Son dönemlerde yaşadığım bazı olaylardan dolayı kendimi affetmek ne kadar zor

Son dönemlerde yaşadığım bazı olaylardan dolayı kendimi affetmek ne kadar zor

Yaşadıklarımız şeyleri hayat özel mutluluğu huzuru yaşamamız için kaldırıcağımız yükü verir izlediğimiz dizilerde flimlerde okuduğumuz kitaplarda hepsi iyi ve güzel sonla biten olsaydı izlenilicek yazılıcak bir şey olmazdı elbette kötü şeyler olması gerekmez bir sahnede yere takılıp yatağa fırladığın gibi masum kazalar gibi kötü kastettiğim şey kendi ruhunu dinlendirirsen ruhunla bağ kurarsın seversin ve cünkü herşeyi kendine yapabilirsin sen istedikçe senden asla çıkamayacak parçan bir hikayenin için de hayatın oyun sahnesindeyiz kendine iyi bakarsan çok güzel hazine gibi anıların olur 💫
Ama bazı şeyleri kendi elimizde yapıyorsak ve kendi kendimize rezil ediyorsak da mı aynı
Mükemmel olsaydık hayat sıkıcı olmazmıydı neden bir şey izlerken gerilim maceraya muhtaç oluyoruz o entrikalar olmadan reyting artmıyor?
Haklısın ama şimdi başka biriyle konuşurken o hatamı ona da söylemem gerekir mi sence
Ne sevgilinimi aldatıyorsun
Hayır sevgilim değil de bir arkadaşıma hata yaptım oda rezil etti
Ne hatası yaptın ne diye rezil etti
Önce kendini sev sonra zaten affedersin
Kesinlikle! Kendini sevmek, kendini affetmenin ve başkalarını affetmenin temelidir. Ancak öyle hata yaptım ki kadının birine dürüst oldum ama hatam büyüktü rezil etti
Teşekkür ederim..
Rica ediyorum
Çünkü yaptığımız hatayı veya yanlışı kendimize yakıştıramadığımız veya kabullenemediğimiz için affedemiyoruz... hatayı yaparken birisinden akıl veya fikir alsak ya da başkası bize zorla yaptırsa anında o kişiyi suçlar yerin dibine sokarız... fakat konu bizzat kendimiz olunca ortada suçlayacak kimsede yok... bu sefer kendimizi yiyip bitiriyoruz ne zamana kadar? Yaptığımız hatayı unutana kadar
Unutur muyum sence abi
En yakınımız ölünce bile unutuyoruz yaptığımız hatayımı unutamiycaz... önemli olan hatayı kabullenip tekrar yapmamak
Dönüp dolaşıp o soruya bakıyorum
İşin içinde vicdan varsa evet zor
Aynen teşekkür ederim
Cevap
4Cevap
Ben kendimi suçlamam affetmeme de gerek kalmaz
Ya başkasına ait hata yaptı isen
Geçmişinle sürekli kendi kendini karşı karşıya getiriyorsan hiçbir zaman affedemezsin. Birçoğumuz hayatında hatalar yapmıştır. Anı anda bırakmak hatalardan ders alıp aynı hatalar veya benzerini yapmamaya gayret etmek gerekir. Pişmanlıkla boğuşmak kişinin kendisini yemesinden başka bir şey değildir.😌
Çok haklısın ama yaşadığım olaylar yeni olduğu için bir arkadaşıma çok büyük bir terbiyesizlik yaptım onu da o fark etmeden itiraf ettim, ama oda haklı olarak beni rezil etti, sonradan konuştuk ama artık herkesin gözünde rezil oldum.
Çoğu insanın hayatında bunlar olabiliyor onu bunu dedi diye takılı kalmamak lazım unutulur gider o olayda zamanla merak etme😌
Bu yüzden gizli kullanıcı olarak kalmak zorunda kaldım
Bu suçluluk duygusu, kendini affedememe durumu bende hiç olmadı ben hayatım boyunca genelde kendi açımda kendimi affedemeyeceğim bir şey yapmadım.
Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum
Bende de oluyor en iyisi kendini kabullenmek ve iyi ettim demek
Her şey iyi güzel de bir insanın kendi eliyle yaptığı hatalardan pişmanlık duyması daha kötü
Sence bu düşünce geçer mi
Arkadaşımın birine hata yaptım oda rezil etti
Herkes hakkımda neler yazdı internetten
Onu da yaptım haklısınız teşekkür ederim
Ne kadar kendine saygın varsa o kadar affetmek zorlasiyor
Haklısın ama zor
Vicdan azabı yüzünden
Nasıl geçecek
Geçmeyecek
Anladım 🥺
Savaşın her türlüsü uğraş istiyor.
Zaman diyorsun