Eski sevgilim telegrama pek giren birisi değil. Beni de geçen seçimlerde problem yaşadığımız için engellemişti. Ondan sonra da orada hep engelli kaldım. Yani ondan sonra yine bir süre konuşmaya devam ettik. En son benimle ayrılmadan önce yerini ayarladı ve benden ayrıldı ama o kızı ben öğrendikten kısa bir süre sonra engelimi oradan açmış. O zamanlar Ağustos ayıydı. Ben, Aralık ayı fark ettim. O kızla da Ocak ayında ayrıldılar. Ağustos ayından beri ilk kez girmiş bu ay telegrama. Dediğim gibi bir tek oradan engelli değilim. Yazmadıktan sonra bir önemi yok ama aklıma gelmedi değil acaba yazacaktı da vaz mı geçti diye ve profilime baktı mı diye. Acaba aklına mı geldim diye düşündüm. Sonradan da kendi kendime belki de başka birine bakmak için girmiştir dedim. Öyle düşünmeye çalışıyorum.
Hiç birisi değil aslında. Bütün bu duyguların içinde sana seni anlamak içini görmek isteyen ve hangi ruh halinde olursan ol, daima yanına olmak ister gibi bakan birisi kalp ritmini zirveden alır, sakinleştirir, yerine koyar.
Hayat her zaman heyecanlanmak, çılgınlar gibi sevmek değildir. Bazen öfkeden veya üzüntüden, içine cam kırığı gibi batan acılardan da bir söküp alan kişi lazım.