Hissiz hissetmek istediğimde aklıma geldi acaba hissizlik dediğimiz şey tam olarak nedir?

#MomentoPerso
Hissiz hissetmek istediğimde aklıma geldi acaba hissizlik dediğimiz şey tam olarak nedir?

#MomentoPerso
Sinirleri alınmış veya felç olmuş bir insan nasıl acıyı hissetmiyorum diyorsa hissizlik öyle bir durumdur. Aşırı umursamazlık veya acının dibine batıp orada çırpınma ile eş değerdir.
Öncelikle hissizlik, kişinin normalde duygusal tepkiler vermesi gereken durumlarda duygu yaşamakta zorlandığı veya duygusal ifadelerini sınırlı veya eksik bir şekilde ifade ettiği psikolojik bir durumdur. Yani kisacasi hissizlik dedigimiz sey bosluk ta hissetmektir.
Bosluk hissi ise bir duygudur, en az hüzün ve sevgi kadar sık sık hissedilir.
Aslinda fikrimce hissizlik insanlarin kolaya kaçtigi zaman ki bir duygudur. Ne hissedecegini nasil tepki verecegini bilmeyen insanlar boslukta olur ve hissizlesir. Bir kaçis olabilir.
Ama diger bir yandan ise yasam kisideki hisleri alir ve geriye sadece büyük bir bosluk birakmis olabilir.
Kafamda hissizlik kelimesi kara bir gökyüzünün ortasinda ki bulutlari öylece izlemek görüntüsü canlaniyor. Ama insani insan yapan duygularidir, hissiz bir insan yani duygusuz bir insan, sadece insan bedeninde yasayan ruhsuz bir varliktir.
Sadece fikrimi söyleyecegim yanlis ta olabilir dogru da.
Hissizligin huzur verme sebebi içimizde olusan bosluk olabilir. Her gün, her an istemesekte bir seyler hissediyor veya düsünüyoruz. Veya hep bir ruh hali içerisindeyiz. Ama hissizlesince içimizdeki o bosluk nedensizce kurtulus gibi hissettiriyor. Sanki hafiflemis ve hiçbir sorunu olmayan birsey gibi. Veya bir duyguyu yogun bir sekilde kontrol etmenin verdigi yorgunlugu hissizlesip atabilmek gibi. Bu bana huzur verirdi.
Huzursuzluk verme sebebi de su sekilde olabilir, eminsizlik, kararsiz olmak, hissizlesen bir insanda en çok bulunan seylerden. Veya birsey hissedememe korkusu. Insan yapisi dogal olarak duygular üzere isler, o nedenle hissiz olmak kisiyi huzursuz hissettirebilir çünkü sanki olmamasi gereken birsey oluyormus gibi olur. Birseyler dusunmeli veya hissetmeliyim gibi düsünebilir en içten.
Sadece düsüncelerim bu sekilde, lütfen sende bu konu hakkindaki düsüncelerini belirt. Eminim kafanda emin olamasan dahi bir sebebi vardir.
Hüzünle gelen bir hissizlik var, umutsuzlukla gelen, tükenmişlikten gelen ya da artık hiçbir şeyin cazip gelmemesinden oluşan hissizlik duygusu. Sanırım neyden oluştuğu önemli. Belkide hissizlik sadece bir kamuflajdı, pandora kutusu gibiydi, kelimelere dökülebilseydi neler anlatırdı...
Bir zamanlar çok hissiz oldugumu dusunuyordum ve hayatin zor zamanlarindandi. Bunu çok düsünüp üzülüyordum. Sadece o an oldugum ben için üzgündüm. Ama artik hiçbirseye vericek bir tepkim bile yoktu, gülmek bile zor ve agir geliyordu. Bunu çok düsündügüm zaman kendi kendime dedim ki, gerçekten hissizlesmis olsam üzülmem veya neden diye merak etmem. Çünkü bu hissizligin nerden geldigini merak edip sormak bile hissizlesmedigini kanitlar. Sadece dedigin gibi tükenmislik ve yorgunluk olabilir. Hissizlik tekrar dedigin gibi arkasina saklandigimiz bir bahane kamuflaj..
Bence hissizlik diye adlandirilan sey insanlari daha kötü hissetmek için uydurulan bir kelime. Hissiz oldugunu düsünen biri bile düsündügü için hissiz olmadigini kanitlar...
O zaman bir tufan gibi olabilir mi, tufana tutulana kadar fark etmezsin bir kez tutuldunmu kaybolmus hissedersin ve her şey bir anda karmasik bir hal alir. Tufandan çikabilmen ise sadece kendine kalan birseydir veya tufan dinince çikabilirsin. 🤔
Duygularını, üzüntülerini ve sevinçlerini karmaşık bir biçimde yaşadıktan sonra bünyende oluşan uyuşmuşluk halidir. Gözlerini matlaştıran ve ellerini titreten bir tuhaf ruh hali yani. Aynı sessizlik gibi...
Cevap
6Cevap
Hayır değildir.. hissizlik duygunun olmama durumudur.
Bence hissizlikte bir duygudur ama boşluk duygusu gibi.
Herkese bir şey hissedeceğime, bir kişiye çok şey hissederim
Dağlara taşlara vuracam kendimi. Soruyla alakası olduğunu anlayana kadar tekrar tekrar oku 👍
Herkese hissizim. Sevdiklerim hariç demek 💀
Evet buda duygu verir huzursuz hissettirir
Değildir bence
Evet. Böyle durumlarda oldum zamanında.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?