Şimdi nereden nasıl başlayacağım bilmiyorum 7 8 yıldır tesettürlüyüm 21 yaşındayım öncelikle bana bu fikrin çevre dolayısıyla gelmediğini ve bu fikrin hemen oluşmadığını söylemek istedim. Son 3 4 aydır sürekli takıntılı bir şekilde bunu düşünüyorum yavaştan arkadaş aile vs gibi kişilere söyledim tepkiler iyi olmadı en sonunda olay psikolojik boyuta ulaşınca yumuşadılar. Çünkü ben dışarıya çıkmamaya kimseyle muhattap olmamaya sürekli bunu düşünmeye olayları buna bağlamaya başladım. Sağlık problemlerim oluştu ağır bir depresyon döneminden geçtim hâla da devam ediyor. Ama bir türlü kafamdan ne yaptıysam ne ettiysem açılma düşüncesini silemedim olmadı. Sanki tam kararım yok hem dini anlamda bakıyorum olaya vicdanen rahat olamıyorum hem psikolojik olarak bakıyorum bu sefer de ben iyi değilim. Çünkü olaylar çok kötü noktaya geldi çıkarmak istiyorum kapıya biri gelince açık çıkmak istiyorum. Bazen çıkarıp evin içinde fırlatıp ağlıyorum. Kendimle çok boğuştum hâla da öyle ben ne yapmalıyım ne yapabilirim inanın bana elimden bir şey gelse yapacağım ama belirsizlik insanı yoruyormuş..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir arkadaşım vardı o da sen yaşlarındayken çevresinden (annesi, ablası, teyzesi vs.) etkilenerek kendi isteğiyle kapanmak istemiş ve kapanmış. ama 12-13 yaşındaki bir çocuk böylesine ciddi bir kararı verecek olgunlukta asla olamaz. ve 26 yaşlarındaydı biz konuşurken. çokta güzel bir kızdı. bir bayrak yarışındayım ve sanki bayrağın birini almadan koşuya devam ediyor gibi hissediyorum diyordu. nitekim açıldı. çünkü 12 yaşında verdiği karar sadece bir hevesti. keşke ailem beni karşısına alıp bak kızım bu çok ciddi bir karar, yaşın daha küçük, sonra açılamazsın, o yüzden biraz daha büyü öyle karar verirsin deselerdi diyordu.
o yüzden tesettüre erken yaşta girmiş olman zaten başlı başına ailenin hatasıyken şimdi de kendin olmak istediğin için seni zorbalıyorlar. bu savaşı vermek zorunda değilsin kardeşim. kendine yaptığın bu zulmün (depresyon vs) dinde zaten yeri yok. tesettürlü olmaktan daha önce gelen fiiller var. iyi bir insan olmak mesela, hak yememek, harama el uzatmamak, merhametli olmak gibi. allah o kadar merhametli ve affedici ki. yani gerçekten tek sorunumuz tesettüre girmek mi? ben sonradan kapanan insanları taktir ettiğim kadar sonradan açılan insanları da takdir ediyorum. çünkü kendini bulmaya dair bir bir çabası var demektir. o yüzden kendin olmaktan asla vazgeçme. aile diye senin üstünde karar verme hakkına sahip değiller. iyi hissetmediğin hiçbir koşulda ve durumda bulunma. evet belki dışlarlar çok söylenirler, yargılarlar sürekli ama açık haline de 2-3 ay içinde alışırlar. vazgeçme kendin olmaktan
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni çok iyi anlıyorum gerçekten ahir zamanda oldugumuz için nefsimiz çok zorlaşıyor artık. Heryerde dünyalık olaylar insan ister istemez etkileniyor. Bemce bulundugun ilgilendigin şeyleri degiştir. Muhtelemen tesettürlu olmak istemeyecegin ortamları gçrüyor istiyorsun. Ve iman zayıflıgı maalesef. Bunuda dedigim gibi izledigin sosyal medyada takip ettiklerin ne varsa degiştir. İmanını güçlendirmeye çalış. O zaman kararının yanlış olduguju anlıcaksın. Böyşe şeyler hissetmen çok normal sonuçta imtihan dünyasındayız ve sen bi imtihanın içindesin. Ve bunu yenmen lazım. Yenemezsen digerleri gibi herkes gibi olursun. O yüzden geçici hevesler için ahiretini yakma. İstersen instagramda çok güzel dini videolar paylaşan hocaların videolarını paylaşan sayfalar var. Onşarın isimlerini yazabilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAh canım. Kadınlar kendini göstermeyi sever arzulanmayı ister. Fakat her şey de olduğu gibi rabbimiz bu konuda da bizleri imtihan ediyor.. Sabrederek ve inanarak yapmamız lazım. Kaldı ki şimdi ki örtünen ler açıklardan daha cazibeli görünüyor.. Zorla mı örtünmüş tün acaba? Yahut bu kendini gösterme isteği hormonal da olabilir evlensen sevdiceğim sana doya doya baksa onun yanında süslensen saçlarını savura savura gezsen isteğin geçmez mi?
