Sirk maymunlarının yancılığı üzerine bir muhabbet geçince aklıma geldi: Bazen kırmamak için alttan üstten aldığım doğrudur, sizin dilinizin dizginleri boş mudur?

Sirk maymunlarının yancılığı üzerine bir muhabbet geçince aklıma geldi: Bazen kırmamak için alttan üstten aldığım doğrudur, sizin dilinizin dizginleri boş mudur?
Cahil, bağnaz olan toplum konularına girince de benim ayarlarım bozulur.. Dilim açılır dizginlenemez..
Kendileri de kadın olmalarına rağmen, tecavüz edilen ve şiddet gören kadınlar için "hak etti" diyenler mesela.. Sözüm bitmiyor onlara karşı.. Dilim affetmiyor..
O detaylar için zaten dilin kemiği olmamalı.
Bir tek cahile, yani cahilden kastim; ne desen kufur de etsen anlama kapasitesi kıt olan embesil takımına haklısın derim konuyu kapatırım. Bunu da geri çekilmeye korkuya yorarsa iyice dalga geçerim, kendini büyük bişey sanarken o a*p*t*a*l*l*ığına içten içe gülerim. Diğer türlü, sevdiğim veya değer verdiğim insanlar olunca elimde olmadan kırmışligim oluyor maalesef lakin, onların iyiliği içindir. Sonrasında dil döker anlatırım yani... başka kimseyi o kadar takmam ya
Teşekkür ederim tatlım 😌🤘
Rica ederim 🌸
Dilimin dizgini vardır, ne kadar sinirlensem bile sakin ve sessiz karşımdaki muhatabın anlamadığı ve anlamamakta inat ederek ego yapacağı şekilde ona haksızlığını anlatmaya çalışmam. Bana yaptığı haksızlığın ve saygısızlığın ikrarı ne zaman gelecek bilmem ama.. Benim âhım bana onları yapanın peşini kesinlikle bırakmaz, sonra bir gün bir şekilde çıkınca belki o zaman kör inadına ve kibrine söz geçirir.. Kendisini yine çok iyi biri de göstermeye devam edebilir tabi.. CC.
Güzel görüşün için teşekkürler
Rica ederim 🌸
Bende aynı şekilde.. bazen kırmamak için.. bazen üzmemek için.. bazen de kendi karakterimi bozmamak için kendimi çok zor tuttuğum anlar oldu. çünkü şimdi karşımda ki kişiye bir şey desem zaten anlayacak kapasite yok. sussam kendini haklı görecek. bu gibi durumlarda da ben iletişimi kesmeyi tercih ediyorum. hiç sinirlenmeden ya da haksız durumuna düşmeden.
Cevap
2Cevap
Aslinda aklimda bir konu yok ama ailem veya sevdigim bir kisi ile olan her tartismamda cok zorlaniyorum , sinirli dahi olsam soyleyebilecegim en ufak bir soz cok keskin olabilir.
Bazen kırıp dökmemek için sabrımın sınırlarını zorluyorum ama kılıçtan keskin sözler söyletip, gururlarını incittirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Haklisiniz maalesef ama ne olursa olsun kendi oz saygimizi koruyabilmek cok onemli ve zordur.
Valla dilimin ucuna geleni hiçbir kuvvet tutamaz duymayı hakedene her şey mübah..
Öyle olması gerek, doludizgin yokuş aşağı salacaksın
Katılıyorum..
Hakim olmaya çalışmıyorum sabrımı zorlayan kim varsa ağzının payını alıyor.
Ben de öyle yapıyorum artık, hiç af yok.
@spadess Bu yorumu görünce bana döner misin rica etsem? Bak buraya yazmak istemiyorum...
Arkadaşımın sağlığıyla ilgili bir problemi vardı İngilizce bildiğim için test sonucunu okumuştum kanser olduğunu öğrendim ama ona bir şey söyleyemedim
Dolu ve dizginim😂
Dizginleri boşladım, doludizgin gidiyorum
Yasa☺️😊☺️
Herkese yaptığının bedelini ödeteceksin
Haber ver çekirdek alıp gelicem.😄😂
Duruma göre değişir hakim olmam gerekiyorsa olurum olmam gerekmiyorsa sallarım gider 🤣
Hakim olmam. Taktik maktik yok bam bam bam
Cehalete karşı susmayı pek beceremiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?