"Özlem, bir sevgilinin fiziksel varlığından çok, onunla birlikteyken kalplerimizi dolduran duyguların hasretiyle yanmak demektir."

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg ✨️
"Özlem, bir sevgilinin fiziksel varlığından çok, onunla birlikteyken kalplerimizi dolduran duyguların hasretiyle yanmak demektir."

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg ✨️
İçtenlikle bir insana özlem duyabilmek hissedilmesi çok nadir ve güzel bir duygu olmalı, bir insan bir insanı safça özleyebiliyorsa bunun değerini bilmeli çok kolay değildir bir insanı saf özlemle özlemek ve istemek. Yaşattığı duygular şart mı, insanlar ve duygular birbirlerine dahildirler zaten.. İnsan genellikle kendi hırslarına ve egosuna odaklıdır, bir insan bir insanı merak edip özlüyorsa bu önemli bir duygu..
Kıymet bilene rast gelmek çok nadir olmalı..
Özlem kişinin kendine değil onun bizde yarattığı dünyaya hissedilir. İnsanın yokluğunda özlenecek ne gibi bir davranış olabilir? Mesela seni güldürüyor, seni seviyor, seninle ağlıyor, sana sarılıyor, seni öpüyor vs. vs. Yani bakıldığında bir kişinin sergilediği tüm eylemler ve söylemler tamamen bizimle doğrudan doğruya orantılı.
Özleminden burnunuzun direklerinin sızladığı birini düşünün. Tek derdiniz yanınızda olması. Ancak gün geliyor, bir başkası çıkıyor ve ondan daha güzel sizin yanınızda oluyor. Hâlâ daha öncekine bir özlem olur mu? Olmaz, eğer olursa demek ki şu an sizin yanınızda olan cesetten ibaret. Ancak bir yokluk, eksiklik hissi olabilir ki bunun asla özlemle alakası yok.
Aslında biz o hâl, hareket ve sözlerden mahrum kaldığımızdan özlem duyuyoruz. Bu bencillikle karıştırılmamalı ancak kimse bir başkasının bedenini özlemiyor, ruhundan zaten bir haberiz. Buna ölenler de dahildir. Ölüp yitenin neyi özlenir?
Kişinin yokluğu bize hissettirdiği duygularla belli olur. Çünkü kendimizi yakın hissettiğimiz , yanında rahat olabildiğimiz insanların yokluğunu farkederiz ve yokluğunu ararız. Ancak yakınlık duymadığımız birine ise "ha varlığı ha yokluğu " şeklinde düşünürüz. Kişilik ve duygular insanın ayrılmaz parçası olduğu için, ikisini bir arada değerlendirmek gerekir. Bu sadece aşkta değil sosyal hayatta da bu şekilde devam eder. Karakter duygu sahibi bir kişi arkadaş olsun , tanıdık olsun, insan her zaman içten içe bir samimiyet yakınlık hisseder ve mesafesini belirler.
İnsan yaratılıştan bu yana binlerce yıl geçmesine rağmen her zaman hangi durumda ne düşündü ve hissettiğine focuslandığı için o durumdaki duygunun olmayışı ona bir yokluk gibi gösterir. Bu bakımdan bilimsel olarak mesela soğuğu hissetmemiz sıcağın olmayışından dolayı aslında asıcak olsa hep soğuk kavramı olmaz yani insan hep hissettiği şeylerin yokluğunu arar.
Cevap
15Cevap
Kişinin yokluğu olur genelde. çünkü benim için özel olan duygular değil kişi olurdu. bu yüzden de bize yaptığı yanlış bir süre sonra nefrete sonra da umursamazlığa dönüşür
Duygulara özlem duyarız çünkü güzel olduğuna inanırız
Özlenen her zaman bize hissettirdiği güzel duygulardır, arzulardır, heyecandır, mutluluktur.