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Bu zor bi durum ve senin yasadigini yasayan cok genc kiz var. Bunun sebebide sen ne kadar kimseden etkilenmedim desende cevre, diziler, filmler, internet iliskielr vs. Genc kizsin ve guzel olmak begenilmek istiyorsun. Kapaliyken guzelligin golgeleniyor saniyorsun. Ki aslinda oyle olmasi gerekiyor dinen. Tum bunlarin sebebi maneviyatimizin eksikliginden. Ama senin psikolojini bozduysa, Allah korusun bu isyana kadarda gidebilir. Yani basini acman belki daha dogrudur. Kimbilir belki o zaman tekrar kapanip gonul rahatligiyla kapali bi kiz olursun.
02 Yorumla
Soran+1 yılTabikide nefsimiz bazen bizi teslim ediyor ama açılmak istemem birilerine kendimi beğendirmek her yerimi açmak farklı niyetler değil
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
32Cevap
Okadar din adamı var kapanmanın bir yasak olmadığını dile getiriyorlar haram olan yasak olanların cezası var kuranda ama baş örtüsü için bir ceza yok buda demek oluyorki yasak değil sonuç olarak senin kendi iraden nasıl istersen öyle günümüzde islamda çok değişti sürekli kafalarına göre dini değiştirip duruyorlar kuranda allahın kelamında bile aracılardan uzakdurun diye tavaiyeler var bu hocalar vs kadar dine zarar veren kimse yok ve buyüzdende kimse artık inanmıyor sorguluyor sorguladıkça bunların bir hikaeye uygurma olduğunu anlıyor oyüzden buna din açısından çok bakmamalısın önemli olan iyi bir insan olmak sen iyisen senden güzeli yok sen varsın gerisi yalan kapalılık günümüzde bir siyasi alet oldu bunu bir sembol olarak yapıyor çoğu insan din konusu karışık ve zor bir konudur eminim düşündükçe sende doğru yolu bulacaksındır
12 Yorumla
Soran+1 yılHer koyun kendi bacağından asılır
+1 yılGüzel arkadaşım sana vesvese gelmiş bu vesveseden dolayı kararını veremiyorsun Eğer ki güzel bir iş yapmasaydın vesvese gelmezdi zaten İyi de olsan kötü de olsan vesvese gelir ama Allah yolunda bir adım atınca Bunların hepsi bir sınav sen iyi olsan da gelir iyi olmasan da gelir Biz elimizden geldiğince iyi olacağız Allah yolunda gideceğiz ki Yüce Rabbim bizleri affetecek inşallah yüce Allah bol bol dua etmeni istiyorum millete kapalı görünsen ne olur açık görünsen ne olur eline hiçbir şey geçmeyecek ki bunu sen çok iyi biliyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim sana vesvese gelmiş açılmazsan iyi olur millete açık gözüksen ne olur çıplak gözüksen ne olur kapalı gözüksen ne olur hiç kimse bundan bir kere edemez ki sen de diğer insanlar da bunu biliyorsun şeytan sana vesvese verdiği için böyle oluyorsun
Gizli Üye(18-24)+1 yılSeytanin vesvesesi iyice kafani bulandirmis oyle bir isteklendirmis ki seni acilmaya, yani acilinca noluyor neler degisiyor anlamadim boyut mu atlaniyor level falan mi yukselecen hani bu basortuyu bu kadar dert sikinti sorun edecek ne var bunda anlamadim ki. Iki sacini savur gozukmesi insani bu kadar degistirmemesi lazim, ustelik farz bir sey hani oyle keyfi bir sey de degil durduk yere olan bir durum degil yani birden bire sana kapan diyen olup da kapanmadin hani oyle olsa insan yine az cok anlayabilir de
02 Yorumla
Soran+1 yılSanırım ben kendimi tam net aciklayamadim
Cevap sahibi+1 yılbelki..
+1 yılİçinde bulunduğun zorlu durumu anlıyorum. Bu tür büyük kararlar almak, insanı hem duygusal hem de zihinsel olarak zorlayabilir
13 Yorumla
Soran+1 yılAşırı zor
- +1 yıl
Konuşmak ister misin?
