İç gözü bende, yiğit rûhu bende, arslan yüreği bende. Öyle iken senin aşkınla parlak bir zühre oldum...

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg🫶
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İç gözü bende, yiğit rûhu bende, arslan yüreği bende. Öyle iken senin aşkınla parlak bir zühre oldum...

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg🫶
"Bacıyân-ı Rûm teşkilatı, Anadolu kadınlarını, gerektiğinde düşmanlara karşı vatan savunmasında eşlerinin yanında mücadele etmesi ve gerektiğinde de kültürde, sanatta, edebiyatta, sosyal ve ekonomik alanlarda kalkınıp gelişmesini sağlamak için teşkilatlandırmıştır."
Bu sözün tam karşılığı olmayabilir ama bence örnek olabilir
Bir yerden alıntıladım bende 😃
Göçebe halkların , özellikle bunu İslam öncesi Türk tarihi döneminde daha çok görmekteyiz , yerleşik yaşama geçiş sürecinden sonra kadınların toplumdaki saygınlığını ve itibarını vurgulamak adına devletin çeşitli kademelerinde görevler verilmiş, hatta ve hatta hükümdarlık makamına bile yükselmiştir.. Kendi makamlarını, itibarlarını ve saygınlıklarını koruyabilmek adına bu deyim kullanılmıştır daha çok..

çok sevdiğim bir sözdür resimdeki... Önüme ne çıkacağı mühim değil arkamda kimin olduğunu bilidğim için :)
Bir sürüyü yöneten erkek aslan olabilir ama en az onun kadar emek harcayan bi de dişi aslan var. Gerektiğinde aileyi yavruları ve kralını korur... olması gerektiği gibi.
Aslanın erkeğine de dişisine de hayvan familyasında aynı isim verildiğinden başka bir şey mi anlamak gerekiyor cümleden 😂 ben anlayamadım başka bir şey
Cevap
18Cevap
Benim için bir şey ifade etmiyor. yani önemli olan insanların birbirine aşık olması benzemesi önemli değil.
Her ruh kendi bedeninden olana aittir.
aslanla boğa birgün alkol alıyorlarmış vakit biraz geç olmuş aslan boğaya demişki evde yengen bekler bana müsade kalkayım boğada aslana sen hayvanların kıralısın karıdanmı korkuyorsun aslarda boğaya evde bekleyende aslan seninki gibi inek deyil demis velhasıl kelam aslanın erkeğide disiside aslandır
Güçlü erkeğin avradı da güçlüdür. Tabii de şimdiki erkekler sözde güçlü
Hani "Aslan" güç ve liderliği temsil ediyor ya
Yani "Her başarılı bir erkeğin arkasında güçlü bir kadın vardır" demek ben kendime göre öyle yorumladım sgsfx
Katranı kaynatsan da olmaz şeker, cinsini öptüğüm cinsine çeker demek bu..
Bana göre diyor ki, sen aslansan dişi de olsan erkek de olsan güçlüsün.
İlişkiden bahsediyor olsalardı "aslanın 'eşi' de aslandır" derlerdi bence.
Arslan kuvvet ve kudreti simgeler. Bu iş cinsiyet meselesi değil
''ASLAN ASLANDIR ERKEĞİ DİŞİSİ FARK ETMEZ''
Öyledir ya, aslanın dişisi de yüreklidir, tek başına bin tane tehlikeyi savuşturur. Ancak bu doğuştan gelir, sonradan öğrenilmez.
Aslanın dişisi de aslandır içinde çok şey kelime barındırıyor aslında soru başlığındaki söz en başta ise asaleti geliyor...
Yani normal bi kedi cinsi, erkeği aslansa dişisinin de aslan olabilitesi yüksek ihtimalle bilmukabele ve filhakikaa
Aslan dişi bile olsa yine de narin olamaz. Dişisi de yırtıcıdır.
Her insan kendi karakerinde biriyle yalnızca mutlu olabilir.
Hayvanlar aleminde karşılık bulup insanlar alemine evrilirken anlamsız kalan bir cümle.
Dişi aslan da avlanıyor, Türkiyede çoğu kadın çalışmıyor, devleti yönetenler erkek tek başına geçinebilsin diye maaşları yüksek tutuyor, kadınları doģurup çoğalsınlar diye çalıştırmıyor, yönetim hatasıdır bu
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var gibi bir söz
Aslan her zaman aslandir
Aslan aslanla birlikte olur
Aslan gidip maymunla çiftleşecek hâli yok tabiki dişisi de 🦁 aslandır.
Bu söze cevap olarak şöyle diyeyim adam gibi adam sözü sadece erkekler için değil kadınlar için de geçerlidir yani adam gibi kadın anlamına da gelir.
Çokta dikkate aldığım bir söz değil açıkçası
herkes kendi karakterinde biriyle olur
Herkes ayağını denk alsın.
Facebook yıllarıma götürdü beni :))
Asalet cinsiyetlerle sınırlı değil demektir.
@helene1 yawru alsanim
Aslanim agahhahahaha
Utanma gizzz sfsfsg
Aslan her zaman aslandır..
Keko keko benzetmeler, anlamsız.
Tomiris hatun bu sözün vücut bulmuş halidir
Güçlü karakter demek
Önce aslanımı bulayımda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?