Hiç bir şey yapmamanıza rağmen aldığınız bazı tavırlar
mobbingi nasıl anlayıp insanlara geri adım attırıyorsunuz?
Hiç bir şey yapmamanıza rağmen aldığınız bazı tavırlar
mobbingi nasıl anlayıp insanlara geri adım attırıyorsunuz?
Baskı kuruluyorsa, gereksiz yere , veya gerekli görmeleri üzerine psikolojik şiddet uygulaniyorsa , budurum çalışmanızı etkileyecek boyutta ve sizi ciddi olarak rahatsız ediyorsa;
Mesela bir işi yaptiktan sonra ne kadar iyi yapsanizda şikayet ediliyor baskı kurmaya calisiliyor , aşka memnun olunmuyor ve bir adagilama tonu ile üzerinize geliniyorsa mobingdir Ki bu iş yerinize gire değişir ve çok geniş kapsamlıdır.
Adagilama: aşağılama
Gire: göre
Aşka:asla
Yazarken yeni bir dil uydurmusum
İnsanlarla ilişki bazında düşünürsek illaha iş hayatında olmadığına göre bunun bir çok boyutu var ama daha çok iş bölümüne uydurulmuş bence toplum içinde de çok fazla var ben de biraz fazla etkilenebiliyorum yapım gereği
Hak etmediğin bazı davranışlar da dahil daha çok savunabilmeyi öğrenmek kilit nokta
Evet bende iş olarak anlamıştım. savunabilmek konusundada;hepimiz kendimize göre savunmalar geliştiriyoruz. kisiden kişiye değişiyor.. ben kendimden örnek verecek olursam bunu hissettiğim an ayak uydururum. yani bana bu şekilde geliniyorsa o an onu bozar ve kendi yaptigi şey ile üzerine giderim. baktim anlamıyor açık bir şekilde bunu konuşur ve tekrarladığı takdirde iletişimi keseceğimi söylerim.. örnek verceek olursam arkadaşlık ilişkilerinde, psikolojik şiddet uygulayan ama bunu hiç belli etmeden alttan yapmayı beceren tipler var. hemde hiç kötü bir şey yapmiyormus gibiler bunu yaparken.. ben bu durumda , o an buna tepki veririm.. konuyu bilmediğim için tam anlamıyla, pek bir şey söyleyemiyorum ama genel olarak böyle
Verilmesi gerken yerlerde tepkini sunuyorsun peki bunu bastırmaya çalışan bir kaygı seni yönetiyor mu? Sanırım psikolojiden anlıyorsun gayette detaylıca açıklamışsın ama şunu belirtmek istiyorum eğer hassas bir yapın olsa bu tür davranışlara çok sık maruz kalan sen kendini tamir etme yoluna girip neyi onarmaya çalışırdın? Çünkü bazen kötülük yapmasak bile bazı insanlar bize bazen bilinçli ya da bilinçsiz zarar verebiliyorlar yorumundan anladım ki sorumu önemsemişsin teşekkür ediyorum 🙂 hayatta her türlü insan da var ya güçlenmemiz gerekiyor herkes bizim kadar ince düşünemiyor ne yazık ki
Öncelikle rica ederim😊. böyle durumlarda kaygı ve adrenalini yoğun yaşarız bu çok normal. ve tabiki bu kaygının beni yönettiği anlar oluyor, ama ne kadarmı? belki birkaç saniye. sonrasinda o kaygıyı bastırmaya çalışır, o andan çıkmaya yönelir ve neyin mantıklı olduğunu düşünür isek, neyi yaparsak en iyi sonuca ulaşacağımizi düşünürsek bu konuda ustalasiyoruz. zamanla bu gibi durumlara alışıyor, ve ona göre reaksiyon gösteriyoruz. orneğın böyle bir durumda kaldığında o an istediğin cevabı veremiyor, hatta bazen öylece kalıyoruz , bazense yeterince tepki veremedigimiz anlar oluyor.. bundan bir süre sonra keşke böyle deseydim , aa evet keske böyle yapsaydım diyoruz dimi. daha mantıklı düşünüp , o an geçtikten sonra etraflıca düşününce , daha iyi sonuçlara varıyoruz. tam olarak anlatmak istediğim şeyde bu.. duygularini kontrol eder ve mantıklı düşünmeye bakar isen zamanla bu yönümuz gelisecek. buda bu konuda daha tecrübeli , daha ne yapacağımızı bilir hale gelmemiz demek. haliyle kaygı yerini güvene bırakıyor "kendine olan güvene"... iste bu bir kayıp değil.. bu durumlardan birşeyler kazanabiliyorsak eğer..
