Toprak iyileştirir mi?Bir çiçek , bir tohum dikerken, bir çiçeğe bakarken, bir ağaçtan meyve yerken ve en önemlisi bence bedenlerimiz toprakla buluştuğunda iyileştirir. Tüm dertleri, hastalıkları, koşturmaları, mutlulukları, kırgınlıkları, küskünlükleri hepsini de koyup bir kefene sarar toprak bedenimizi.
Çıplak ayakla toprağa basmanın kaliteli uyku, kalp damar sağlığı, kandaki mineral seviyelerinden bağışıklık sistemine kadar birçok faydası var. Dokusu da psikolojik olarak rahatlatıyor🍀🌸💜
Her okul tatilinde, Türkiye'ye yolladi babam beni. Rahmetli bey dedem bir toprak sevdalisi adamdi. Bana ekin ekmeyi bicmeyi herseyi ogretti. Bana derdi oglum, al eline bir avuc toprak avucunun icinde ovalayarak parmaklarinin arasindan sal derdi.. bu insanin omrudur. Hem iylestirir hem kim oldugunu hatirlatir hemde topragin ne hastaligi oldugunu ogrenirsin derdi. Toprak özümüzdür.
Geldiğimiz ve gideceğimiz yer neticede, dokununca enerjimizi dengelemesi de bundan sebep. Toprakla uğraşan insanlar daha sakin, huzurlu olurlar. Kesinlikle iyileştirici gücü var. Bir de yağmur sonrası aşık olunasi kokusu var ki o dahi iyilestiriyor...
Ana maddemiz topraktan geldik toprağa döneceğiz bedenen dönüştüren temizleyen var edene şükrümüz ne kadar etsek az. Tevekküle sebep Ah o kokusu 😍 kesinlikle.