Artik somut olarak hic bir seye ozlem duymuyorum. Kendimi de soyutladim her seyden. Sadece icimde bosluk hissi var. Yerine oturmayan taslar... Caresizlik belki de kendimi ifade edemeyisimin, hakliligimi ispatlayamayisimin caresizligi var. Gecer mi bakicaz...
Geçer inşallah neler geçmiyor ki. Umudunu kaybetme kardeşim.
Gecer tabi de silueti kalir
Izi kalıyor haklısın
Hayat 🙃
Önce bazı insanlar yoklukları veya hissettirdiği duygularla önemlidir Ben mesela anneannem dedemi özlerim ama en çok onlarla geçirdiğim vakti gözlerim dedemin çarşıdan eli dolu olarak gelmesi anneannemin sofra hazırlaması o sıcaklık o samimiyet insan onları özlüyor 5-6 sene oldu vefat ettiler hala özlüyorum 🥺
Allah rahmet eylesin bende çok özledim özellikle babaannemi.
Mekanı cennet olsun hepsinin
Amin inşallah
O yüzden kimseyi kırma ölümlü dünya
Varlığına alıştığın bir insanı yokluğunda da özlersin.. Ama en çok hissettirdiği duyguları özlersin.. Gelmeyeceğini bile bile o özlem hiç bitmez.. Bazen öyle çok özlersin ki için acır ama elinden bir şey gelmez..
Duygularımıza anlam katan kişilerdir.. herkesle güleriz öpüşür sevişir güzel vakit geçiririz.. herkes bize güzel şeyler katabilir.. ama herkesi özler mi insan.. hayır.. özlemez..
özlersem sadece o kişiyi özlerim..
Hissettirdiklerini özlerim ben genelde. Sonra kendi kendime "amaaan bağımlı ve takıntılı kalacağıma yeni denizlere yelken açar bin kat daha güzel duyguları yaşar, hissederim" diyorum😄😂
En güzeli 😀
🙂✌️❤️
❤️🌸
İnsanlar bencildir güzel insan. Hissiyatı özlerler. Yenisini ya da daha iyisini bulunca diğeri eski sıfatını alır.
Bu yazının tabirindeki kişi sevgili değil aşktır daha çok bence
Güzel duygular hissedilmiş olmasa öznelenecek ne nesne ne insan olmazdı ki. Diğeri bana kalırsa ruh hastalığına girer. Mazoşist falandır o. Allah bilir duvarı özleme potansiyeli de taşıyordur 😄
Bir kişiyi özlenir kılan birçok şey olabilir. Bazen ses olur bu, bazen gülüşü olur, bazen olaylara yaklaşım şekli olur mantığı olur hatta bazen sadece yanındayken duyduğun huzuru özlersin. Başka birinde o huzuru bulana kadar özlersin
Yoklugunda hissetirdigi duygular olabilir.
Bence kişiler değil ama duyguları özlüyoruz. Bizde oluşturduğu o boşluğu
Tamamen hissettirdiği duygular bana göre
Yokluğu derinden sarsar herkesi
Tabi kattıkları hislern etkisi büyük olur
Özlem yerine birini buluncaya kadar geçici olan boşluk o kadar
Kesinlikle bize hissettirdiği o duyguları anımsamak çok acı
özlem, şuana kadar daha iyi hissedemediğimiz için yanındayken hissettiklerimize olan arzumuzdur.
O kişinin karakterine bağlı olduğunu düşünüyorum, Yani en azından ben öyle düşünüyorum..
Kişinin yokluğudur çünkü bazen bi koku bile size iyi hissettirir
Bize hissettirdikleri.
bize hissettirdiği duygular
Hissettiği duygulardir
Ruhumuzda ve kalbimizde bıraktığı izler
Yoklugu derim.
Duygular olur.
Hissettirdiği duygular elbette
Yokluğu değil onunla yaşanan her bir an...
Bize hissettirdiği duygular
Evet hissettirdikleri bence
Bize hissettirdiği duygular...
Duygular ve anılar
Daha çok duygular..
Galiba o duygular
ikisi de bence..
Kişinin yokluğu
Tabikiide duygular
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?