+1 yılBahsettiğin formülü yıllar öncesinde reel olarak yaşantıma katarak başladım. Onu bunu okumak orayı burayı gezmekle bana göre kendini geliştiremezsin. Bunlarında olacağı yerler vardır ama herşeyden önce kendine olan özgüvenini yüksek tutup emeğini severek aktarabileceğin iş grupları seç derim küçük küçük kazançlarını daha Farklı yerlere herkesten farklı düşünerek döndürmeye çalış kısacası risk al. Kendine yararı olmayan yani sana olumlu olarak dönüşü olmayacak bişeyle meşgul olma. Kendine hedefler koy ilkinde hedefine ulaşamasanda pes etme her zaman kendini bi birey olarak kendi kararlarını uygulayabileceğini en yakınlarına hissettir yapamazsın deselerde cefası da sefasıda bana de. Farklı toplumdan kimselerle diyalog kur fikir alışverişinde bulun kendini hayatın içinde zirveye çıkar senden iyisi yok kimse takdir etmese bile en azından kimseye minnetim yok de yoluna bak yürü. Kendini belli bi çemberin içinde tutsak kılma. Kendini geliştirme konusunda göze küçük gelen şeylerde bile başarıya odaklan başarı da sana itibar kazandırır böylece her bi kimse seni takdir edecek en azından yaşamış olduğun hayatta kendini şimdiki bulunduğun seviyeden çok Farklı seviyeye getirmiş olarak gelişmiş olacaksın
14 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim estağfurullah katkı yapabildimse ne mutlu. Dilerim her şey gönlünce olur. Yazdıklarımın her biri tecrübelerden esinlenerek aktarmaya çalıştım. Aklınıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışmaya devam ederim ☺️
- +1 yıl
🫡
En İyi Cevaplar
Selamlar,
Gördüğüm kadarıyla yaşın henüz çok genç ve bana kalırsa tam zamanında böyle bir düşünceye kapılmışsın. Özellikle kendini geliştirmen için elinden geldiği kadar eğitimler alman gerekiyor.
Benim sana verebileceğim en büyük tavsiye kesinlikle ama kesinlikle mutlaka yeni bir dil öğrenmenden bir yana.
Eğer hala hazırda bir dil biliyorsan onun yanında ekstra olarak yeni bir eğitim alabilirsiniz bol bol eğitimlere ve seminerlere katılman lazım alabildiğin kadar sertifika al ve sertifika programlarına katıl.
Yurt dışına gitmek ve orada kendine bir düzen kurabilmek kendini geliştirme açısından sana inanılmaz güzel şeyler katacaktır zamanını mutlaka en verimli ve en değerli şekilde kullanmaya çalış.
Bol şans.
10 Yorumla
1 yılİnsanın kendini geliştirebilmesi için bana göre en önemli yol merak ve araştırmaktır.. bilgiye ulaşmanın da temel iki kaynağı bunlardır.. ne istediğini bilmeli, hangi konuya ağırlık vermek istediğine karar vermelisin.. bunu belirledikten sonra işin çok kolay.. tam bu noktada kişisel gelişim kitapları, filmler, videolar, makaleler... bu teknolojide, istediğimiz her şeye çok kısa bir zamanda ve çok basit bir şekilde ulaşabiliyor olmamız senin gibi bu tarz istekleri olan insanlar için büyük şans..
00 Yorumla
+1 yılKendini geliştirmek için birçok farklı şey yapabilirsin. İlk olarak, ilgi alanlarına odaklanabilirsin. Yeni hobiler edinmek, yeni beceriler öğrenmek veya mevcut yeteneklerini geliştirmek için zaman ayırabilirsin. Ayrıca, okumak veya online kurslara katılmak gibi kendini eğitmek için fırsatlar arayabilirsin. Kişisel gelişim kitapları veya motivasyonel içerikler de sana ilham verebilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. Eğer her yönden gelişmek istiyorsan, ilk önce bunu kendin için istemelisin. Bir başkası için yaptığın sürece başarılı olamazsın.
