Neden insan nankör? Neden herkes ulaştığının nankörü? Allah aşkına biri şu Zerdüşü de sustursun gece gece.
Kapat şu müziği Muhittin Abi!
Ne bileyim işte, gitmek çözüm değil de, insan kaçmanın başka bir türlüsünü bilmiyor ki.
Neden insan nankör? Neden herkes ulaştığının nankörü? Allah aşkına biri şu Zerdüşü de sustursun gece gece.
Kapat şu müziği Muhittin Abi!
Ne bileyim işte, gitmek çözüm değil de, insan kaçmanın başka bir türlüsünü bilmiyor ki.
Evet herkesin kalmak istediği yerde gitmek için can atanlar oldu.. Bende gidene gitme demedim.. Kapıyı gösterdim paşa gönlün bilir.. Değer kıymet bilmek çok önemli bazen insanlar ne yazık ki bunun kıymetini bilemiyor.. Gerektiği yerde gerektiği gibi noktayı koymasını bilmek gerekir.. Bazen son pişmanlık pek bir işe yaramıyor..
Bu gece susturma bırak söylesin gelmişine geçmişine bir masada oturmuş maziyi düşünürken aklına gelen bu düşünceler gibi, kelamın sonu gelince müziğin de bitişi gelir.
Velhasıl, insan ulaşmak istediğine ulaştıktan sonra ona sahip olmanın verdiği güven ile şuursuz bir bilinç ile bencil olabiliyor. Ben bu olayı tohumunu almış bir toprağa benzetiyorum sen suluyorsun o büyüyor büyüyor ama birden çiçek açınca suyu azaltıp veya kesince o çiçek kendi ellerin ile solup gidiyor olay çiçeğin solması veya ölmesi değil olay suyunu eskiden olduğu gibi çok vermekle alakalı bir durum insanlar da şu an öyle ilgiyi verirler zamanla yavaş yavaş keserler ve gitmeyi seçerler sebep ise ya toprak onun için verimsiz olmuştur artık ya da başka arazilere çiçek bahçesi yapmaya karar vermiştir. Suyum ziyan olmasın mantığı ile lakin unuttuğu bişi var. Oraya tohum ekmeseydi o filizlenip açmazdı ona göre şekillendi büyüdü ona inandı suyuna inandı güneşine, aldığı oksijenine.
Biz insanlar nankoruz yaptığımız şeyleri unutup başkasına sararız ama biz başta yanlış yapmasaydık kimse gül bahçesinden solmaya gitmezdi.
Karşı tarafta suçu ararken kendimize de bakmamız gerek yoksa bu olay daha da büyüyecek yanlış meselelere sebebiyet verecek.
Umarım herkes doğru toprağında verimli bir şekilde tohumunu eker diyelim.
Zerdüş yetmiyor gibi bir de bu yazı çıktı şimdi.. Yüreğine sağlık.
Bu gece bu masadan en son, en çok derdi olan kalkacak.
Hane derler ya derdin kadar iç deseler, en son bu masadan ben kalkarım ondan sus ve sessizce çekip git.
Sessizlikte iyidir hocam.
Eyvallah.
Teşekkür ederim abi 🙏
Giden için ayrı kalan için ayrı imtihan, bazen ulaşmak için çabaladığın duygularını seversin ancak hedefine ulaşınca vazgeçersin Tükenirsin ya da çabalamaktan. Giden gittiğinde kalan kaldığıyla dağıtmıştır parçalarını. Bırakın çalsın , ruhunuzun buna ihtiyacı var demek ki , insan bile bile yürür mü ölüme bazen acı çektirmek istiyoruz kendimize , çeke çeke bitireceğimizi düşünüyoruz çünkü. Bitmez hafifler dinleyin. İçe dönmek ruhu beslemek güzeldir. Hüznün de acının da bir tadı vardır. Tadını çıkarın.🍂
Rica ederim
Kendisi açtı davayı koşa koşa. Yanında yenisiyle geldi. Hiç zorlamadım, uğraştırmadım, hiçbir şey istemedim hatta gitmesini kolaylaştırdım.
Bazen yolu açık olsun demeyi bilmek lazım.
Buna da büyük bir yürek lazım.
Cevap
4Cevap
Hayır olmadı. yani verdiğim değeri göstermeyen insanlar oldu.. arkadaş anlamında ama sildim hepsini de.. düşünmüyorum gidenleri hiç bir şekilde.
Benden giden kimse olmadı. Bitmesi gerekiyorsa bitirdik mesele kapandı. Hayır o nedenle.
Olmadı. Ben kimseyi tutmam, biri benden gidecekse o kişiden önce giderim. Bazen insan gitmek isteyene hiç zorlamadan "git" diyebilmeli. Ya kimse vazgeçilmez değil, beni istemeyeni ben hiç istemem. Kalmak isteyen baş üstüne gitmek isteyenin ise yolu açık olsun. Bu kadar işte; abartmadan, yormadan, zorlamadan...
Adını yazdığım duvar yıkılıyor o duvar ki zindan olmuştu bana. Gitmek zorunda kalmıştım her şeyim uğruna ördüğüm duvarları yıkmak. Gece gece şimdi enkaz altında kalmak manasız ben dıptıs dıptıs devam ya 😃
Tam yakıyordun ne var ne yok 😂
Ne olsun ne var ne yok bi tek işte bitmeyen sigaram 😂
Kendisine yapılan iyilikleri görmediği için nankördür.. Şükürsüzlükte denilebilir. Dilde değil, yürekten şükür eden kişiler lazım azizim. Oldu.. Gitti ve kendisi kaybetti
Dilde değil, yürekten şükür eden kişiler lazım azizim.
Tabloluk.
Şair ruhlu birine de anlamı güzel sözler söylemek yakışırdı. Teşekkür ederim 😊
O zaman ben teşekkür ederim. Yüreğine sağlık 🌿
Rica ederim 😊🌹
Çok uzun zaman önce yani Gençlik dönemlerinde olmuştu Evet
Yakın zamanda oldu da amaaan giderse gitsin ahanda kapı ahanda sapı orada.. gitmek isteyeni durduramam vallahi
Hocam 😂😂
Neden insan nankör? Neden herkes ulaştığının nankörü?
Çünkü tabiatımız böyle.
İnsan pek nankör diyor Allah haklısın.
İhanete çok uğradım. İnsanoğlu her daim nankörlüğü seçer. Çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar.
Oldu. Kızmadım kimseye herşeye rağmen gitmeyi tercih ettim
bana diyen olmuştur, ben kimseye demedim çünkü hep ben gittim
Buradan olmadı
Sizin olmalı ki bu soruyu sordunuz
Hayat bazen böyledir gideninde kalanında canı sağolsun.
Gidenleri düşünmem kalanları düşünürüm
Olmadı
Yok olmadı mütô😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?