benim hassas bir yapım var.. bu tür durumlarda duygu kontrolune yonelirdim. oncelikle söylendiği kadar kolay olmasada , insanlari, söylenenleri, ve o durumun icinden çıktığımız andan itibaren , artık o durumu onemsememeliyiz. nasilmi, bana kalırsa en etkilisi "an" ı anda yaşamak. gectigini, ve geriye dönük düşünmenin sadece gerginlik , üzüntü vereceğini kabullenmek , önemli olan bir sonraki benzer durumda, ne yapacağını bilmektir. sonrasında yaşadığım kaygı durumunda nefes almak için kendime zaman tanır, düşünmeye fırsat verirdim. duygu kontrolu gerçekten çok meşakkatli bir iş.. zaman verirsen , ve ani hislere kapılıp mantığını gölgede birakmazsan , bir şeyi düşündüğün anda o ilk yapacagin şey olmaz ise , birazda tecrübe ile sağlanabileceğini düşünüyorum.. uzun lafın kısası onarmak istedigim şey tamamen duygularımı kontrol etmek olur..
Bu arada hayır pekte anladığım söylenemez sanırım 😊
Duygular insana has gerektiği kadar yaşanılabilir kısır döngüye girmeden ama..
Benim beklentim de önemli rol oynuyor ancak dünya ve insanlar böyleymiş diyorum tanıdıkça burada çoğu kişiyle konuştum bazıları şuanda olduğu gibi fayda sağladı ortaya güzel bir iletişim çıktı bazılarıyla frekans mı tutmadı desek tartıştık bazen ya ben yara açtım ya başkaları buna sebep oldu ama işin sonunda ben elimden geleni yaptım ve herkesle aynı konuşulamayacağını anladım kimsi iyi geliyor ancak uygun olamayan kişilikler insanlar da bana birbirimize uymadığınız gerçeğini anlatıyor bazen geçmiş bana bir ders niteliğinde olayları sıraladı yazını da ekran görüntüsü alıp okuya okuya pekiştireceğim yardımın için teşekkür ederim. ^_^
Rica ederim ne demek.. yardımcı olabildiysem ne mutlu.. aynı şekilde düşünüyorum. bir yerde okumuştum aklıma geliverdi,"dünya hassas kalpler için cehennemdir"galiba böyleydi yanlış yazmadiysam.. hoşçakal 😊
Sana yazdım ya o hesap benim yani rahat olabilirsin
Keşke burdan konuşsaydım adımı söylemek istemiştim bana iyi gelmiştin şüpheye düşürdüysem özür dilerim.
Yo şüphe değil bir mesaj geldi ve soran kisimi dedim anlayamadım açıkçası
Oyuzdende cevap vermedim. malum bir çok mesaj geliyor kimden belli değil anlamıyoruz bile.
Ve galiba engelledim şu an mesaj kurumda yok. kusurs bakma bilmiyordum 😂😊
Önemli değil 🌞
Konuşmak istersem yazarım o zaman çıkarabilirsin herhalde 😂 ben aziz tekrardan iyi akşamlar
İyi akşamlar aziz😊
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar