Arkadaslar bana cok tuhaf geliyo değer veriyorum kaybediyorum. Hani sevilmek icin daha ne yapabilirim ki ne yapsam karsılıgını alamıyorum ve bu durum beni cok üzüyo tavsiyesi olan var mı 🥺
Sana kıymet vermeyen, seninle aynı yolda yürümeyen, seni yük gören bir insandan kurtulduğun için sevinmelisin.
Burada bir yazım vardı onu da aktarayım.
Bir ilişki de sadece aşk, sevgi, para, mal, mülk, burçların uyumu, zevklerin uyumu falan filan bunlar tek başına yeterli mi? sence...
Öncelikle ilişkiyi taşıyacak yürek olmalı bir insan da. Bir misal verelim o vakit.
Hani derler ya Gemi batarken en son Kaptan terk edermiş ya ben de tam da bundan bahsediyorum aslında. Fırtınalı bir denizde bile, O kabuslu, cehennem dolu anlarda bile insan kendi sağlığını, psikolojisini kaybetmeden, sorumluluğundaki insanların hayatta kalması için sağlıklı, stratejik kararlar alabiliyorsa. Hem gemisini hem de gemi mürettebatını kendinden çok düşünüyorsa işte o Kaptan kendini bu mesleğe adamış demektir.
İşte ilişkide de, evlilik sürecinde de bir Erkek aynen böyle bir Gemi Kaptanı gibi olmalıdır. Sadece sevmek, aşk, hoşlantı, zevklerin renklerin uyuşması yetmez. Sağlam bir irade de gereklidir. Her ne olursa olsun o evliliği kurtarmak için elinden geleni yapmak için psikolojisini kaybetmeden sağlıklı yol gösterici kararlar alabilmelidir.
Evlilikte Bir Kadın her zaman kendini huzurlu ve güvende hissetmek ister. Böyle bir Eşten Kadın her zaman memnuniyet duyar. Çünkü O Geminin Kaptanı, ne o gemiyi batırır ne de terk eder. O yüzden fırtına kopsa da batmayacağını bilir. İşte bir evlilikte Güven ve Sadâkât böyle bir şeydir.
Benim asıl anlatmak istediğim de budur aslında. O yüzden her kişi ile evlilik olur mu? olmaz elbet. Bu kararlılık, irade, basiret yoksa kişi sizi istediği kadar sevsin ama yetmez. Böyle bir irade yoksa şayet size diyeceği " olursa olur, olmaz ise sen yoluna ben yoluma der "
Günümüz evliliklerinin ve ilişkilerinin tek sorunu bu değil mi sizce de...
Hayatına alacağın insanın önce dediğine sonra yaptığına bak. Seni seviyorum demek bile o kadar kolay hale gelmiş ki günaydın der gibi demeye başlamış insanlar.
Herkese çabuk güvenme. Belli bir miktar güven seni yaralamayacak şekilde. Sonrasında bırak o senin güvenini kazansın. Bir şey ne kadar kolay elde edilirse o kadar kolay da gözden çıkarılıyor
İnsanoğlu öyle bir varlık ki ulaşamadığının delisi ulaştığının nankörü olurmuş. Maalesef bir şeyler vermenin sonu olmadığı için karşıdaki insan bunun kıymetini bilmek yerine kullanmayı tercih ediyor. İstisnalar elbette mevcut ki sanıyorum o istisnalarla bir araya gelinince gerçekten sevmeyi sevilmeyi hissedebileceğiz.
Sevmeyi bilmeyen yanlış erkekle karşılaştığı için sevilmediğini düşünür. Oysa kendi değerini bilen kadın her zaman değerlidir, bu gerçeği hiçbir erkeğin ona olan sevgisizliği değiştiremez
Deger gordugun kadar deger vermelisin. Fazlasi zarar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yanlış kişi ise sevmez. Efendi bir erkek sever ama sevgiyi sevgi olarak değilde canınızın yanmasını sevgi olarak görüyorsunuz maalesef. Bu da erkeklerin sizi kullanmasına sebep oluyor.