Varoluşunun merkezinde, kim olduğunu ve ne istediğini bilmek yatar.
- Lao Tzu

Varoluşunun merkezinde, kim olduğunu ve ne istediğini bilmek yatar.
- Lao Tzu
Hicbir şey hatırlamamak hiç yaşamamak gibi bir şey o yüzden bana tek şey hatırlamak yetmez sadece kötü anıları hatırlasam yeter ama onların da hayatımıza etkileri var yanlış olan kötü olan kişi veya olayları hatırlamazsak hayattan nasıl ders alacağız nasıl tecrübe kazanıp doğru yolu bulacağız iyinin güzelin kıymetini nasıl bileceğiz..
Evet çok mantikli bir yorum yaptiniz.
Bu hayattaki amacım olurdu. Çünkü her şey silinse bile amacımı hatırladığım sürece yoluma devam edebilirdim bence amacı olmayan bir ruh bu dünyada ızdırap içinde olurdu. Bir de söz çok güzelmiş😇
Guzel ve anlamli bir yorum.
Annem. Beni bu hayata getiren, büyüten, hayatımın her anında yanımda olan annem. Zaten onu hatırlarsam her şeyden bir şeyler hatırlamış olurum.
Vaay cok guzel dedin.
Tesekkur ederim :)) Ama iste keskelerimiz hep bir keske olarak kalicak.
Sanırım hicbisey birakmazdim
Hic birsey hatirlamak istemez miydiniz yani?
Anliyorum , ilginc bir mantik.
Haklisiniz fakat bazi insanlar icin o bos sayfadaki kucuk cizgi herseyleri. Belki de sayfami dolduran tek bir cizik var ve onu hatirlamak , kim oldugumu, nerden geldigimi ve neler yasadigimi hatirlatacak bana.
Dogru , mantikli bir yorum yaptiniz ama dusuncem hala ayni. Bir cizik diyoruz boyutu veya kalinligini bilmeden. Belki yasanan deneyimler o koca cizgiyi cizmeye basladigimiz bir an. Yavas bir sekilde o anki tum duygu ve hislerimiz ile her gecen gun azicik azicik o cizgiyi uzatiyoruz. Kendini ve yasadiklarini bilmeye , anlamaya baslayan bir birey icin farkli cizikler atmaktansa tek bir cizik ile baslayip yine onda bitirmesi imkansiz degildir. Bir cizik dusunun her duyguyu barindiran. Kocaman sipsiyah bir cizik. Belki baslangici ve sonu simgeleyen , kisinin herseyini barindiran bir cizik.
Fakat sizce kisi tek bir cizgiyi cizmeye calisirken bile bircok seyi ogrenmezmi. Cizginin tum anilari diger butunun birlesmeleri olur dediniz. Belki cizilmeye baslanilan bir cizgi yamuk gitmeye baslanildiginda onu birakip yeni bir cizgi cizmek yerine yamugun ustunden gecerek onu duzlestiri. Aslinda dedikleriniz cok mantikli , dogruluk payi da var fakat gercekten hayatimiza tek bir cizgi ile baslayip onunla bitirebilecegimize inaniyorum. Hic bir deneme olmadan , hic bir sey yoktan var olmaz , bir kagida cizdigimiz seyi biz var etmis oluruz. Belki de yanlisim ama herseyi tek bir cizgi uzerinden yasamanin imkansizligina inanamiyorum. Sanki cizmek icin elime aldigim kalemi hic kagidin uzerinden kaldirmadim . Biraz karistirici oldum sanirim.
Karışık değil soylediklerin sadece hayal ettiğin bı ütopya yalnız fazla duygusal bı sartlamaya mecbur ama gerçekliği maalesef yok eline bı kalem alıp gozleeini kapat ve hiç tanimlayamadigin bı çizik atmayı dene ama ne geçmiş anılarından beslensin nede deneyim havuzu dan doğup gelecek hayalin olsun içinde anda var olup orada sürsün bunu becerebilirsen o zaman bu söylediğin mümkün olur ki sende bikiyosun bu imkansızdır bunun hazır senaryosu yeni doganlardir
Belki de haklisiniz , sadece sanirim buna inanmak veya bunu anlayabilmek icin yeterli degilim. Ya da belki gercek olma payini bildigim icin dusuncelerimi tekrar hatirlatiyorum kendime. Belki zamanla idrak edebilirm..
