Yoksa sabırsız mısınız?
Ne demiş şair;
"Beklemek güzeldir, beklenen özelse..."

Yoksa sabırsız mısınız?
Ne demiş şair;
"Beklemek güzeldir, beklenen özelse..."

Evvelden bilmezdim, tezcanlı, panik, aceleci, fevri, değişken bir insandım lakin sabretmemem gereken kişilere sabrettiğim de oldu zamanında, başkalarına sabrederken kendime sabredememişim, kendi kul hakkıma girmişim. İnsan sabır duygusunu da israf etmemeliyiz, fazla sabırlı olmak da iyi bir şey değil bence, sabrını hakedene sabretmeli insan ya da aslında özünde kötü olmayan kişiye sabredilmeli kendisini bulması için, başkalarına ya da kendine zarar vermesin diye, herkese sabredilmemeli. Beklediğim için, tahammül ettiğim için, gözyaşlarımı içime akıttığım için kendime kızıyorum, neden orada ona sabrettim ki, sana ne demedim, sen kimsin ki demedim, ben sabrettikçe de profesyonel bir saygısıza dönüştü, bu kim ki ben buna sabretmişim, üstüm mü, patronum mu, anam mı, babam mı, hiçbiri değil, fiyaskonun teki o, zamanında bana şu şarkının sözü bizi anlatıyor demişti arkadaş müsveddesi "iki satırlık adamları musallat etmişiz ömrümüze, ondandır böyle dibe vuruşumuz", keşke orada deseydim, o iki satırlık adamlardan birisi de sensin diye, o zamanlar aslında ne kadar güçlü olduğumun farkında değildim, bana yaptıkları döndü kendisine, benim de başkasına belki de başkalarına yaptığım yanlışlar döndü bana, hep paylaşırdı üzüntülerini benimle, bir de s@lak gibi onu teskin ederdim, onun bana güvendiği kadar ben ona güvenmedim, tüm günahlarını paylaşırdı benimle, kıymetimi bilir, düzelir diye bekledim. Sabretmem gereken durumlarda sabırsız, sabretmemem gereken durumlarda da sabırlıydım, sabır da doğru yönetilmeli, herkese bol keseden dağıtılmamalı, insan çocuğuna da fazla müsamahakar olmamalı, yoksa şımarır, tepene çıkar. Şimdi neye, kime sabretmem gerektiğini biliyorum, eskisi gibi tezcanlı, aceleci olmasam da beklemeyi de öğretti hayat, sabrederken bazen içimden sövdüğümde, küfürler ettiğimde oluyor, yine de sabrediyorum geçecek, geçecek diye, bitecek bitecek diye. Bazen oluyor ki sessiz sessiz kırılıyorum, o kırgınlık halinin geçmesini, dinmesini bekliyorum, uzunca bekliyorum o zaman, şöyle bir bakınca öğrenmişim sabretmeyi, beklemeyi.
Cok bekledim en sonda vazgectim
Cevap
4Cevap
Evet yıllardır bekliyorum zaten
Evet biliyorum.. Bazen sabırsız olsam da beklemesini çok iyi biliyorum..
Genelde sabırsız bir insan olsam da ilahi adaletin halledeceği konularda büyük bir sabır taşına dönüşünüyorum
Hayir bilmem ve sevmem...
Sabırsızım, ve tez canlıyım
Benim imtihanım belirsizliğe tahammül edebilmek daha doğrusu sabredebilmek aslında..
Yerine göre sabırlıyım
Biliyorum
Evet
Bazen çok zor olsa da ederim
Evet
Evet biliyorum
Bos laflar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?