İlk başta hangi anlamda gelişmek istiyorsan bunun kararını vermelisin. Verdiğin karardan sonra internetten araştırıp kendini bir program ayarlamalısın.
Kültürel anlamda gelişmek istiyorsan ilgili olduğun alanı belirleyip belgeseller izlemelisin.
Dış görünüş olarak istiyorsan spora başlayabilirsin. Birde kuaföre gidersin saçlarında değişiklik, büyük ölçüde değişmiş olursun..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
u +1 yılkitap okuyabilirsin
10 Yorumla
+1 yılÖnce kendini bir ölç tart huyunu hareketlerini tepkilerini neyin eksik ne eklemen gerekiyor kendine neyi düzeltmen gerekiyor
Cahille muhattap olmamayı öğren
Mümkünse dil öğren bol bol yabancı dizi izle
Basit görünme kılık kıyafet olarak hal hareket olarak
Hanımefendiliğini bozma ne olursa olsun
Sabah erken kalk akşam erken uyu
Araştır sürekli günlük hayatta işine yarayacak şeylerde bilgin olsun genel kültürün olsun
Mümkünse spor yap yediğine içtiĝine dikkat et
Tartışmayı cesaret susmayı korkaklık sanma
Ailenin arabası varsa ve ehliyetin yoksa ehliyet al araba kullanmayı öğren arabanız yoksa bile git kursa olsun ehliyetin
Kendinden emin ol planlı düzenli ol kararlı ol
En önemlisi de karakterli merhametli kısaca insan ol23 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim umarım yararlı olur
- Kişilik & Karakter konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanların verdiği tavsiyeler hep git kitap oku gez falan gibi şeyler senin direk olarak ufkunu açmaya yapacak işlemler olarak sonraki işler. Bi kağıt kalem alıp eline sonra kendinde gördüğün olumlu şeyleri sol tarafa eksik ya da yanlış gördüğün şeyleri sag tarafa yazıp eksik olan şeyleri düzeltmeler yap. Böyle yaparak şuanda saygı görülen biri oldum. Eksik olan şeyler artık kalmadı. Şimdi doğru biri oldum. Fakat neden daha fazlası olmasın onun için mücadele etmeye devam. Hayatında karar verirken hep böyle yap. Getir götür dengesi şeklinde karar verki karar vermesi kolay olsun
11 Yorumla
+1 yılHer anlamda degiseyim istedigine gore;
Fiziksel olarak bir kere spor hayatina baslaman lazim. Mesela masa tenisi olabilir, tenis olabilir. Pilates ve yuzme hayatinin her alaninda olsun derim.
Bilgi anlaminda bir gelisme istiyorsan, edebiyat, tarih, cografya, kulturel etkinlikler, kulturel tadimlar vs vs bircok seyde bilgi sahibi olunabilir. Mesela tarih, cografya kismen de olsa birbirine bagli alanlar. Kismen diyorum cunku mesela tarihte bir olayi okurken dersin ki bolge olsrak nereyi kapsiyor, iklim sartlari neymis vs seklinde bakman bile birbirleriyle iliskili oldugunu gosterir.
Gibi gibi. Yani gelizmek istiyotsan bircok sey yaparak kendini her alanda gelistirebilirsin. Zor degil ama sadece biraz zaman alabilir. Bu surecte zaten sen kendini gelistirmeye devam ettikce senin hakkinda bu anlamda sendeki degisimi fark edeceklerdir.
10 Yorumla
+1 yılne konuda eksiksin ve ne konuda kendini geliştirmek istiyorsun bunların farkındaysan işin kolay.. artık internet bir tuş kadar uzağımızda.. hemen her şeye bu vesileyle ulaşabiliyoruz.. gerek uygulamalı gerekse de teorik olarak her şey çok yakınımızda..
Kişisel gelişim kitaplarından tut, diksiyon eğitimine, spor ve egzersizlere kadar... kendini hangi yönde geliştirmek istiyorsan o yöne ağırlık vererek bunun üstesinden gelebilirsin10 YorumlaSelamlar… kendini geliştirmek için bir sürü alternatif yol var ama önemli olan sevdiğin bir alanda gelişmen olacaktır… ilk önce ilgi alanlarını keşfet, o alanda olan insanlarla sosyalleş araştırmalar yap kitap oku ve en önemlisi pratik yap…
10 YorumlaÖnce hedeflerini büyüt. Mesela bir memur falan olmak yerine doktor, hakim, savcı olmaya çalış. Bol bol kitap oku. İlla kalın kalın kitaplardan başlamana gerek yok. Vücuduna iyi bak, bakımlı ol her zaman. Giydiğin elbiseler canlı renklerde, temiz ve ütülü olsun. Haftada bir tiyatroya git. Herhangi bir oluşuma, aktiviteye katıl. Mesela bir spor dalıyla uğraş ve o dalda en iyisi olmaya gayret et. Kısaca başarıya odaklan sadece
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl- Kitap oku
- Kurslara yazıl (Dil, Bilgisayar, Diksiyon, Ehliyet, Dans vs.)
- Spor yap (hem fiziksel, hem ruhsal gelişime faydalı)
- Üniversiteye gidiyorsan topluluklara katıl
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
+1 yılKitaplar konferans lar olabilir kişisel gelişim uzmanı yardım vs
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim mutluluklar
+1 yılKadınlığa dair biyolojik unsurları araştır. Gerisi gelir. Yani önce kendini tanı.
11 Yorumla
+1 yılkitap oku dilm dizi izle kurslara yazıl psikoloji ile ilgilen meditasyon yap insan içine çık spor yap sosyal medyayı az kullan para kazandıracak hobi bul
10 YorumlaKişisel gelişim kitapları başlangıc açısında iyi olur diye düşünüyorum. Spor yapmak zihnini açar ve mutluluk hormonlarını yükseltir bu da sağlıklı düşünmen açısından etkilidir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 791 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle değişimi başkaları için değil kendiniz için isteyin geleceğiniz için isteyin Başkalrını kıskandırma vs gibi dertlerden uzak durun Kitap okuyun makale okuyun Erasmus yapın
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
+1 yılYeni insanlarla sohbet etmek (genellikle yabancı oluyor)
Yeni kültürleri görmek , okumak ve bir o kadar dinlemek.
İzlemeyi de unutmamak lazım tabi.10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hangi yönlerini geliştirmek istiyorsan bunun için söyleşi, eğitim v. b. etkinliklere katılmak ilk adım olmalı. Bir çok konuda bakış açın değişiyor.
10 YorumlaÖyle gelişmek istiyorsan ilk önce yapman gerek çevrendekilerden akıl alma veya aklına uymayı bırakman lazım
20 YorumlaKitap makale vb. Okuyabilirsin ya da tarihi videolar var ben izliyorum çok güzel bilgilendirici
10 YorumlaDinini bil ve tanı yaradanı dinle hayatdaki amacı öğren ve hayata yön ver
21 Yorumla
+1 yılÖnce, şu an olduğundan daha iyisini olmak istemelisin.
11 YorumlaDaha fazla kitap daha fazla seyahat daha fazla insan tanımak 👍👍
14 YorumlaYeni şeyler deneyebilirsin bu insanları geliştirir.
04 Yorumla
+1 yılöncelikle hangi alanda geliştirmeni belirlememen lazım ondan sonra bu yolda planlar yapıp harekete geçmen lazım her şey mmalesef yapalım diyince olmuyor :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini geliştirmek için önce kendini sevmeyi öğrenmelisin.
10 Yorumla
+1 yılYeni bir iş veya olduğun işte kendini geliştirebilirsin sosyal çevrede daha da aktif olabilirsin
00 YorumlaKişisel gelişim kitapları okuyabilirsin seminerlere gidebilirsin bakıl açını değiştirir geliştirir seni
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı. Çeşitli eğitimler alabilirsin online sertifikalı.