Dusununce hakli olabilirsiniz , hayat tek bir cizikten daha fazlasidir. Bir cizige mahkum olmak diger guzelliklerden mahrum olmak demektir. Zamaniniz icin cok tesekkur ederim.
Size de.
Cevap
46Cevap
Hatırlanmaya değer hiç bir şeyim yok.. zaten hafızamın değil hayatın bitmesini isterdim..
Annem kimdi diye sorarım. O bana gerekirse kim olduğumu ve hayatı yeniden öğretir.
Cok guzel dediniz.
Bu oldukça derin bir soru. Sanırım sevdiklerimi hatırlamak isterdim. Çünkü onlar, yaşamımdaki en değerli ve anlamlı şeylerdir. Mesela annemi unutmak istemem.
Evet güzel bir cevap.
Teşekkür ederim. 🙂
Ne demek 👌🏻
Cidden isterdim hafızamın silinmesini resim yeteneğimi kaybetmemek isterdim ailemi de zamanla tanırdım herhalde :/
Resim yeteneginiz baya büyük olmali.
12 yaşımda keşfettim resime yeteneğim olduğunu ve o zamandan beri aralıklı da olsa resime devam ettim bırakmadım yani kendimi bildim bileli olduğu için ve sevdiğim için kopmak istemezdim. Ve evet iyi çiziyorum ama daha iyi olabilirim 😅 üzerine çalışıyorum
Vaay harikasiniz, bir seye tutkulu olmak ve onda kendini gelistirmeye çalismak en azindan bunu ummak harika birsey.
Bence de var mı sizin de severek yaptığınız yetenek veya hobileriniz? 🩷
Bende resime ilgi duyarim, yeni diller ögrenmek hobim çok severim. Tam ögrenmesem dahi kisa bir konusma sürdürebilecek kadar gibi. Yetenek olarak bilek güresin de baya yetenekliyim😅 birde dövüs sanatlari o kadar.
Vaay dövüş sanatlarına ilgim var ama bilmiyorum 🥲 dil öğrenmek de güzel hatta ileri seviye yeteneği olanlara poliglot deniyordu sanırım youtube da denk gelmiştim
Evet 6 ve daha fazla dil bilenlere poliglot deniyor. Dövüs sanatlari gerçekten çok ilginç ve güzel.🤗
Hangi dövüş sanatında iyisin merak ettim 🫣
😅 Tekvando geçmisim var ama küçük bir kaza sonucu artik yapamiyorum. Onun disinda Tai Chi'ye büyük ilgi duyuyorum.
Tekvando'ya benim de merakım vardı yaa babamı ikna edemedim yazılamadım puu 🥲 küçük bir kaza ne bilmiyorum ama geçmiş olsun
Çok tatlisiniz 😅, Belki baska bir evren veya yasamda bu dönemde yapamadigimiz seyleri yapma sansimiz olabilir. Tesekkur ederim.
Ahiret inancım var yani inanmıyorum bi sonraki yaşama hatta bana bu inanca insanların sahip olmasının sebebinin yapamadıkları şeyler ve pişmanlıkları sonucu kendilerini rahatlatmaları gibi geliyor. Rica ederim ☺
Düsünceniz dogru olabilir. ✨
Buyukcekmece sahilde akşam karanlikda şahin ve ben oturmusduk... Bir tarafdan sahili izliyorduk, manzaraya bakiyorduk, bir tarafdan şahin bana çiçekler almişdi onlari kokluyordum. Sonra elimi tutdu geçib giden her şey sanki gecib gidiyordu. o gün çok mutl hiss etdim. Şahin keşke birazacik adam olsaydı kumara, narkotike kurşanmasaydi. kendini kontrol etmeyi oğrenseydi belkide dünyanın en iyi çifti olurduk. Ama ben kontrolum sağlam insanken o otokontrolsuz insandı. O benim ilk aşkimdi onunla ilgili tüm anılarimiz mutluluk getiriyor ve her şey silinsin sadece onlar kalsın isdiyorum
Ailemi hatırlasam benim için yeterli olur.
Şu son 5 ayımin silinmesini isterdim
Ölen abimin sesini hatırlamak isterdim ben çok küçükken öldü sesini unuttum kendini unuttum
Basiniz sag olsun..
Telefonumun şifresi 1001 bunu cebinde ki siyah telefona gir ve notları aç her şey orada yazıyor.