Soran+1 yılİhtiyacım var yok diyemem :)
- Kişilik & Karakter konusunda 953 cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojik derece de etkilediyse seni çık tesettürden. Bir süre dene belkide açık olmanın bir numarası yokmuş dersin ve daha sağlam duygularla kapanırsın. Şu an ki düşüncelerle devam etmen seni daha çok soğutup tamamen koparabilir tesettürden
10 Yorumla
+1 yılKendinle savaşmayı bırak.
Açılınca hayatında değişecek olan olunlu şeyler var mı sence? Yani kapanmak ve açılmak arasindaki farkları karşılaştır. Hangisini tercih edersen onu yaşa.
Dini olarakte hesabını sadece sen vereceksin. Topluma karşı çokta yorma kendini10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇıkar kızım. Alemlerin rabbi Allah seni bu yüzden yakmayacaktır emin ol. Zaten Kur'nda baş örtmek diye kesin bir ayet yok. Ama diyelim ki var. Olduğuna inanmışsın veya inandırılmışsın belli. Olsa bile, en büyük günahın bu olsun yani. Allah affedendir. Kafanı kullan.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTesettür Allahın emridir bunu kimse inkâr edemez velakin içinden gelmiyorsa da zincirlerini kırman gerekir
10 Yorumla
+1 yılDostum bu kadar açılmak istiyorsan hele bi açıl çık gez önce tuhaf gelir sonra alışırsın baktın mutlusun öyle devam mutlu değilsen tekrar kapanırsın
09 Yorumla
Soran+1 yılHemen verebileceğim bir karar değil bu ben başörtüyü oyuncak olarak görmüyorum içinde bulunduğum durum çok zor evet ama ne yapacacağımı daa bilmiyorum
- +1 yıl
Bu oyuncak görmek değil dostum bak şimdi şöyle düşün açıldığında mutlu olacak mısın biliyor musun?
- +1 yıl
Bilmiyorsun değil mi denemeden de bilemezsin
Soran+1 yılHaklısın bilemem ama tahmin edebilirim ama yanlışta tahmin edebilirim
- +1 yıl
Hangisi daha mutlu eder bilmem mümkün değil kanka denemek lazım neden bu kadar zor denemen
Soran+1 yılÇünkü asamiyorum dini inancımla kendim arasında gidip geliyorum
- +1 yıl
Peki sence dini inançlarını dört dörtlük yaptığını düşünüyor musun
Soran+1 yılZannetmiyorum
- +1 yıl
Zannetmiyorsan mesele yok ya denenebilir bence hala açılmadın mı
+1 yılNasıl mutlu ve huzurlu olacaksan öyle yaşamalısın. Sence seni yaratan kendini kötü hissetmeni ister mi?
08 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum beni yaratan onun hükmüne göre yaşamamı da ister ☹️
- +1 yıl
@yelbegen Evet. Dünyada sadece Arap coğrafyası var hep burada yazmış yaratan sözlerini. Aynen.
Soran+1 yılEvet bende öyle demek istedim
Soran+1 yıl@gumuskasik tartistigimiz konu arap cografyasi değil ayrıca Türküm:) olay Müslüman olmamız kardeşim ondan bahsetmiş
- +1 yıl
@yelbegen Benim fikirlerimi yazmama sen değil ağa baban gelse engel olamaz.
+1 yılKafan açık sokağa çıkmayı dene ne hissediyorsun bak
01 Yorumla
Soran+1 yılDenedim garip hissettim yani düşününce dini yönden tabikide doğru bir şey yapmıyorum ama dusunmeyince böyle rahatım
+1 yılöncelikle aile ve çevre yapın buna müsait değilse yapma derim kız kardeşim yaptı kızın ağzından burnundan geldi.
00 Yorumla
+1 yılBu fikirlerin temeli ne peki? Özgüven sorunu mu? Dini veya toplumsal sorgulama mı? Kendini beğenmeme veya üşengeçlik mı?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Allah başka dert vermesin. Onkoloji çocuk bölümünü bi ziyaret et
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl hitap edebilirim bilmiyorum ama kalbinizi de kırmak istemem benim derdim buraya yazdıklarım ya da anlattıklarım kadar olduğunu nereden biliyorsunuz:) yine de halimize şükür tabi insanlara böyle yaklaşmayın sizden ricam
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAçık olmak ile kapalı olmak arasındaki fark nedir sence?
012 Yorumla
Soran+1 yılDini anlamda mı sordun fiziksel anlamda mı
- +1 yıl
Senin için sordum. Sen aradaki farkı nasıl görüyorsun?
Soran+1 yılBenim için kim nasıl mutluysa öyle yaşamalı herkes açıkta olabilir kapalı da insansa bir problem yok o yüzden farkta yok nasıl rahatsa öyle olmalı insan
- +1 yıl
Sen neden açılmak istiyorsun? Seni mutsuz eden nedir?