14 Yorumla
+1 yılYatkinligin olduğu seylerde yetkinlik kazanmak için düzenli calisabilirsin
10 Yorumla
+1 yılSertifika programları var ücretli veya ikinci bir üniversite açıktan veya yabancı dil
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKişisel gelişim podcastleri dinleyebilirsin, videolar da var youtubeta
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBaş hedef dil öğrenmek olnali
12 Yorumla- +1 yıl
Hmmm
+1 yılkitap oku gez toz sev seviş
10 Yorumla
+1 yılsquat yap mesela
10 Yorumla
+1 yılSpor yap kişisel gelişim için video izle kitap oku
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 763 cevap paylaştı. Deneme yanılma yoluyla başla her şeyi
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 769 cevap paylaştı. İlgi duyduğun alanda uzmanlaşma ya çalış
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHangi alanda
12 Yorumla- +1 yıl
Olur
+1 yılHangi konu da reis söylememişsin ki
13 Yorumla- +1 yıl
Ha öyle diyorsan eğer iyi olduğun bir yetenek vs varsa onu daha da geliştir ve ya dış görünüşünü değiştir çok dikkat çekersin ama bana kalırsa bilimle uğraşıp büyük yerlere gelirsen seni akrabaların değil bütün tanıdıkların tebrik eder
- +1 yıl
Bak mesela benim ezber kuvvetim iyiydi hafız oldum tabi ki de Allah rızası için yaptım ama şu an beni baş tacı olarak görüyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak değiştin şu an :d şaka bir yana düşünce güzel ama düşünceden çok icraata geçirmelisin
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇünkü gerçeklik içeriyordu değil mi
ilgilendiğin bir şey ya da alan yokmu?
04 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. Dile yönelmeni tavsiye ederim
08 Yorumla
+1 yılFiziksel olarak mı mental olarak mı
03 Yorumla- +1 yıl
Sabahları yürüyüşe çık, kişisel gelişim kitapları oku, yeni bir hobi edin (dans, dil öğrenmek vs), imza parfümünü ve tarzını bul ve en önemlisi özgüvenli ol, gerisi gelir zaten 💕
+1 yılMemelerine ve kalcana dolgu yap
00 Yorumla
+1 yılKitap oku kitap
10 Yorumla
+1 yılKitap oku
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılKitap okumasin
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kitap okumalısınız
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 725 cevap paylaştı. Kitap oku
10 Yorumla
+1 yılTraderlik öğren
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKişisel gelişim kitapları okuyun bol bol.
00 Yorumla
+1 yılKppsye çalış
04 Yorumla- +1 yıl
Önce yksye sonra kpssye çalış
- +1 yıl
Saçmalama ykseye girdiysen gel hemşerim. diyolar
Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Kitap okumak
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSpora basla yenibseyler ogren
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKitap oku
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHobi edinebilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDil öğren.
10 YorumlaAllaha yönel tövbe et
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSpesifik neydi
020 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHangi alanda yetenfkli olduğunu tespit egmen laxım önce
Cevap sahibi+1 yılNası yok ya nerde yaşıyosun sen
Cevap sahibi+1 yılBen anadolu yakasında oturuyorum burada var spor kurumları. orada nası olmaz şaşırdım
Cevap sahibi+1 yılValla o zaman ya uzak da olsa bi yer bulup gideceksin, ya ilçeyi değiştireceksin, ya da başka bi alana yöneleceksin. Aklıma başka bişey gelmiyor. Ben yıllar önce burada bi tanesine sordum almayız demediler. Senin ordakiler saçma geldi bana. Yaşın da 18 altı galiba?
Cevap sahibi+1 yılAlmaları gerek. Öyle saçma sapan bahane olmaz. burada olsaydın ben yardımcı olurdum sana.
Cevap sahibi+1 yılNe istiyorsun?
Cevap sahibi+1 yılGüreş mi zor bulursun. Ama araştır yine de.
Cevap sahibi+1 yılDoğrudur neyse iyi geceler
Bana yazabilirsin
10 Yorumla
+1 yılDil öğren
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası