Bulmak için ilk önce arayışta olmak gerekmez mi?
İnsan aramadığı bir şeyi bulabilir mi?

Bulmak için ilk önce arayışta olmak gerekmez mi?
İnsan aramadığı bir şeyi bulabilir mi?

Aslında her kararımız farklı bir yol. Ölene dek hep yoldayız ve farkında olsak da olmasak da o yolda ilerliyoruz. Kafamız karışıp yanlış yollara sapabiliriz. Öyle zamanlarda da bir şekilde yolumuzu buluruz. Yolda yoldaş edinmemiz gerekirse de yol bizi tutar bir araya getirir. Yani öyle de böyle de yolda oluruz. Aramak istesek de istemesek de. Ne diyor şair:
Seni aramıyorken bulmak ne güzeldi..
Yine derin sorular ve yine Mayuram.
Bence hem biz yolu bulabiliriz hem yol bizi bulabilir. Genelde 2 durum vardir.
Ilki, insan yolu bulmak için çok arar, büyük bir arayisa girebilir. O yola girebilmek onu bulabilmek adina.
Ikincisi ise, bazen hiçbir arayista olmayiz, yolu bulabilmek umrumuzda dahi olmaz ama yol önüne çikar. Ayni öylesine bombos yürüdügün bir sokakta arayisinda olmadigin birseyi görüp ihtiyacin oldugunu anlamak gibi.
Aramadigin seyi bulmak aslinda farkinda olmadigin bir ihtiyaci bulmak gibidir. O nedenle aramasan bile bazen önüne çikabilir ve o andan itibaren bulmus olursun.
Fikirlerimden ibaret.
Tüm yollar bizi tek bir yola götürüyorsa kaçis yoktur kaderindir ve iyisiyle kötüsüyle yüzlesmek gerekir. O yoldan kaçmak yerine üstüne gitmek gerekir. Hersey bizi bir yerde topluyorsa o yer, o yol bize özeldir.
Cevap
11Cevap
ikisi de olabilir duruma şartlara göre
Herkes yolunda. Biz yolu ararız, yol bizi. Ortada buluşursak doğru olur, arayış devam ederse heba olur gideriz.
Biz yolumuzu çizeriz bazen yönü değişir, eğimi değişir iniş ve çıkış olur , ancak kader içerisinde değişiklik yapılabilen bir yazgıdır.
Neden karamsarlığa itsin? Yol önceden çizilmiştir ama bazı insanlar o yolun sonunu görür bazıları görmez. Eğer merhametli bir yaratıcının varlığına inanıyorsak bizim için çizilmiş yolun sonu iyi olmalı.
Bahsettiğim yol daha çok dharma gibi yani herkesin bu hayata doldurması gereken boşluklar
Yaradan herkesin kendi isteği üzerinde dosdoğru bir yolda yürümesini dileseydi şeytan orada kalır bizimle olmazdı. İkincisi hayatta dolduracağımız yön vereceğimiz her olgu her boşluk yine bizim irademizle oluyor. Örneğin zekası yüksek olan tıp dahisi olacak birinin cok ders çalışmaktan hoşlanmayarak makine ustası olması gibi. Bu boşlukların çoğunu nasıl dolduracağız biz tayin ederiz.
Arayan sen isen bulan sen olursun. Ama aramazsan içinde bulunduğun yolun seni bulduğunu düşünürsün.
Kendini kandırır bence. Düşünce ile kalmayıp ileriye gidiyor ve buna inanıyor ise kastettiğin
Buna şu uykusuzluk ile karmaşık bir cevap vericem. Yaşamak için bir anlam olmalı. Yoksa neden doğduk neden yaşamak zorundayız neden var olduk gibi sorular ortaya çıkar. yaşayarak gördüklerine duyduklarına yaşadıklarına anlam katarsın. Anlam kattıkça da yaşamını bu anlamlara dayandırırsın. Sonuç olarak anlam yaşamdan önceye denk geldi.
Okuyacağıma söz versem ve sonra okusam olur mu? Uyumam lazım ve birkaç saat sonra yola çıkacağım uykusuz şekilde çıkmak istemiyorum.
Ben teşekkür ederim. Gecen güzel olsun
Yolun bizi bulması mümkün değil, yolu biz bulmalıyız ve bunun içinde inandığım kitabın ilk suresi bunu anlatıyor.
Aramadan cabalamadan hicbisey bulunmaz çaba yolu getirir yolda hazilikli olana imkanlarını sunar
Kimisinde şeytan tüyü var ayağına geliyor 😂
Pek anlayamadım sanırım
Bilmiyorum bunun cevabını
Doğru
Sen yola çıktığında o da yola çıkar 😊
Biz çaba gösteririz nasip bizi bulur
Biz yolumuzu buluruz
Sen bir adım atarsın O on adım atar.
Yol bizi bulur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?