😮
hatırlatma olarak hürrem para biriktir kızım
:D Cok tatli
Benim hafizamin silinmesine sebep olan kimdir? Get ara bul getir, saçlarini yol getir...
😅 Oldu da silindi diyelim ne hatirlamak isterdiniz?
Hayatimin en mutlu an'i hangisiyse sadece o'nu
Anladim güzel bir cevap.
🙃🙃🙃
Ailem dışında gerisi boş. Keşke mümkün olsa da hafızamı silseler herşeyi unutsam hayata sıfırdan başlasam. Okb hastalığım biter. Takıntılarım biter. Travmalarım biter. Şu hayatta başıma gelmesini en çok istediğim şey hafızamı kaybetmek
Zor bir hayatiniz var gibi umarim istekleriniz gerceklesir.
Öncelikle bu güzel soru için teşekkür ederim. Soru için, kim olduğumu ve hayattaki arzumu hatırlamak isterdim.
Ne demek , insanlarin fikir ve dusunceleri ilginc olabiliyor. Guzel bir cevap verdiniz.
guzel bir soru olmus. hicbir sey hatirlamak istemezdim.
Tesekkür ederim.
Kuzen olaylarını hatırlardım tamam öbürleri de tehlikeli ama bu kuzen fazla oldu haliyle arkadaşının yaptıklarını hatırlardım
İstemem beni güçlü yapan hayatı öğreten şeyler zaten yaşadıklarım ve iyi de olsa kötü de olsa onları unutmak istemem
Zor soru. Ama dünyanın kirli bir dünya olduğunu ve cezalanmaları ya da yeniden düzenlenmeleri gerektiğini hatırlarım herhalde.
Kişiliğimi unutmak istemezdim. Sonuçta, o beni güçlü tutabilen tek şey olabilir.
Onun haricinde, her şeyi ama her şeyi unutmak isterdim.
Sayı saymayi ve alfabeyi unutmak istemezdim gerçi bu iki oldu ama neyse
Varlığımın amacını bilmek bana yol gösterecektir
Bana düşmanlık edenleri hatırlamak yeterli olur benim için
Her hayırda bir şey, her şeyde bir hayır vardır.
Bir tane yazdığım kitapçık var onun yerini bilsem yeterli
Sevgilim mi unutmak ve silmek aile kavgaları bazı silmek olurdu.
Şu ya da bu diye seçemem. Hepsi beni ben yapan şeyler
Hiç birşeyi hatırlamak istemiyorum. Zaten pekte hatırlanacak bir şey yok
Harika bi soru bu bana kazık atanları hatırlayıp intikamımı almak 🤌🤌😌😌
Tesekkurler ✨⭐
Annemi unutmak istemem sadece
Annemi hatırlamak isterim.
Ben Alzheimer olsam bile onu nasıl s ktiğimi unutmam
Güzel soru, teşekkürler. Düşünmem gerek.
Zaman sizin.
Ekrem İmamoğlu foto çekildik sarıldık şimdide murat kurumla foto çekilmek zamanı geldi inş izin verirler
ailemi hatırlasam yeter nereye ait olduğumu bileyim en azından
hicbir seyi hatirlamak istemezdim silebilirler hafizami
Yaşadığım tüm kötü insan olay ve deneyimleri unutmak isterdim
Annem ve kardeşlerimi hatırlasam yeterli
sanırım gerçekçi olmam
Keşke öyle bir şey olsa ismimi bileyim yeter
Hiçbir şey hatırlamak istemezdim.
Küçük kız kardeşimi hatırlamak isterdim
Tam silsinler be sıfırdan başlayalım :D
Uff soruya gel nasıl para kazanilacagi olurdu
Yaradanımı ve ailemi bilmek
@karanlikdunyam_
ben direk hayattan silinmeyi düşünüyorum
Teknik analiz bilgisi
Hiç bir şey hatırlamak istemiyorum
Allah'tan başka İlah yoktur ve Hz. Muhammed (sav) onun kulu ve elçisidir.
Ailemi gerisi önemli değil.
Cocuklugumu hatirlamak isterdim
Sevdiklerim sanirsam
Müslüman olduğum ve namazın nasıl kılındığı
Sadece annemi hatırlayım diğer her şey gitsin
Annem olurdu.
Sorun degil "."
:D "Soru patlamis" Tesekkur ederim
Anladim sadece soyleyis seklin tatli geldi
Oda silinsin
O da bir secenek tabi...
En iyi arkadaşımı hatırlamak isterdim