüm bir yerde Müslüman insana hediye, hiçbirimiz ahiretimiz için çalışmıyoruz 5 vakit namazı kılmıyoruz dedikodu yapıyoruz bütün kötülükleri yapıyoruz ondan sonra da ölümden korkuyorum diyoruz ölümden korkmamak için ölümü güzel düşünmek lazım
33 yaşta genç neticede
Genç insanlar ölüm yok diye bir şey yok genç de olsak yaşlı da olsak Allah ne zaman ömrümüz bittiği zaman tamamlanacak önemli olan imanla öpmek Allah ne zaman ömrümüz bittiği zaman tamamlanacak önemli olan imanla ölmek
Evet ama genç değil misin?
Birilerine fiziksel olarak muhtaç kalma korkusu
Kesinlikle katılıyorum bu çok kötü bir şey
Sevdiğim insanları kaybetme korkum var (ölüm)
Ve yenemem bu korkumu..
Allah kolaylık versin daha önce Bununla ilgili hiçbir psikolojik destek falan aldınız mı?
Hayır almadım
Peki herhangi bir sıkıntı sorun yaşıyor musunuz uzun vadede
Bu düşünceye kaptırırsam kendimi evet onun dışında hayır
Birilerine muhtaç olmak, ve sevdiğin insanı kaybetmek ikisi ölümüne yarışır.
Muhtaç olmak Bence en kötüsü
Stabil bir korkum yok
Ne güzel
Ölüm.. Bu aşılabilecek bir şey değil..
Çok zor hemde
Birilerine muhtaç olmak
En kötüsü bu
İnan Bilmiyorum
Canın sağ olsun
Sevdiklerimi kaybetmek
Ona eminim ki hepimiz yaşıyoruz ama bu kaçınılmaz son olduğunu da unutmayalım
Sevdiklerimi kaybetmek..
Ama sevdiklerimizi bir şekilde kaybedeceğiz ölüm gerçeği ile yüzleşmek zorundayız
Biliyorum bir defa yaşadım zaten
Nasıl yani
Türkçe yazdım çince değil
Daha önce yaşamıştım yani korktuğum şeyi birkaç yıl önce
Bir daha yaşamaktan korkuyorum sadece bu kadar
Türkçe yazdığını ben de biliyorum okuma yazmam var okuma yazmam olduğu için Bu siteyi kullanıyorum sadece sebebini sordum neyse sıkıntı değil geçmiş olsun
Sağ olun teşekkürler
Anlamamanız garipti o yüzden öyle demiştim o kadar
Sevdiklerimi kaybettim demişsin orayı anladım Ama nasıl ne şekilde kimi kaybettin o amaçla sormuştum
Onlar bende kalsın
Tanımadığım kişilere o kadar geniş bilgi vermem
boş ver in gitsin
Sorun değil sonuçta hayat hikayeni sormadım sen bilirsin hakkında hayırlısı olsun
Teşekkürler sağ olun sizinde
Rica ediyorum
En yakınlarımı kaybetmek 😞
Ne yazık ki ölüm Allah'ın bir gerçeği
Öyle ama maalesef hayatımda olan insanların gidişini kabullenemiyorum.
Peki şöyle düşün sürekli olsalar hastalık muhtaç acı çekmeleri güzel olur muydu
Olmazdı tabi Allah’ın takdiri, hepimizin bir emanet canı var. O ne zaman isterse alır. Eksilmek hüzünlü yine de.
Aynen öyle verirken bize sormadık da alırken bize soracak
Bir sürü var şu an hangisini söylesem ki
Doğru söylüyorsun
Kaybetmek.. bununla başa çıkıyorum.
Allah kolaylık versin
Sevilmemek ilgisiz kalmak
O kötü olur
Yön kaybı
Allah hepimizi doğru yöne kavuşmayı nasip eylesin.
Hata yapma korkusu
Ama bir noktada hatasız insan olmaz ama yeter ki bilerek yapmayalım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar