Kendi kendine konuşmak hastalikmıdır yoksa sağlık açısından faydalımıdır

Kendi kendine konuşmak hastalikmıdır yoksa sağlık açısından faydalımıdır
Pek kendi kendime konuşuyorum diyemem daha çok kendi kendime düşünüyorum diyebilirim.. Strese karşı iyi gelebilir ama dışarıdan pek sağlıklı bir görünüm sağlamıyor. İç sesimle bağlantı kurmak ve içten içe onunla düşünmek daha sağlıklı ve konforlu geliyor bana, ben de bu şekilde tercih ediyorum genellikle.. Konuşmalarımı başkalarının duymalarını da istemediğim için böylesi daha güvenli her daim..
Evet kendi kendime konuşmayı çok severim.. can sıkıntısına iyi gelir.. bazen de stresliyken konuşurum.. zaten faydaları da var Kendi kendine konuşmak, bilgileri tekrarlama ve pekiştirme yoluyla hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur. Özellikle yeni bir şey öğrenirken veya bir sınav için çalışırken kendi kendine mırıldanmak, bilgilerin daha iyi hatırlanmasını sağlar. Kendi kendine konuşmak, dikkati dağıtıcı unsurları engellemeye ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olur. Özellikle karmaşık bir görev üzerinde çalışırken kendi kendine talimatlar vermek veya motivasyon konuşmaları yapmak, dikkat dağınıklığını azaltıp işe odaklanmayı kolaylaştırır.
Susmuyorum ki bi kendimle konuşuyorum
Teşekkür ederim kardeşim
ohooo bayağı monolog yapıyorum
Cevap
5Cevap
Konuşuyorum yapacaklarımı tekrarlıyorum, yalnızsam muhabbet ediyoruz kendimle özellikle dizi izlerken kesin konuşuyorum
En çok kendi kendime konuyorum ama saç diplerime kadar stresle doluyum 🤔
Evet konuşuyorum bazen.
Ben suskun bir çiçegm ne konuşması
Kendi kendime bazen konuştuğum doğrudur:)
Her insan azda olsa konuşur normal bir şey
Çok nadir. Özellikle üzgünken
Arada sohbet ederz
Bazen.
maalesef ki çok
Evet çok severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?