Soran+1 yılBen hiç böyle düşüncem olmadı hiç rahatsız olmadım ama bir düşünce ne olduğunu bilmiyorum takmak istemiyorum
- +1 yıl
Sebebine gidersen tekrar kapanma dusuncesiylede ugrasmazsin
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Sen neden açılmak istediğinin sorusuna düzgün cevap bulamazsan, keşke sçılmasaydım sorusuylada mücadele etmek zorunda kalırsın. Kendini tanımalısın.
Soran+1 yılÇok haklısın
- +1 yıl
😊. İyi düşün. Açılma ya da kapanma demiyorum. Sadece iyi düşğn sorgula diyorum. Bu konuyu kendi içinde çmzmeden fikir alman iyi olur. Çevrende örnekleri vardır. Zor bir karar. Ne açılınca dinden çıkatsın, ne de kapanınca cenneti garantilersin. Rabbimin Adaleti tartışılmaz. Sadece öğrenetek kendi adalet sistemimize işlemeliyiz.
Soran+1 yılBelki de benim sınavım
- +1 yıl
Kesinlikle. Bir kilometretaşı hayatında.
Kır zincirlerini bence zamanla alışacaksın özgür olmak iyidir
02 Yorumla
Soran+1 yılAçıklık özgürlük değil ama demek istediğini anladım
+1 yılAçılmak istiyorsan açıl. Bunu kendine ızdırap haline getirdikten sonra kapalı olmanın da bir anlamı yok
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Tesettürü ne için taktığını bilmeyene ne söylesen fayda etmez.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 410 cevap paylaştı. Dinini iyice araştırırsan açık ya da kapalı olmanın bir öneminin olmadığını göreceksin...
00 Yorumla
+1 yılKendini mutsuz hissediyorsan açıl böyle hayat geçmez
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı. kapanmak bir seçim olduğu gibi açılmak da bir tercih hangisiyle rahat edeceksen onu seç
00 Yorumla
+1 yıliçinden geldiği gibi yaşa bence kuralı muralı yerle bir et
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı. len sök at kafandan gitsin kime ne elalem ne derse desin hayat senin hayatın başkalarının sana dayattığı hayatı yaşama asla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen universitede herseyi goze alip acilmistim hala da oyleyim, seni cok cok iyi anlayabiliyorum
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bu durumda sağlığın daha önemli tabi. Başını açmak vücudunu açmak anlamına gelmiyor zaten
00 Yorumla
+1 yılBence sen en kısa zamanda açıl bi gör için rahatlasın , açık kalmalı mısın yoksa tekrar kapanmalı mısın o zaman karar ver , bi açık hali de yaşa
00 YorumlaSen niye böyle hissediyorsun seni sıkan ne?
16 Yorumla
Soran+1 yılBaşörtüm yük olarak hissediyorum ama bu zamana kadar hiç böyle görmedim
- +1 yıl
Bize dayatılan algıdan böyle olduğunu tahmin ediyorum, şu an da bir bak etrafına Instagram, Snapchat, türü sosyal medya uygulamaların da, influencer ile dolu etraf çoğu ise açık giyinen kişiler, veya magazinin dayattığı tarz açık giyinim, filmler veya dizilerde dayattıkları açık giyim, sen bundan etkilenmiş olabilirsin, çünkü gitgide artmaya başladı açık giyim demek de değil insanlar çıplaklaşmaya başladı, sen de artık bir yerden sonra tak etti. Sen çoğunluğun yaptığı yanlış şeyi yapma, çoğunluğun yaptığı şey doğru olacak diye bir kaide yok, yanlış yolda ordu ile yürüyeceğine, doğru yolda tek başına yürü.
Soran+1 yıl😌🙂
Soran+1 yılSana cevap vermek istedim ama mesaj yazmak istedim yazamadım
- Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAçılmayı da geç direk mini etekle başla ise
02 Yorumla
Soran+1 yılSiz insanlar sabaha kadar anlatsakta yine kendi bildiğinize inanırsınız dimi
- +1 yıl
Hayır neden öyle dedin
Gizli Üye(25-29)+1 yılMadem acılmak istiyosun o zaman niye kapandın maskara ettiniz dini
00 YorumlaAçıl kısmetin coğalır
00 Yorumlaİçinden geldiği gibi davran
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl rahatsan öyle
00 Yorumla
+1 yılBunu yavas yavas kendini acacaksin zorlanmadan
00 Yorumla
+1 yılAlışır herkes.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılAçılman
00 Yorumla Acil tatlım
00 Yorumlaaçılma boş ver
00 YorumlaSağlığın daha onemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstiyorsan açıl
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Tesettürlüyüm, açılma fikirleri kafamda dolaşıyor. Ne yapmam gerekiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler